Brazilia. Vacanta sud-americana.

O calatorie in ritm de salsa si de bossa nova. Jungla amazoniana, plajele Copacabana si de pe Insulele Tropicale, Rio, Sao Paulo, o multime de locuri minunate si exotice.
ID excursie: #149
Tip excursie: extern
Perioada: 2023-11-15 - 2023-11-28
Disponibilitate: 1 loc disponibil in camera dbl femei
Locuri vizitate: Brazilia cu tot ceea ce are mai iconic: Amazonul, Cascadele Iguassu, plaja Copacabana, Corcovado, Insulele Tropicale, orasele Sao Paulo, Rio de Janeiro si Manaus
Transport: avion
Activitate: tur
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Gigi Cindea
3750 euro / persoană

Prezentare excursie

*Tariful este valabil pentru un curs euro/dolar = 1/1 Pentru ca agentia trebuie sa plateasca pachetul turistic in USD, in aceasta situatie fiind nevoie ca pretul excursiei sa fie actualizat in situatia modificarii de curs. Eventuala diferenta aparuta se va adauga la ultima rata de plata.

Cazari:
15/17 noiembrie Sao Paulo: HOTEL PESTANA 4*
17/19 noiembrie Foz do Iguaçu: VIALE CATARATAS 4*
19/20 Manaus: HOLIDAY IN 3*
20/22 Amazon: AMAZON ECOPARK JUNGLE LODGE 3* Tarumã
22/26 Rio de Janeiro: WINDSOR PLAZA HOTEL 4* Copacabana - Un exceptional hotel, la doi pasi de celebra plaja!!!

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zboruri intercontinentale: Bucuresti - Sao Paolo si Rio de Janeiro - Bucuresti
•   transport zonal cu autocar/microbuz
•   servicii, navigatii, transferuri mentionate in program
•   cazare 12 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 12
•   4 pranzuri
•   2 zile cu pensiune complete (in Amazon)
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghizi locali cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (optional)
x     zboruri interne (la acest moment nu sunt comunicate tarifele si programul de zbor)*
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     alte mese care nu sunt la "incluse"
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, daca e cazul eventuale programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Avem urmatoarele zboruri interne:
Sao Paulo - Iguazu
Iguazu - Manaus
Manaus - Rio de Janiero
Informativ pt a va putea estima cat mai exact bugetul de excursie, cele 3 zboruri vor fi in jur de 1.000 USD.

Zboruri intercontinentale:

15 noiembrie BUCHAREST OTP  - PARIS CDG        AF  1089 06:00 08:10         
15 noiembrie PARIS CDG - SAO PAULO GRU    AF   456 10:10 16:55          

26 noiembrie RIO DE JANEIRO   2 - PARIS CDG        AF   443 21:55 14:10+                                                                               
27 noiembrie PARIS CDG - BUCHAREST OTP    AF  1088 20:55 00:50+ ( se ajunge noaptea in 28 noiembrie)

*Tariful excursiei prezentat pe site a fost calculat in conditiile cotatiei companiilor aeriene, la data realizarii ofertei si a postarii pe site. Avand in vedere situatia de impredictibilitate actuala, trebuie intelese si acceptate de catre persoana care rezerva, efectele unor posibile modificari ale preturilor biletelor de avion. Bon Voyage Sibiu nu poate garanta tariful biletului de avion decat in momentul in care este emis si il achita. Acest moment nu este acelasi cu cel al lansarii excursiei, nici al inscrierii si nici chiar al rezervarii propriu zise, astfel incat exista posibilitatea ca atunci cand Bon Voyage cumpara biletele, pretul sa fie mai mare decat cel pentru care s-a facut calculatia tarifului de excursie. Eventuala diferenta de pret la biletele de avion se va adauga automat la tariful de excursie si va fi comunicata persoanelor rezervate, urmand ca acestea sa achite diferenta.
De asemenea trebuie inteles si acceptat ca linia aeriana poate modifica de asemenea si orarul de zbor.
In conditiile in care aceste aspecte s-au comunicat si explicat inca din faza de lansare, se considera insusite si acceptate de cei care au efectuat rezervari.
Pretul biletelor de avion luat in considerare pentru calculatia tarifului excursiei este de 1.600 euro.
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea

Ce vedem in aceasta calatorie: Brazilia cu tot ceea ce are mai iconic: Amazonul, cascada Iguassu, plaja Copacabana, Corcovado, Insulele Tropicale, orasele Sao Paulo, Rio de Janeiro si Manaus

Profilul si tipul excursiei: calatorie de grup cu vizitare in tur a destinatiilor si obiectivelor turistice mentionate in program.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, care iubesc calatoriile in grup, interesante sa descopere impreuna cu altii locuri deosebite. Sociabile, tolerante, cu respect fata de cei din jur, intelegatoare fata de ceea ce inseamna grup si in special o astfel de destinatie. Dorim sa formam la fel cum a fost in Patagonia 2022, un grup de oameni faini, cu care sa te simti ca intr-o vacanta cu prieteni.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: Brazilia si Argentina

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Ora de intalnire: 03:00 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare
15 noiembrie BUCHAREST OTP  - PARIS CDG        AF  1089 06:00 08:10         
15 noiembrie PARIS CDG - SAO PAULO GRU    AF   456 10:10 16:55    
Transfer la hotel, check in, free time pentru odihna.

Un tur ghidat de o jumatate de zi, dupa care free time.

Orașul cu cea mai rapidă creștere din Brazilia, São Paulo este unul dintre cele mai mari orașe din lume. Este totodata principalul oraș industrial al Braziliei. Chiar daca eticheta de "industrial" duce intotdeauna gandul la ceva functional, in care nu prea ai multe de vizitat, aici e total altceva. Sunt o multime de atractii si sunt de facut o gramada de lucruri, incat nu sti ce sa alegi...
Printre atractii: parcul și grădina zoologică din oraș, parcul Ibirapuera și Planetariul. Grădina Zoologică din São Paulo este cea mai bună de acest fel din America de Sud. Un loc inedit este Institutul Butantan, o instituție științifică care realizează cercetări și produce ser pentru protejarea de speciile otrăvitoare care traiesc in Brazilia.O vizită la Butantan include o vizită la colecția sa de animale rare, precum și un tur ghidat al serpentariului și al producției de serum.

Cunoscută drept a opta minune a lumii, vizitatorii sunt mereu uimiți de frumusețea cascadelor. Există peste 275 de cascade cu un volum impresionant de apă in cadere, mai ales în sezonul ploios.
Înconjurată de cel mai curat aer pe care îl poți respira undeva, asta datorită vegetației abundente, regiunea este de o frumusețe de nedescris, este tot ceea ce putut face mai minunat natura.
Caderile uriase de apa, fac un zgomot extrem de puternic, putand fi auzite de la kilometri distanță, iar norii de stropi formează un curcubeu permanent.
Cuvântul Iguassu (Iguaçu în portugheză), în limba indienilor băștinași, înseamnă "Apă Mare". Cu 275 de cascade, Iguazu este cea mai mare cascadă din lume ca volum de apă pe secundă. Are 80 metri înălțime, iar deschiderea sa in forma de U se intinde pe o suprafață de 4 km .
Cascadele sunt situate în mijlocul Parcului Național Iguazu din Brazilia și al Parcului Național al Argentinei Națională a Argentinei. Din ambele parcuri naționale, este posibila priveliștea spre principala cascadă numită " Gâtlejul Diavolului". Exista acolo un loc de belvedere pentru a face fotografii, un lift panoramic și de asemenea, o mic drum care ajunge foarte aproape de apă.

O zi întreagă de vizitare, o excursie care include si pranzul.
Plecam de la hotel, urmam o autostradă pitorească până la Parcul Iguazu din Argentina. Vizitam la pas, fara graba, vom avea timp timp suficient pentru a admira cascadele argentiniene superioare, inclusiv Cascada San Martin. Pe drumul inapoi de la cascade, turul se oprește în districtul comercial argentinian. Biletul de intrare in Parcului Național este inclus in tarif.
Prânz la restaurantul Fortin din partea argentiniană.
După prânz, plecare pentru turul de o jumătate de zi pe partea braziliană a cascadelor. Vizitam centrul de prezentare a parcului, o expoziție despre ecosistemul zonei.
Continuam pe Autostrada Cataratas prin pădurea tropicală a parcului până la cascade. Cascadele Iguazu se află la granița dintre Brazilia și
Argentina, acolo unde unde râul Iguassu se prăbușește într-un canion gigantic în formă de potcoavă. Coborâm pe o pasarelă, contemplând panoramic minunatele cascade în toată splendoarea si exuberanța naturii.
Ajungând la ascensor, o coborâre în belvedere pe partea braziliană (nu se revine pe același traseu). În tur este inclusă intrarea atât în parc, cât și folosirea liftului.
Întoarcere la hotel.

Transfer la aeroport pentru zborul spre Manaus
Manaus: Sosire și transfer la hotel.
Manaus, este poarta de intrare în jungla amazoniană. Un oraș al contrastelor. Un oraș construit cu material importat din Europa la începutul secolului al secolul al XIX-lea, în timpul perioadei de boom al cauciucului are o serie de atracții: zona de la  malul mării, zona istorică cu Customs House, cea construită în Anglia, dezasamblată și reasamblată în Manaus. De asemenea: Piața São Sebastião, care se află în centrul orașului, remarcabilul "Teatro Amazonas", unde marile personalități de altădată, precum Caruso, au onorat scena acestei magnifice opere - un excelent reper a anilor de opulență ai orașului Manaus. Construită în 1896 și restaurată în întreaga sa splendoare regală, această fabuloasă cladire pare acum ciudat de la nelalocul ei în decor. Alte clădiri care merită să fie vizitate: "Palacio Rio Negro", construit la sfârșitul secolului al XIX-lea ca locuință pentru un bogat negustor german de cauciuc ș cumpărat ulterior de guvernul statului; Piața Municipală, o structură din fier forjat cumpărată prin catalog din Europa și asamblată în Manaus la începutul secolului XX și situată în apropierea docurilor. In piata este expus spre vanzare un sortiment extraordinar de bogat de produse locale, printre care fructe tropicale, pește de apă dulce, obiecte de artizanat și plante medicinale. Muzeul indian, dedicat culturilor indiene din regiune, are o colecție de instrumente de suflat din lemn, coifuri din pene și alte artefacte.
Restul zilei liber.

Transfer la Amazon Ecopark Lodge. Pentru vizitarea Amazonului am ales un partenierat  pe un pachet turistic, oferit de o agentie locala, specializata in excursii in zona.

↓ INFORMAȚII TEHNICE ↓
Amazon Ecopark Jungle Lodge, locul in care ne vom petrece 2 nopti se află la aproximativ 1 oră de aeroportul internațional și de zona hoteliera din Manaus, capitala statului Amazonas din Brazilia.
Lodge-ul este situat  pe malurile râului Tarumã, un afluent al Râului Negru (Rio Negro), care la rândul său este cel mai mare afluent al râului Amazon. Transferul către și de la lodge este destul de ușor: combină o scurtă călătorie de 15 - 40 minute cu mașina și o plimbare cu barca de 20 de minute, plus o scurtă plimbare pe jos la debarcader.
Vom fi preluati de la hotel pentru un transfer terestru, care se va face cu vehicule aflate in acel moment la dispozitie, adaptate la marimea grupului: o mașină sedan, o dubă, un microbuz sau un autobuz de dimensiuni normale. Vom fi conduși la Marina Tauá(*), un debarcader local, o calatorie de aproximativ 15 minute.
(*) Acest debarcader se află pe malul râului Tarumã, același râu pe care se află Ecopark Jungle Lodge.
Uneori, din considerente logistice și operaționale, se folosesc cheiuri din alte locații.
Pentru transportul pe râu (care durează aproximativ 20 de minute) vom fi imbarcati in bărci de tip regional sau canoe cu motor cu un baldachin de protecție, folosite exclusiv de către lodge.
Toate ambarcațiunile respectă toate standardele de siguranță cerute de Marina braziliană (înregistrare oficială a călătoriei și a pasagerilor săi, capacitate maximă, veste de salvare, dispozitiv de comunicare prin radio sau telefon mobil, membru al echipajului licențiat, etc.).
La întoarcerea de la lodge vom parcurge pana la Manaus practic acelasi drum, dar invers.

Lodge-ul are 70 de camere împărțite în 3 categorii (stil bungalow), avand ca dotări incluse: aer condiționat, minibar, balcon, ferestre cu plasă, băi private cu duș cald/ rece. Exista posibilitatea si o s-o cerem de camere cu 2 paturi (twin).
BUNGALOW TRADIȚIONAL total 36 camere . Sunt construite din lemn cu aer-aer condiționat , minibar, balcon, ferestre ecranate, baie privată cu duș cald/ rece. La acest tip de bungalow nu exista pisibilitatea de twin.
TV și wi-fi nu sunt disponibile.

INCLUSE:
•  o excursie de o zi întreagă la fenomenul Întâlnirea apelor (daca preluarea de la hotel se va face pana la 08:30am sau daca la intoarcere se opteaza pentru o ora ulterioara 17:00
•  transfer IN (mașină și ambarcatiune) și Transfer OUT (ambarcatiune și mașină).
•  mese: 2 prânzuri, 2 cine și 2 mic dejunuri.
•  excursii:
(1) drumeție în natură,
(2) Pădurea Maimuțelor ,
(3) vizită la o casă de caboclo ́s,
(4) pescuit
(5) seara excursie în canoe pentru a vă bucura de sunetul naturii
(6) excursie de o zi întreagă la fenomenul Întâlnirea apelor

Excursiile va fi coordonate de către departamentul local de operațiuni.

*Ora de check-in: 13h30 (sau 13h30).
*Ora de check-out: 10:30 (am)

Program de vizitare.

Transfer la aeroport pentru zborul spre Rio de Janeiro.
Zbor Manaus - Rio de Janiero
Rio de Janeiro: Sosire și transfer la hotel, asistati de personal in limba engleza.
Munți, păduri tropicale, lacuri verzi ca smaraldul și kilometri de plaje cu nisip alb - acestea sunt cateva din atribute naturale care fac din Rio de Janeiro una dintre cele mai dorite destinatii din lume. Dar acolo nu doar natura este interesanta si atractiva ci si oamenii, cariocas. Autentici, relaxati, dezinvolti, aceștia dau culoare orasului. Rio este renumit pentru că este locul de natstere su casa atât pentru samba, cât și pentru bossa nova. Acolo nu esti nicioadata departe de muzica. Trebuie sa stiti ca acolo, in Brazilia si in special in Rio sunt cei mai mari muzicieni de jazz din lume. 
Check in și cazare. Program liber.

O jumatate de zi (un program de 6 ore) pentru a vizita Muntele Painea de Zahar si Copacabana. La plaja o sa luam si un pranz de peste (inclus in tarif) - la La Maison Restaurant.

Vom fi transferati de la hotel in cartierul Urca, unde se află Muntele Pâine de Zahăr (Sugar Loaf). Acesta este o formațiune interesantă din Rio de Janeiro, un vârf care se înalță la 336 de metri, devenit deja o imagine simbolică a celebrului oraș brazilian. Structura muntelui este alcătuită în mare parte din granit și cuarț, iar denumirea sa provine de la asemănarea pe care locuitorii au găsit-o cu pâinea, dar din zahăr. Strania structură se pare că se ridică chiar din apele din jurul orașului și, deși, în Rio de Janeiro există mai mulți munți din granit, acesta a devenit celebru pentru forma sa inedită.

Vizita se face în doi pași, cu telecabina. Prima duce pasagerii pe Dealul Urca, care are o înălțime de 215 metri, cu o priveliște frumoasă asupra Golfului Guanabara și a insulelor sale, a podului Rio-Niterói și a dealului Corcovado. De la această etapă, o a doua telecabină va urca până în vârful muntelui, cu o înălțime de 395 de metri și o vedere splendidă a celebrei plaje Copacabana, spre fortăreața Santa Cruz și unele plaje din Niterói.
Întoarcere la hotel. Restul zilei liber.

Excursie de o jumătate de zi la Corcovado si un prânz cu grill. Durata aproximativă: 6 ore
Cred ca toata lumea cand spune Rio se gandeste automat la imaginea aceea in care apare statuia lui Isus. Construita in 1931, este situata pe muntele Corcovado, la 710 metri deasupra nivelului mării. O sa ajungem si noi acolo!
Mergem mai intai in cartierul Cosme Velho, de unde trenul cu cremalieră începe călătoria până la statuie, prin Pădurea Tijuca. Odată ajunși acolo, o sa avem o panorama superba a orașului Rio, inclusiv Muntele Painea de Zahăr, Golful Guanabara, plajele din zona sudică și Laguna Rodrigo de Freitas.
 

O zi întreagă petrecuta în insulele tropicale, cu prânz inclus.
Durata: aproximativ 10 ore
Operațiune: plecări zilnice la 8H30
Turul începe cu o plimbare de-a lungul coastei Rio - Santos autostradă până la Itacurussa - un sat de pescari. Se face transferul către o goeletă tipică, unde siguranța pasagerilor este pe deplin asigurată.
O sa avem o oprire pentru baie sau sporturi nautice și un prânz delicios sub palmieri.

Mic dejun, apoi plaja si distractie pe Cobacabana, un pranz la Marius,

apoi transfer de la hotel la aeroport si urmeaza zborurile:

26 noiembrie RIO DE JANEIRO   2 - PARIS CDG        AF   443 21:55 14:10+                                                                               
27 noiembrie PARIS CDG - BUCHAREST OTP    AF  1088 20:55 00:50+ ( se ajunge noaptea in 28 noiembrie)

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
 

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Pranz
Cina
Transport zonal
Zboruri
Transfer aeroport - hotel
Transfer hotel - aeroport
Servicii excluse
Pranz
Cina
Zboruri domestice
Asigurare de calatorie
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 500 euro
Termen: 2023-03-04
rata 1
Valoare: 1000 euro
Termen: 2023-03-04
rata 2
Valoare: 800 euro
Termen: 2023-06-15
rata 3
Valoare: 900 euro
Termen: 2023-08-23
rata 4
Valoare: 550 euro
Termen: 2023-10-02