Conditii participare/ COVID19


Conditii de participare, in contextul pandemic COVID19

Ca organizatori suntem obligati sa respectam regulile de calatorie si conditiile restrictive impuse de autoritatile tarilor de calatorie, sa luam masurile de precautie necesare pentru a nu se crea probleme in interiorul grupurilor si pentru a evita situatii neplacute in relatia agentiei Bon Voyage cu cei inscrisi la excursii. Trebuie sa judecam nu doar momentul actual si si cel de perpectiva, ori acest lucru impune precautie. 

Pentru ca foarte multe tari impun certificatul verde ca si conditie de calatorie, pentru ca situatia epidemiologica este imprevizibila si intr-o dinamica continua, pentru a nu ajunge in situatia in care un grup poate fi blocat intr-o destinatie de posibilitatea ca un testat sa iasa pozitiv, pentru a nu avea renuntari de ultim moment cu argumentul imposibilitatii de calatorie sau de carantina, am decis ca atata timp cat situatia epidemiologica in lume ava ramane aceiasi, SA CONDITIONAM INSCRIEREA LA EXCURSII DE PREZENTAREA UNUI CERTIFICAT DE VACCINARE. Doar daca sunteti vaccinati puteti sa participati la excursiile externe ale clubului. NOTA. Incepand cu 1 Decembrie 2021 UE considera valabil certicatul verde de vaccinare, doar daca de la a doua doza nu au trecut mai mult de 9 luni. Exista in discutie chiar conditionarea de a treia doza (booster). 

In situatia in care v-am informat asupra conditiei pe care o impunem pentru participare, adica aceea de a fi vaccinat, v-ati inscris la excursie si ulterior se dovedeste ca nu aveti certificat de vaccinare, consideram NO SHOW, adica neprezentare la excursie care se traduce legal prin RENUNTARE UNILATERALA la excursie. Aceasta decizie a agentiei si tot ceea ce decurge din ea nu poate fi atacata si contestata in contextul in care ati lasat sa se inteleaga ca sunteti vaccinati. 

Suplimentar certificatului verde de vaccinare exista tari care solicita suplimentar teste rapide sau PCR, inscrieri in baze de control, instiintari, documente. Informarea asupra documentelor ce trebuie prezentate la intrarea intr-o tara se face de fiecare participant in parte si pana la plecare. Conditiile de calatorie se schimba des, nu putem astfel sa va ajutam, informandu-va just-in-time asupra lor. Ministerul Afacerilor Externe afiseaza pentru fiecare tara a lumii conditiile de calatorie, restrictiile si documentele de care aveti nevoie, prin intermediul site-ului mae.tara respectiva. Cautati pe google tara de calatorie si mae, veti fi astfel directionati pe pagina MAE. 

Nu agentia pregateste si completeza documente individuale si nu se face responsabila de refuzul autoritatilor de a fi primiti in tara. Neacceptarea de a fi lasati sa intrati intr-o tara de calatorie este o responsabilitate asumata personal, agentia, organizatorii si insotitorul de grup neavand nici o vina in astfel de situatii. Cererea de rambursare a sumelor achitate nu poate sa acceptata, pentru ca nu exista responsabilitatea agentiei pentru accesul unei persoane intr-o tara intr-o tara, destinatie sau locatie. 

Pentru excursii interne, recomandam ca inscrierea in excursii sa se faca doar daca sunteti vaccinati, pentru ca cel putin in acest moment. hotelurile si restaurantele nu permit accesul decat a persoanelor vaccinate.