Spectacolul Perseidelor in Tara Luanei

Drumetii si spectacolul Perseidelor, in perioada de maxim a curentului de meteori.
ID excursie: #94
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-08-12 - 2022-08-15
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Tara Luanei si special si unic: perseidele.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

Cazare: 3 nopti Pensiunea Valea Lupului Patarlagele 3*, jud. Buzau.
Drumul Național DN 10, Nr. 22 127444 Valea Lupului
Dacă veniți din București sau Ploiești, cel mai simplu mod de ajunge la Valea Lupului este prin Vălenii de Munte. Din Brasov sau Buzau cea mai simplă rută este DN10. Drumul la pensiune este marcat prin indicatoare. Sunt suficiente posibilități de parcare.

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•  cazare 3 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•  3 mic dejunuri
•  3 cine tip grup, 2 feluri de mancare
•  insotitor de grup pe toata perioada excursiei
•  ghid explicativ local

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer 1 zi la capete de traseu; se va inchiria local un microbuz si costurile vor fi impartite intre participanti
x     mese de pranz
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile medicale si sanitare existente la momentul desfasurarii excursiei 

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Tara Luanei si special si unic: perseidele.

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, cu drumetii, cu miscare in aer liber. Socializare si distractie.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, cu pregatire fizica, apte pentru drumetii montane.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:   Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Tema excursiei Spectacolul Perseidelor in Tara Luanei
Cerul din Tinutul Buzaului nu dezamageste niciodata! Spectacolul oferit de cer se datoreaza claritatii atmosferei, calitatii aerului si altitudinii, astfel incat zona este renumita pentru contrastul si intensitatea culorilor cerului, oferind conditii excelente pentru skygazing.
In luna august isi face aparitia curentul de meteori Perseide, iar in noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori, adica se pot vedea in jur de 50-60 de stele cazatoare pe ora.

Denumite dupa constelatia Perseus din care pare ca vin, ploaia de “stele cazatoare” ofera un spectacol celest nocturn, greu de egalat.
Fenomenul de stea cazatoare este arhicunoscut. Urma luminoasa de pe cer este lasata de o particular sub 1mm diametru care aprinde aerul cand intra in atmosfera Pamantului. Pentru o fractiune de secunda vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particua de praf cosmic care arde in atmosfera se numeste meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pamant se numeste meteorit.
Toate aceste particule de praf vin de la cometa 109P/Swift-Tuttle, care, cand trece pe langa Soare, sublimeaza si praful cosmic prins in nucleul inghetat este eliberat in spatiu.

Pentru a vedea meteorii nu este nevoie de un instrument astronomic, trebuie doar sa iesim intr-un loc cu cerul curat si fara lumini parazite, sa stam intinsi pe un sac de dormit sau izopren si sa privim cerul macar o ora.


Despre destinatie
care are si o frumoasa legenda, este un taram straniu, fascinant si care cu siguranta ascunde o multime de taine. Le vom afla vreodata? Putin probabil spun eu...Exista acolo numeroase stânci și pietre încărcate de simboluri și semne străvechi, care chiar daca au fost cercetate, nu pot fi explicate. S-au descoperit intrări ciudate în pământ si locuri în care oamenii s-au confruntat cu fenomene stranii. De Varful Turtudui se vorbeste ca ar fi o poarta temporala, sau spre alte lumi. Satenii vorbesc despre dispariții neobișnuite ale unor oameni, călătorii în timp sau oseminte de uriași scoase din pământ și ascunse de către autorități…

Oameni cu har bisericesc s-au nevoit acolo, chiar dacii au fost un soi de disc solar si poate multe altele care s-au distrus in timp...Este fara indoiala ca acel loc are o puternica vibratie energetica pentru cei care cunosc si stiu sa le preia...Nioua nu ne ramane decat sa calatorim acolo, sa ascultam, sa incercam sa intelegem...

Ce vreau sa va spun este ca suntem si aici pioneri, la fel ca pe Cheile Nerei, am fost printre primii care am organizat grupuri pentru vizitarea locurilor. Diana ne-a ajutat mult, ea a fost cea care ne-a povestit, ne-a indrumat, a fost calauza noastra in Muntii Buzaului. Fiica ei a invatat si ea si acum este la fel ca mama ei, un deschizator de poteci in Tara Luanei.

Cateva din locurile pe care o sa le vizitati in aceasta excursie:

Ansamblul rupestru Alunis

Crucea Spatarului
 

Varful Turtudui - o poarta catre alta lume

Poiana Cozanei

Piatra cu urme de animale

Piatra cu semne

Pestera triunghiulara, calea spre nicaieri

Piatra ingaurita

Schitul lui Iosif

Chilia lui Dionisie Torcatorul

Agatonul nou

Agatonul vechi

Muzeul chihlimbarului

Trovantii

Despre locatie Mergem in fiecare an de 2 ori la Valea Lupilor. Asa ca suntem ca acasa acolo. Iata cum isi prezinta gazdele, locatia:
"O priveliște cu dealuri line se deschide în fața pensiunii, care este poziționată chiar la poalele Muntelui Chichilău. Zona are o importantă semnificație istorică pentru România. Cu două mii de ani în urmă, acolo au locuit dacii. Ca dovadă, în urma săpaturilor arheologice, au fost găsite trei urme de așezăminte clasice.
La est de pensiune se află Râul Buzău, care își urmează cursul natural și oferă multe surprize prin varietatea formelor geologice, unde iți poți testa curajul trecând pe punțile suspendate.
La vestul pensiunii se află Pădurea Crivineni, unde există o specie rară pentru această zonă, de stejar pufos, arie protejată, de importanță națională.
Ajunși la pensiune, veți găsi o atmosferă primitoare în interiorul casei. Principala noastră preocupare este ca oaspeții să fie în centrul atenției. Pentru acest lucru este important ca personalul pensiunii sa-și desfasoare activitatea cu pasiune, fapt care se reflectă în calitatea serviciilor oferite.
De asemenea, mediul ambiant este caracterizat prin simplitate, bun gust și funcționalitate.
Formele și culorile sunt imbinate armonios și oferă mediul perfect pentru odihnă și relaxare."

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup este intre orele 14.00 - 15.00, la pensiune. Ne cazam, luam masa de pranz (se poate comanda a la carte la restaurantul pensiunii) si ne pregatim echipamentul pentru o seara sub cerul liber. Chiar daca este luna august, serile sunt reci la munte asa ca trebuie sa aveti: sac de dormit sau izopren, hanorac gros, pantalon lung, lanterna si un rucsacel in care sa va incapa toate astea plus apa si cina pe care o vom lua la pachet.
La ora 18.00 ne grupam pe masini si mergem cca 15 km, pana la Alunis, sa descoperim cea mai veche biserica rupestra in care inca se mai tin slujbe, chiliile sapate in stanca si Scaunul lui Dumnezeu.
De aici, ne intoarcem cativa km pana la Colti, unde ne intalnim cu Diana Gavrila, istoric, muzeograf, descoperitor si povestitor bun al tainelor locurilor. Lasam masinile si plecam intr-o plimbare, pe inserate, cca 3 km pana in catunul Muscelu Caramanesti, de unde vom privi spectacolul cerului si vom asculta povestile legate de locuri si stele cazatoare.

Dupa micul dejun ne imbarcam in microbuzul inchiriat si plecam spre Ulmet sa exploram campul cu pietre bizare, asemuit adesea cu un aerodrom extraterestru. Este o drumetie de 2-3 ore.

La 9.00 ne intalnim cu Diana si pornim pe poteca care ne duce intai in Poiana Cozanei, la Fundu Pesterii, Portal, Nefertiti, Chilia lui Dionisie Torcatorul. Continuam traseul itr-un urcus sustinut spre Pestera lui Iosif, Agatonul Nou si Vechi, Crucea Spatarului si Vf Turtudui.
Traseul dureaza cca 8 ore, vom face cate o pauza la fiecare obiectiv, iar Diane ne va povesti istoria si legendele acestor locuri ascunse si misterioase.

Este o cladire veche mosneneasca, monument istoric, readusa la viata printr-un proiect al Uniunii Arhitectilor din Romania.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
 

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Ghid local limba romana
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Transport zonal
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 250 lei
Termen: 2022-07-29
rata
Valoare: 500 lei
Termen: 2022-07-29