Insulele Azore si Lisabona

Azore - desemnata de National Geographic printre primele 7 destinatii din lume in 2023! O calatorie ce include cele mai mari si mai frumoase 2 insule din arhipelag, cu incursiuni in natura minunata a acestor oaze de verde din mijlocul Oceanului Atlantic. Si Lisabona in ritm de fado.
ID excursie: #145
Tip excursie: extern
Perioada: 2023-07-22 - 2023-08-02
Disponibilitate: 7 locuri
Locuri vizitate: Lisabona si doua insule superbe, din arhipelagul Azorelor: Sao Miguel si Terceira
Transport: avion
Activitate: sejur
Dificultate: medium
Grup: 17 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache
1980 euro / persoană

Prezentare excursie

Discount suplimentar pentru cei din grup 2022: 100 de euro

Perioada de desfasurare: 22/07/2023 - 02/08/2023

Cazari:
•   22/24 iulie   Lisabona White Hotel 3*
•   24/28 iulie   Ponta Delgada Hotel Marina Atlantico 4*
•   28/31 iulie   Angra do Heroisimo Terceira Mar Hotel 4*
•   31 iulie - 1 august Lisabona

Grup de: 17 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors Bucuresti - Lisabona
•   3 zboruri spre, intre si inapoi din insulele Sao Miquel si Terceira
•   cazare 10 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 10
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare medicala/storno
x     transferuri aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     excursii optionale
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Zboruri spre si dinspre Lisabona:
22 iulie WizzAir 17:20 București H. Coandă - 4ore 45m - 20:05 Lisabona
1 august WizzAir 20:45 Lisabona - 4ore 10m - 02:55 Bucuresti

Zboruri spre, inspre si inapoi din insule:
24 iulie TP1869 08:30 Lisabona - Ponta Delgada 09:55
28 iulie SP 402 07:10 Ponta Delgada - Lajes (Terceira) 07:50
31 iulie TP1824 13:40 Lajes (Terceira) - Lisabona 17:00  

*Tariful excursiei prezentat pe site a fost calculat in conditiile cotatiei companiilor aeriene, la data realizarii ofertei si a postarii pe site. Avand in vedere situatia de impredictibilitate actuala, trebuie intelese si acceptate de catre persoana care rezerva, efectele unor posibile modificari ale preturilor biletelor de avion. Bon Voyage Sibiu nu poate garanta tariful biletului de avion decat in momentul in care este emis si il achita. Acest moment nu este acelasi cu cel al lansarii excursiei, nici al inscrierii si nici chiar al rezervarii propriu zise, astfel incat exista posibilitatea ca atunci cand Bon Voyage cumpara biletele, pretul sa fie mai mare decat cel pentru care s-a facut calculatia tarifului de excursie. Eventuala diferenta de pret la biletele de avion se va adauga automat la tariful de excursie si va fi comunicata persoanelor rezervate, urmand ca acestea sa achite diferenta.
De asemenea trebuie inteles si acceptat ca linia aeriana poate modifica de asemenea si orarul de zbor.
In conditiile in care aceste aspecte s-au comunicat si explicat inca din faza de lansare, se considera insusite si acceptate de cei care au efectuat rezervari.
Pretul total biletelor de avion luat in considerare pentru calculatia tarifului excursiei este de 700 euro.
Din care: zboruri Wizz Air = 350 euro Zboruri spre, intre si din insule = 350 euro/persoana.
Zborurile includ taxele de aeroport si bagaj de cala.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache  
.
Ce vedem in aceasta calatorie: Lisabona si doua insule superbe, din arhipelagul Azorelor: Sao Miguel si Terceira

Profilul si tipul excursiei: Excursie activa, cu incursiuni pe doua dintre insulele arhipelagului Azore. Vor fi organizate excursii optionale, de o jumatate de zi, restul ramandu-va la dispozitie pentru relaxare.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de natura. Este pentru cei care-si doresc sa paseasca intr-un paradis verde, sa-l exploreze, sa se bucure de o flora extraordinara. Persoane sociabile, care inteleg ca fac parte dintr-un grup, cu intelegere pentru ceea ce se intampla in jur, cu respect fata de ceilalti din grup, organizatori si insotitor de grup.

Trebuie sa aveti la d-voastra:
•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale  - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: mae portugalia. 
Descrierea destinatiei

Insulele Azore sunt situate in largul coastei de vest a Portugaliei la cca 1500 km de Lisabona. De acolo, o aruncatura de bat si esti...la New York. Este o gluma evident, pentru ca pana pe coasta de est a Americii de nord mai sunt inca...3900 km.

Cele 9 insule care formeaza arhipelagul sunt: Săo Miguel, Santa Maria, Terceira, Faial, Pico, Săo Jorge, Graciosa, Flores, Corvo. Sunt de origine vulcanica si au suprafete incepand de la doar 17 km patrati (Corvo) pana la 747 km patrati (Săo Miguel).

Populatia ce traieste pe insule este de doar 240.000 locuitori...cei mai multi fiind pe Săo Miguel. Capitala este Ponta Delgada cu 64 000 locuitori.

Relieful vulcanic da o nota deosebita locurilor, sunt acolo o multime de cratere si conuri vulcanice. Cel mai mare Pico - 2351 m.

Un documentar despre Azore:
 

Săo Miguel este cunoscuta ca Insula Verde si este cea mai mare din arhipelag. Acolo se afla si sediul presedentiei Regiunii Autonome al Azorelor. Are in jur de 60 km lungime (cam cat Madeira) si 15 km latime. Este insula care are cele mai multe de oferit: lacuri extraordinar de frumoase, plaje cu nisip, munti inalti, campii de un verde...irlandez si in jur...oceanul de un albastru senzational.
Ponta Delgada are o multime de locuri istorice, de monumente, strazile pastreaza aerul coloniilor vechi portugheze dar in acelasi timp se simte puternic si influenta moderna...Are un port modern, restaurante, magazine, baruri, night - cluburi si cafenele cu vedere la ocean.

Cateva fotografii sugestive despre aceasta insula:Terceira Portughezii sustin ca ei sunt descoperitorii acestei insule, ca Gonçalo Velho Cabral ar fi cel care a pus prima oara piciorul in acest paradis. 1439 apare ca document official al desoperirii. Au mai aparut insa indicii ca doar 6 ani mai tarziu, de 1 ianuarie s-ar fi ajuns acolo iar Cabral ar fi fost doar carmaciul, capitanul fiind Vincente de Lagos. Initial a fost numita Ilha de Jesus Cristo (Insula lui Isus Hristos) iar mai tarziu Ilha de Jesus Cristo da Terceira.

Exista insa dovezi ca mult timp inaintea portughezilor, cu vreo 3500 ani in urma insula era dej locuita. S-au descoperit morminte provenind din acea perioada….Nu stiu daca pentru noi cei care o s-o vizitam are mare importanta cine au fost primii locuitori, important este ca avem unde sa aterizam, unde sa stam si unde sa mancam, sa ne bucuram de minunatia rasarita din apele Atlanticului.

A treia ca marime din arhipelagul Azore, dupa Sao Miguel si Pico, cu o populatie de cca 58.000 de locuitori, Terceira, sau “insula liliachie” cum mai este numita datorita superbelor apusuri de soare de aici - nu are mai mult de 30 km de la un capat la celalalt si 17 km pe directia nord – sud.

Are un aeroport care face astfel mai usor accesul pe insula. Cea mai importanta asezare de pe Terceira este Agra do Heroisimo, cea mai veche asezare din arhipelag (1534) acolo unde urmeaza sa poposim si noi pt 3 nopti. Cu o exceptionala arhitectura a sec XVII si XVIII Agra este un sit UNESCO, unde pot fi admirate cladiri coloniale. Din pacate cutremurul din noaptea de an nou din 1980 a distrus o parte din acestea.

Mai este numita si "insula festivalurilor fara sfarsit" asta pentru ca in lunile de vara este o continua celebrare:  Festas do Espirito Santo, apoi festivalul producatorilor de vin si de produse alimentare si in fine cel mai "sangeros"  "touradas ŕ corda"  atunci cand se dau drumul taurilor pe strada.

In Agra sunt mai multe restaurante si pentru ca Portugalia nu este o tara scumpa la mancare, acestea sunt asaltate de turisti.

Al doilea orasel ca marime de pe insula este Praia da Victoria. Se afla aproape de unnul dintre aeroporturi, unul ce serveste ca baza de operatiuni americane, dar care este folosit si pt zboruri civile. In Praia se afla o frumoasa plaja cu nisip.

Peisaje exceptionale, locuri de vizitare de mare varietate, asta atrage turistii pe insula. O grota,
Algar do Carvăo, este recomandata in mod deosebit a fi vizitata. Are un program destul de scurt in care este deschisa publicului 14.45-17.45.

Nu departe de Algar se afla  Serra da Santa Barbara, cel mai inalt punct de pe Terceira (1021 m). Din varf peisajul este superb, trebuie insa ajuns dimineata pana cand nu este cald si vizibilitatea este afectata.

Intr-un tur al insulei, dupa vizitarea celor doua obiective se impune o pauza. In apropiere se afla Lagoa da Falca, un loc potrivit pentru asta. Intr-o mica padurice se afla amenjat un loc de picnic, de grill si in jur o gramada de rate. De admirat nu de pus la frigare... 

O exceptionala panorama se poate admira din  "Serra da Ribeirinha", o zona aflata in apropierea Agra do Heroisimo pe drumul ce leaga acest oras de Praia de Victoria. Un semn indica  spre "Serra da Ribeirinha".

Alte atractii ale insulei sunt micutele dar adorabile sate Porto Judeu, Biscoitos, Ribeirinha, Săo Mateus and Terra Cha. In Biscoitos se poate vizita un muzeu local al vinului, se poate vedea acolo cum licoarea zeilor era produsa cu mult timp inainte. Intrarea este libera, la fel si ghidajul si o degustare. Dar bineinteles ca apoi oamenii asteapta sa si cumperi. La vanzare este doar vin alb, vinul rosu atat de vestit se produce in cantitati insuficiente pt a fi comercializat.

Despre relief si vegetatie, cateva observatii. Terceira este mult mai impadurita si mai verde in partea sa vestica, acest lucru datorandu-se precipiatiilor mai dense din acea zona. Cam acelasi lucru care se poate observa si pe Madeira, acolo insa diferentele sunt mult mai mari, de la desert la vegetatie exotica. Pe insula exista zona de campie Achada, zona de munte langa Santa Barbara, si in interior sunt si doua mici ochiuri de apa, Lagoa das Patas si Lagoa da Falca.

Coasta Nordica este marcata de o activitate vulcanica care a fost mai intensa si mai propuntata, sunt acolo mai multe "mistérios" (campuri de lava), piscinele naturale din Biscoitos.

In timp ce zona centrala este mai inalta Algar do Carvăo si Furnas do Enxofre, doua forme vulcanice, populare in randul turistilor dar in special al geologilor.

Aproape toata insula este ridicata fata de ocean cu cca 20 de metri, doar langa Agra fiind diferit. Acolo curgerea lavei in apa a format un con numit Monte Brasil, care protejeaza natural portul capitalei de furtuni. Conul are un diametru al bazei de cca 1 km si o inaltime de 200 de metri. 

Cateva fotografii cu imagini de pe insula Terceira:

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Ora de intalnire cu insotitorul de grup: 14:20 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare
Zbor: 22 iulie WizzAir 17:20 București H. Coandă - 4ore 45m - 20:05 Lisabona

Transfer in grupaj de taxi aeroport - hotel si check in la hotel. Free time.

Avem 3 ore de tur ghidat, urmand ca apoi sa haladuim impreuna in zonele cele mai frumoase ale orasului. Seara rezervam locuri la un local cu fado.

Trezire dis de dimineata, mic dejun la box si plecam in grupaj taxi spre aeroport. Avem:
Zbor 24 iulie TP1869 08:30 Lisabona - Ponta Delgada 09:55 .
Din aeroport, grupaj taxi si ne deplasam la hotel. Check in, refresh si iesim in oras.
Vizitam la pas, Ponta Delgada [/b][/size][/color] O zi intreaga pentru a descoperi acest oras foarte frumos si curat, in care sunt o multime de lucruri interesante de vazut. O sa vizitati inclusiv Casa Presedintelui…Pregatiti-va de mers pe jos, o sa faceti in jur de...10 km.

Imagini cu hotelul in care urmeaza sa va petreceti cele 4 nopti pe insula Sao Miguel:

Excursie optionala Discover Sao Miguel I: Ponta Delgada - Pico da Barrosa  – Caldeira Velha –  - Capelas – Miradouro das  Pedras Negras – Mosteiros – Lagoa Verde – Lagoa Azul – Lagoa de Santiago– Lagoa da Canario – Miradouro da Vista do Rei – Ananas Arruda (cu degustare de ananas si inghetata)  – Ponta Delgada. Tariful va fi comunicat cu 2 luni inainte de plecarea in excursie, tot atunci fiind nevoie sa rezervati si sa achitati, daca optati pentru aceasta excursie.

Lacurile Sete Cidades (celor 7 orase)

Lagoa do Fogo - Lacul de foc

Panorama spre Grota de Inferno

Plantatie de ananas

Practic este o zi libera dar va propunem un loc inedit si un program plin: Vila Franca do Campo: plaja, baie,  insula si laguna, degustare queijadas si masa pescaresca. La ora 8.15 e nevoie sa fiti la rand pentru a prinde un loc in rezervatia din crater. Practic o sa faceti baie intr-un crater vulcanic. Fiind rezervatie doar 400 pers/zi sunt admise pe micuta insula...La intoarcere aveti ocazia sa mancati la un restaurant din micutul golf, unul in care se pregatesc cele mai bune preparate de peste si fructe de mare. Daca in acea zi nu optati sa mergeti la Vila Franca si vreti doar relaxare, Lidia va va putea ajuta cu propuneri.

Excursie optionala Discover Sao Miguel II. Ponta Delgada - Ribeira Grande - Licores Mulher de Capote - Miradouro de Santa Iria -  Chá da Gorreana - Miradouro do Pico de Ferro - Lagoa das Furnas - Parque de Campismo - Poça da Dona Beija - Caldeira das Furnas – Marina da Villa Franca – Ponta Delgada. Tariful va fi comunicat cu 2 luni inainte de plecarea in excursie, tot atunci fiind nevoie sa rezervati si sa achitati, daca optati pentru aceasta excursie.

Masa de pranz o sa fie ceva cu totul si cu totul inedit. La Tony's, in Furnas, o sa mancati o tocanita din mai multe tipuri de carne si legume, preparata intr-o oala care sta 6 ore in pamantul fierbinte din zona fumarolelor.

Lagoa do Furnas - Lacul "cuptorului"

Mic dejun box, intalnire la receptie, grupaj auto si plecam spre aeroport. Avem
Zbor 28 iulie SP 402 07:10 Ponta Delgada - Lajes (Terceira) 07:50
Din aeroport vom inchiria un microbuz, iar tariful se imparte intre participanti.
Check in si timp liber.   Hotelul are piscina, o gradina foarte frumoasa, asa ca va recomand sa ramaneti in jurul casei…

Intreg grupul va avea camere cu vedere la ocean!  

Dupa amiaza iesim sa descoperim Angra do Heroisimo si Monte.

Excursie optionala Descopera Terceira. Angra do Heroismo - Monte Brasil - Miradouro da Mata daSerreta - Biscoitos - Algar do Carvao  Furns do Enxofre - Lagoa das Patas - Miradouro Serra do Cume - Praia do Vitoria - Angra do Heroismo

Serra do Cume

Imperio, exista pe insula 70 de astfel de constructii pitoresti si multicolore

Lacul nuferilor - Lagoa das Patas

Furnas do enxofre

Asa cum prezentam hotelul are piscina, o gradina foarte frumoasa, asa ca cei care-si doresc inca o zi de relaxare o pot face acolo sau plimbandu-se prin oras. Cei care isi doresc ceva cu totul si cu totul inedit pot opta pentru o excursie pe apa:
"In cautarea delfinilor si balenelor" n fiecare an am avut norocul sa vedem o multime de cetacee si sute si sute de delfini de toate soiurile...Sper sa fiti la fel de norocosi. Tariful pentru excursia pe apa la balene si delfini, combinata,cu o vizitare a Insulei Cabra este de cca 60 EUR. Tariful exact, cu 2 luni inainte de plecare in excursie.

Programul incepe la ora 8.30, avem o intalnire cu un oceanograf, care ne va da mai multe explicatii referitoare la fauna marina a Azorelor. Apoi la 9.00 ne indreptam spre larg, in zona frecventata de balene. Apoi ceea a delfinilor. Finalul va avea loc intr-un loc superb, la Insula Caprei, unde ambarcatiunea o sa opreasca pentru o baie in crater...Toata actiunea dureaza cu ceva peste 5 ore. In jur de 14.00 ne intoarcem. Numai bine pt masa de pranz si apoi pt o plimbare intr-un parc exceptional, cel municipal. Vizitam si Primaria, urcam apoi la panorama...Pt seara free time...

Insula Cabras:

Un montaj pe care l-am facut in 2018, cu imaginile surprinse in aceasta calatorie minunata pe apa:

Mic dejun, apoi transfer la aeroportul din Lajes, Terceira (35 km). Nu este inclus in tariful excursiei si va fi organizat in grupaj cu microbuzul unei agentii locale.

Zbor: 31 iulie TP1824 13:40 Lajes (Terceira) - Lisabona 17:00

La Lisabona free time.

Puteti alege sa mergeti la Oceanarium, la cumparaturi in zona Vasco da Gamma sau in centru, puteti merge in Baixa Chiado, o alta zona foarte pitoreasca a Lisabonei. 

Zborul este de seara, asa ca aveti inca aproape o zi la dispozitie sa va bucurati de farmecul "Batranei Doamne". Bagajele trebuie lasate la receptie, dupa check out (maxim ora 11:00). La ora anuntata de insotitorul de grup va veti regrupa la hotel, veti lua taxi in grupaj la aeroport si urmeaza sa zburati spre casa: 1 august WizzAir 20:45 Lisabona - 4ore 10m - 02:55 Bucuresti. Atentie, se ajunge pe 2 august, la 3 noaptea.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Zboruri
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Cina
Asigurare de calatorie
Transfer aeroport - hotel
Transfer hotel - aeroport
Intrare la obiective turistice
Excursii optionale
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 480 euro
Termen: 2023-03-24
rata 1
Valoare: 800 euro
Termen: 2023-03-24
rata 2
Valoare: 600 euro
Termen: 2023-05-04
rata 3
Valoare: 100 euro
Termen: 2023-07-09