Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XIII.

Petrecerile Toamnei in Marginime. Editia XIII.

Eveniment dedicat sarbatorilor toamnei, cu un program de buna dispozitie si relaxare.
ID excursie: #83
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-09-16 - 2022-09-18
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Marginimea Sibiului, lucruri inedite si mai putin cunoscute despre aceasta.
Transport: grupaj auto
Activitate: eveniment
Dificultate: ușor
Grup: 20 persoane
Însoțitor: Iasmina Stoici

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Lacul de Argint 3* Gura Raului, jud. Sibiu

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   pranz x 1
•   wellcome drinks
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in masurile si conditiile sanitare de calatorie, din perioada de desfasurare a excursiei

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici

Ce vedem in aceasta calatorie: Marginimea Sibiului, lucruri inedite si mai putin cunoscute despre aceasta.

Profilul si tipul excursiei: Un eveniment ajuns la a XIII-a editie, dedicat sarbatorilor toamnei. Programul cuprinde la fel ca si la precedentele evenimente: pregatirea in fata voastra a zacustii, a magiunului de prune la ceaun, a muraturilor de iarna, a dulceturilor. Vom face must, vom rotisa un miel la protap, vom servi preparate la ceaun. Veti avea ocazia sa gustati mancarurile noastre traditionale: salata de vinete, afumaturi, ciolan fiert in zeama de varza, pastrama si bulz. De pe masa nu vor lipsi pita de casa, branza adevarata de Marginime, slanina afumata, ceapa rosie si bineinteles palinca, afinata, visinata, vinul si mustul.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane vesele, carora le place sa petreaca, cu muzica si dans, care au dor de viata la tara, de peisaje, de un pic de miscare...

Imbracaminte, incaltaminte. Sport, outdoor, pentru ca o sa facem si o drumetie.

Documente necesare:

carte de identitate 

In conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Motivatia actiunii. Recolta a fost intotdeauna un prilej de sarbatoare pentru oamenii din zona, sasi si romani deopotriva. Dupa ce bucatele erau adunate si duse in curti, incepea munca de depozitare si de conservare. Butile se umpleau cu prune si se astepta caderea podului, semnalul ca borhotul poate fi dus la cazan si transformat in minunata licoare. Strugurii erau zdrobiti, apoi storsi in teascuri, iar mustul coborat in beci si turnat in butoaie. Merele si perele de iarna se asezau frumos in patule, in timp ce crumpenele umpleau locurile de dedesub.  Morcovii si patrunjeii se acopereau cu nisip, in ladoaiele mari din pivniti. Dovlecii dulci si bostanii umpleau surile inconjurati de legaturi mari de coceni de porumb. Podul inalt era plin pana la caprior cu fanul strans de cu vara. Porumbul inca in stiuleti era dus in podul casei si imprastiat sa se usuce.
Femeile incepeau sa fiarba in cazane mari de fonta, la foc domol de lemne, magiunul, mirosul dulce si placut al prunelor fierte ducandu-se pana hat departe. Gogonelele, varza si hreanul erau randuite frumos in borcane mari sau in buti. Finchenul oparit odata cu muraturile imprastia un miros intepator de mirodenie. Saramura pentru varza incepea sa fie pitrocita, adica miscata, pentru a se uniformiza in tot butoiul. Camarile se umpleau cu borcane de gem si compot, pivnitele de borcane cu muraturi. Lumea se pregatea de iarna. Mai ramanea ca spre Sf Nicolae sa taie porcul si sa-l afume.
Recolta insemna bunastare si siguranta. Cu camarile, pivnitele si podurile pline, putea veni orice iarna, cat de lunga. Lemnele erau pregatite si uscate din primavara si puse in sopru, nici cu caldura nu era vreo grija. Animalele aveau ce manca, stapanii ce bea si ce pune pe masa. Sarbatorile erau primite cu camara plina.

Ce vrem noi este sa refacem un pic din atmosfera de pregatire de iarna, sa facem must, sa fierbem magiun, sa punem gogonele, sa coacem vinete, ardei, sa punem un batal la protap. Sa dansam, sa ne bucuram de zilele de toamna tarzie. Sa ascultam muzica, sa bem o palinca si niste vin in timp ce se rumeneste mielul la protap. Sa fie un prilej de intalnire si de bucurie.

Serile o sa fie cu dans si voie buna!

Programul nu va fi doar de mancat, baut, cantece si voie buna!

Dupa ce opt editii ale acestei sarbatori le-am organizat la Pensiunea Sibiel si dupa un an de pauza, am reluat incepand cu 2018 acest  eveniment traditional in Singles Camp. Acum va fi a cincea oara cand il vom face la pensiunea lui Adi, bucatarul pe care il aveam la Sibiel. Este o locatie cu care deja ne-am obisnuit, toata lumea il apreciaza, iar noi oragnizatorii revenim de fiecare data cu drag.

Meniu si mese incluse in tarif:

Cina de vineri:
Frigarui cu garnitura de legume la gratar si cartofi ardelenesti, salata de varza proaspata
Strudel cu mere
Apa minerla/plata
Vin Recas alb si rosu 0,500 ml/persoana

Pranz sambata:
Ciorba de cartofi cu afumatura
Ceaun de vitel cu salata de castraveti murati
Balmos
Placinta de casa cu prune
Palinca,afinata, visinata, vinul casei, must
Apa minerala/plata

Cina festiva sambata
Gustari traditionale: ciolan de porc la cuptor, carnati la cuptor, muschiulet de porc impanat cu garnitura de papricas de ciuperci, fasole                                      scazuta,cartofi sote si ardei cu rosii si smantana
Tort si sampanie
Apa minerala/plata
0,500 vin Recas, palinca, visinata, afinata, must

Intre mese: zacusca de casa, magiun de prune, slanina, branza, carnati, pita de casa, miel la protap.

De cumparat. La sfarsitul celor 3 zile de pregatiri de conserve, veti putea cumpara direct de la pensiune produsele pregatite: zacusca de casa, magiun de prune, heciumpeci (gem de macese). De asemenea daca v-a placut branza si slanina, puteti sa-i spuneti lui Adi si pana plecati de acolo va poate face rost de ceea ce comandati.

La Pastravaria Gura Raului, aflata la doar 500 metri de noi, se prepara pastrav afumat. Noi o sa mergem vineri dupa amiaza pana acolo sa va arat bazinele cu pesti si daca doriti, atunci e momentul sa comandati. Are nevoie de 2 zile pentru prepararea in afumatoare.

Este al XIII-lea an in care organizam acest eveniment!

Fotografii de anii trecuti:
 

 Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Ora de intalnire: 14:00 la pensiune. Ne cunoastem, bem o palinca, o afinata si mergem intr-o plimbare. Seara Adi ne va intampina cu o cina savuroasa, iar acordurile muzicii ne vor aduce pe ringul de dans. Cat poate fiecare!  

O zi plina, cu tot felul de surprize culinare, cu voie buna, cu plimbare in natura, iar seara cu dans.

Luam micul dejun, povestim, bucurandu-ne de ultimele ore impreuna. La 12:00 plecam spre casa.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Pranz
Cina
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Transport la destinatie
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-09-14
rata
Valoare: 440 lei
Termen: 2022-09-14