In timpul calatoriei


Pe timpul calatoriei, pentru ca totul sa decurga placut este important: 

- respectarea orei de intalnire. Atat la check out-ul de la hoteluri, cat si la obiective, avem rugamintea sa-i respectati pe ceilalti si sa veniti la ora comunicata. Nu exista sfert academic, nu exista nici motivarea "nu am stiut la ce ora", nici ca "asteptam ceva si nu a venit pana acum". Trebuie sa avem intelegerea si sa respectam vacanta celorlalti, sa nu-i facem sa astepte nici macar un minut. Cei care au mai fost cu noi stiu, ca respectam regula din turismul international: plecarile se fac la ora comunicata. Asteptarile provoaca doar iritare in grup, o stare pe care ne-o dorim cat mai putin.

- locul in autocar. Probabil ca ati fost in excursii cu agentii turistice, cu alte forme de organizare de excursii si ati remarcat goana pentru un loc in fata. Va spunem ca asa ceva nu exista in Singles Camp, nu este permis asa ceva. Nu exista locuri preferentiale, nu exista locuri pre-rezervate, nu exista fotolii ocupate pentru toata excursia. Singles Camp nu este doar o actiune turistica ci si una de socializare, vizeaza formarea unor relatii de prietenie intre participanti. Si intr-o prietenie nu poate sa exista egoizme, goana pentru un loc in fata, facandu-ti loc printre sau pe langa ceilalti. Si nici pastrand acel loc cu caracter de permanenta. Regula la noi este ca locurile sa fie ocupate diferit in fiecare zi, dupa cum se face imbarcarea sau prin intelegere. 

- repartizarea in camere. Se va face pe rand, luand lista de sus in jos, apoi de jos in sus, pentru a oferi tuturor un loc "in fata" la cazare. Camerele nu se aleg, nu cereti ceva special, pentru ca sunt camere atribuite grupului. Insotitorii de grup ofera cheile sau cartelele in ordine, fara sa se uite, fara sa intrebe la receptie unde sunt sau cum sunt. Singura grija a insotitorilor de grup este sa se asigure ca toata lumea are camera, ca serviciile sunt cele pe care le-a platit si comandat. In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

- masa la restaurante. La fel ca in majoritatea excursiilor facem doar recomandari. Unora le poate placea de exemplu "rabo de torros" altora nu. Unii sunt innebuniti dupa paella, altii nu pot sa o vada. Asa ca va indicam localuri, va recomandam mancaruri locale, dar decizia de a comanda este a fiecaruia dintre voi. Acolo unde sunt mese de grup, comunicam ce feluri de mancare contin si cat costa. 

- deplasarile pietonale In general excursiile noastre sunt active, nu stam intr-un sezlong la malul marii, pentru ca nu doar de aceea mergem intr-o vacanta. Multe zone pot fi vizitate doar pietonal. Si pentru a merge pe jos trebuie sa fi incaltat corespunzator, sa ai o anumita rezistenta fizica, sa-ti placa sa te misti. Daca sunteti persoane comode, sau carora nu le plece sa mearga, sa descopere, sa vada, alegeti din ceea ce organizam cele care sunt foarte "linistite"

- in timpul ghidajelor va rugam nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stim, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. E ok, este o placere pe care oricine o intelege, doar ca de multe ori duce la pierderea de grup...Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul, pentru a intra. O a aveti free time si pentru cumparaturi, de aceea nu riscati ca in timpul ghidajelor sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentam programul, punand la incercare rabdarea celorlalti si a ghidului local, asa ca veti ramane singuri, cu nevoia de a gasi posibilitati de rentalnire.