Primavara pe cele mai frumoase poteci din Rarau

Primavara pe cele mai frumoase poteci din Rarau

O iesire de week-end in care ne bucuram de verdele proaspat al padurii si florile de primavara, de ospitalitatea si bunatatile bucovinene.
ID excursie: #160
Tip excursie: intern
Perioada: 2023-05-12 - 2023-05-14
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Cel mai spectaculos traseu din Rarau, din Cheile Moara Dracului in Codrii Seculari Slatioara, traseul Batca Bodii pana la Varful Bodea, Campulung Moldovenesc, cu tot ce are mai interesant.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 20 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Stefania ING 3* Campulung Moldovenesc. Strada Trandafirilor 4, Câmpulung Moldovenesc 725100

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   sauna si ciubar, sambata de la ora 17:00 - 21:00.
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transport local: transfer de la Slatioara la pensiune (18 km). Se va inchiria un microbuz local iar costul se imparte la nr de participanti
x     mese de pranz si cina
x     sauna si ciubar in afara programului anuntat (sambata 17:00 - 21:00)
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Cel mai spectaculos traseu din Rarau, din Cheile Moara Dracului in Codrii Seculari Slatioara, traseul Batca Bodii pana la Varful Bodea, Campulung Moldovenesc, cu tot ce are mai interesant.

Profilul si tipul excursiei: o iesire de week-end in care vizitam, drumetim, degustam si ne distram.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane mai active, pentru a putea drumetii pe trasee de munte, sociabile, deschise, vesele, comunicative, care-si doresc sa socializeze. Iubitoare de natura, de traditii, carora le place sa calatoreasca in grup.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Scurta descriere a excursiei: O iesire de week-end in care ne bucuram de  verdele proaspat al padurii si florile de primavara, de ospitalitatea si bunatatile bucovinene. Cititi ceea ce scria Geo Bogza despre Rarau:
“Soarele răsare sau apune pe Rarău, Moldova şi Bistriţa curg pe de o parte şi de cealaltă a Rarăului, turmele urcă sau coboară de pe Rarău. O întreagă lume cu ceilalţi munţi ai ei şi cu apele care curg prin văi, fiind frumuseţii firii mereu schimbatoare oglinzi, gravitează în jurul Rarăului, în jurul masei lui enorme şi liniştite, înconjurată de piscuri albe de calcar.
De când aceste pământuri au un chip şi un nume, Rarăul ia parte la viaţa lor şi ca o inimă puternică şi ca o frunte în jurul căreia bat marile aripi ale fanteziei. În pădurile lui oamenii pătrund ca într-un templu, spre păşunile lui îşi mână turmele, calcarul de la poale i-l prefac în var, dar acela din piscuri străluceşte în viaţa lor ca lumina unei stele polare.
În alte locuri pot fi munţi mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul; aici Rarăul reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latura cosmică a vieţii istoriei. Plin de foşnete şi de murmure de tot felul, de ţipete de păsări şi de sălbăticiuni, se înalţă de pe fundul luncii, spre cer, ca un enorm telescop în oglinzile căruia alunecă timpul şi infinitul. Cu el începe, acolo în partea de miazănoapte a ţării, realitatea sufletească din care a izvorât înduioşătoarea potrivire de cuvinte:
Pe un picior de plai,
pe-o gură de rai…” .

Raraul vazut de pe Dealul Bodea, de fotograful Ovidiu Stefeliga:
 


Despre locatii: Pensiunea Stefania ING, gazda noastra, este notata in feed-back-uri cu o medie de EXCEPTIONAL.
Se află în Câmpulung Moldovenesc și are un restaurant, un bar și o grădină. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită.
Camerele pensiunii sunt dotate cu dulap, TV cu ecran plat, lenjerie de pat, prosoape și baie privată. Fiecare cameră are aparat de cafea. Unele camere au balcon, iar altele oferă vedere la grădină. Cateva imagini:
 


Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Insotitorul de grup va asteapta la pensiune incepand cu ora 13.30, pana la ora 15:00. Luati o gustare, va cazati si plecati intr-o  drumetie de 2 – 3 ore pe Batca Bodii. Seara cina optional la pensiune, socializare, muzica si dans.

Pentru parcurgerea traseului trebuie sa aveti echipament adecvat si conditie fizica. Este un traseu mediu, de cca 7 ore, cu portiuni de urcus si coborari lungi.
Cheile Moara Dracului, ocrotite ca rezervatie geologica sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă.
Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă. Ocrotite ca rezervaţie geologică, pe o suprafaţă de 10 ha, ele se găsesc la 10,5 km distanţă de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 m şi o lăţime medie de 4-5 m. Pereţii se înalţă vertical, iar pe alocuri chiar în surplombe. În preajma acestor chei se mai întâlnesc şi azi câteva specii de tisă, relict glaciar, lemnul de aur al pădurilor noastre de altădată, dar şi rarităţi din lumea plantelor şi animalelor ca: floarea de colţ, clopoţeii, vulturica; râsul, jderul, vulpea etc.

Codrul secular de la Slatioara. Aici se gaseste una dintre cele mai intinse si mai bine conservate paduri virgine din Europa, cu arbori multiseculari gigant, molizi si brazi de pana la 60 de metri  care se infratesc cu verdele crud al fagilor. A fost declarat rezervatie naturala in 1941 si se afla in patrimonial UNESCO. Este o lume magica si plina de simplitate in acelasi timp, in care natura e atotputernica iar omul un simplu spectator care nu intervine in mersul firesc al lucrurilor.

Duminica vizitam Muzeul ligurilor de lemn din Campulung Moldovenes care aduna peste 6000 de modele de linguri de lemn in colectia inedita a profesorului Ion Tugui si ne oprim la o degustare de produse traditionale din Bucovina.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Cina
Transport la destinatie
Transport zonal
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2023-02-24
rata
Valoare: 450 lei
Termen: 2023-03-30