Traditii de Paste si drumetii la Ciocanesti, satul "muzeu" in aer liber

Traditii de Paste si drumetii la Ciocanesti, satul "muzeu" in aer liber

Un sfarsit de saptamana petrecut in inima Bucovinei, in unul dintre cele mai frumoase sate din tara. Veti face cunostiinta cu mestesugul incondeierii oualelor de Paste si veti avea o drumetie in peisajul minunat al dealurilor bucovinene.
ID excursie: #161
Tip excursie: intern
Perioada: 2023-03-24 - 2023-03-26
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Ciocanesti, satul celor 600 de case pictate, un veritabil muzeu in aer liber
Transport: grupaj auto
Activitate: tur
Dificultate: medium
Grup: 14 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

6 locuri in camera single. La inscriere specificati printr-un Email adresat agentiei: office@bonvoyagesibiu.ro ca doriti sa stati singuri in camera si in masura in care vi se va raspunde afirmativ la disponibilitate de locuri, va fi nevoie ca la ultima rata sa achitati taxa de suplimentara de camera single = 150 lei

Cazare: Pensiunea Melios din Ciocănești 3* Ciocănești, sat Ciocănești, str. Colacu, nr. 7 (22 km de Vatra Dornei)

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   atelier de incondeiat oua
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     supliment camera single = 150 lei
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj sau tren pana la Iacboneni, de unde se poate rezolva un transfer la pensiune
x     transfer la capete de traseu
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Ciocanesti, satul celor 600 de case pictate, un veritabil muzeu in aer liber; Muzeul de Etnografie si Muzeul Oualor Incondeiate; Traseul de drumetie: Schitul Suhard - Vf Faraoane.

Profilul si tipul excursiei: Un sfarsit de saptamana petrecut in inima Bucovinei, in unul dintre cele mai frumoase sate din tara. Veti face cunostiinta cu mestesugul incondeierii oualelor de Paste, ceva binevenit inainte de sarbatorile pascale. Excursia include si o drumetie in peisajul minunat al dealurilor bucovinene.

Cui se adreseaza ca profil de participant: iubitori de traditii, de obiceiuri, de Bucovina. Persoane care-si doresc sa afle si sa vada lucruri interesante legate de satul bucovinean, sa drumeteasca in natura minunata a acelor locuri, sa socializeze

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport

Scurta descriere:
Situata intr-o zona pitoreasca pe Valea Bistritei Aurii, comuna Ciocanesti este una dintre principalele atractii ale destinatiei de ecoturism Tara Dornelor. Cele peste 600 de case pictate la exterior cu motive traditionale au transformat acest loc intr-un muzeu viu in aer liber, unic in tara.
Un tur prin sat la gospodariile frumos pictate cu motive inspirate din portul popular, mancarea gustoasa si aerul curat va vor convinge de faptul ca omul sfinteste locul, mai ales cand acesta alege sa puna in valoare si sa duca mai departe mostenirea traditionala.
Este localitatea unde se tin doua dintre cele mai faimoase festivaluri nationale: Festivalul Oualor Incondeiate, care are loc cu 2-3 saptamani inainte de Paste si Festivalul pastravului, pe 15 August.
Cel mai probabil, Festivalul National al Oualor Incondeiate se va organiza in perioada in care este programata aceasta iesire.

Despre locatie: Iata cum descrie un turist ceea ce a gasit la Pensiunea Melios Ciocanesti, cea care ne va fi gazda: "Un colţ de rai, absolut magnific, cu acel iz tradițional dispărut de prin multe alte locuri. Oameni frumoși, de care nu ai cum sa nu te îndrăgostești"

Adaug celor scrise cateva imagini:
 


Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, incepand cu ora 14.00. Va cazati si plecati  intr-o plimbare in sat, pentru a descoperi casele pictate si istoria acestui loc.

Va intoarceti la pensiune in jur de ora 17.00 pentru un atelier de incondeiat oua. Aflati povestea acestui obicei si, sub indrumarea unui mester iscusit, invatati tehnica si realizati  cate un ou incondeiat pe care il luati acasa.
 

Cina si distractie.

Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie pe Valea Paraului Rece pana la Schitul Suhard (cca 2.5 ore). Aici facem pauza pentru o bautura calda si plecam cu forte proaspete spre platoul Suhardului si Vf Faraoane (1,5 ore) de unde privelistea spre Muntii Rodnei, Calimani, Giumalau, Obcina Mestecanis si Valea Bistritei Aurii iti taie respiratia. Ne oprim pentru fotografii si o filmare cu drona si ne intoarcem la pensiune pe acelasi traseu.
Ruta parcursa este de dificultate medie si necesita echipament adecvat.

Cina si distractie.

Muzeul de etnografie iti ofera sansa sa tragi cu ochiul in trecutul unei bucati de Bucovina de mult disparuta. Parcurgand camerele muzeului, veti calatori intr-o lume in care intalnesti plute pe rauri involburate, covoare cusute de mana, razboaie de tesut, covate si lazi de zestre, ii si itari.
Muzeul National al Oualor Incondeiate din Ciocanesti este unica colectie din tara care expune oua incondeiate si inchistrite din toata tara, majoritatea premiate la Concursul de incondeiat.


Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
 

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Cina
Transport la destinatie
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 250 lei
Termen: 2023-03-25
rata
Valoare: 340 lei
Termen: 2023-03-25