Echipament montan vara


Echipamentul montan este absolut obligatoriu! 

Avand in vedere ca excursia aceasta are in program si drumetii montane, este necesar sa veniti pregatiti corespunzator. Desfasurarea drumetiei are loc in natura, pe poteci marcate sau nemarcate. Poate va fi nevoie sa mergeti pe teren umed sau chiar prin noroi. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul turelor, unele fiind in stare buna, largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone stancoase, ude, pentru care echipamentul este esential.

Echipamentul montan de vara trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, antiderapanta. Este important sa aiba protectie pentru glezna si recomandat ca materialul sa fie cu membrana GORETEX (permite aerisirea piciorului, acesta ramanand astfel uscat). Daca materialul nu este insulated (tratat impotriva apei) este necesar ca la fiecare 2-3 ture sa impregnati fata bocancilor cu un strat de impermeabilizare pulverizat cu ajutorul unui spray. Deci, nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, ci subliniem, bocanci de munte.
•      tricouri din material tehnic (nu din bumbac, pentru ca acesta retine transpiratia), 2-3 bluze din material tehnic de diferite grosimi, pantalon lung elastic, pentru drumetie. Nu recomandam pantalon scurt, chiar daca este cald. 
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      protectie solara (sapca sau bandana) crema de soare, ochelari de soare
•      bete telescopice, lampa frontala 

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, turele vor fi experiente placute. 

Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup va va refuza preluarea in grupul de drumetie. Inainte de fiecare tura, insotitorul de grup si ghidul montan fac o inspectie a echipamentului. Fara suparare! In aceasta situatie de vina nu este nici agentia, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

In imaginile de mai jos, puteti vedea ceea ce inseamna o gheata de munte, o talpa vibram antiderapanta si un echipament complet de primavara/vara.