Poiana Narciselor, drumetie pe Valea Sambata, Cetatea Fagaras

Poiana Narciselor, drumetie pe Valea Sambata, Cetatea Fagaras

O ieșire veselă, de primăvară în Țara Făgărașului, cu prieteni vechi și noi. Locuri dragi, pe care ne bucurăm să le revedem an de an: cetatea Făgărașului, poienile cu narcise din Dumbrava Vadulului, Valea Sâmbetei.
ID excursie: #154
Tip excursie: intern
Perioada: 2023-05-19 - 2023-05-21
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Poiana Narciselor, cetatea Făgărașului, Cabana Valea Sâmbetei, Mănăstirea Sâmbăta de Sus.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Supliment single: 110 lei. Se va anunta agentia la inscriere si daca mai sunt disponibilitati, se va comunica pentru a plati diferenta. Se pot oferi in total doar 6 camere in regim single/

Cazare: Pensiunea Roua Muntelui Dejani, jud. Brasov

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transport zonal
x     supliment single 100 lei
x     mese mic dejun, pranz si cina*
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare impuse de autoritati.

*Pensiunea ne pune la dispozitie bucataria si grill-ul exterior, urmand ca noi sa ne organizam si desfasuram la fata locului. Diana, va ajuta cu aprovizionarea, acolo fiecare isi va aduce aportul la pregatirea meselelor, la debarasare si spalatul veselei folosite.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  TEL 0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Poiana Narciselor, cetatea Făgărașului, Cabana Valea Sâmbetei, Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Profilul si tipul excursiei: tur zonal in care o sa descoperim impreuna multe locuri interesante; o ocazie perfecta de socializare, mai ales ca o sa gatim impreuna!  

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de a calatori in tara, care isi doresc un grup cu care sa viziteze, cu care sas-si petreaca un sfarsit de saptamana si sa se distreze.

Recomandare incaltaminte si imbracaminte. Echipament sport, comod, încălțăminte impermeabilă în special pentru dumbrava cu narcise unde solul este, în general, foarte umed.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Scurta descriere a excursiei: "Cu narciși, cu crini, cu lotuși / Timpul cald se-apropie…"

O ieșire veselă, de primăvară în Țara Făgărașului, cu prieteni vechi și noi. Locuri dragi, pe care ne bucurăm să le revedem an de an: cetatea Făgărașului, poienile cu narcise din Dumbrava Vadulului, Valea Sâmbetei.
O plimbare relaxantă în natură și un soare cald, de primăvară într-un ținut de poveste, desemnat destinație de excelență în 2020.

Despre locatie: venim de multi ani aici, ne-am obisnuit, suntem de-ai casei. Pensiunea Roua Muntelui este situată într-un sat de munte, la poalele munților Făgăraș. Un loc retras, primitor, foarte liniștit, aproape de pădure și pârâul Dejani.
Pensiunea oferă condiții foarte bune de cazare, cu dotări moderne, camere spațioase și o priveliște frumoasă spre munte. Calificativul mediu de pe Booking este "Exceptional", respectiv 9.6
În prezent pensiunea nu mai oferă servicii de masă, ne vom organiza singuri.
Însoțitorul de grup va aduce cele necesare, cheltuielile urmând să fie împărțite în mod egal dar fiecare trebuie sa ajute la pregătirea mesei.

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
 

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup la orele 14:00, in Poiana Narciselor din satul Vad, comuna Sercaia, judetul Brasov, circa 17 km din Fagaras.

Veti primi inainte in privat locatia exacta si indicatii. Nu le vom face publice din dorinta de a proteja aceasta frumoasa rezervatie.

In mod traditional, narcisele sunt în plină floare in aceasta perioada, acum se organizeaza si festivalul narciselor.
Am ales sa mergem vineri dupa-masa pentru a evita aceasta manifestare si aglomeratia specifica, mai ales ca accesul in rezervatie este limitat pe perioada festivalului. Preferam sa ne plimbam in tihna in rezervație, sa ne bucurăm in liniste de spectacolul oferit de gingașele flori.

Acest loc magnific, acoperit cu padure de stejar, reprezinta singura rezervatie naturala de profil din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare. Frumusetea si mirosul senzual si pronuntat al covorului de narcise, alaturi de cadrul natural in care este amplasata poiana te determina sa revii in fiecare primavara.
Zona este arie protejata de interes national și culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege.
Cresterea narciselor a fost favorizata in primul rand de solul podzolic cu urme de mlastina si umbre slabe ale arborilor, iar in unele locuri pot creste chiar si 150 de fire pe metru patrat.
Dupa o plimbare relaxanta in dumbrava, ne indreptam spre pensiune, sunt circa 30 km.

Ne cazăm si ne apucăm de grill.
Ne bucurăm să repetăm aceasta experiența faină de câte ori este posibil. Am avut, de fiecare dată, ajutoare de nădăjde și idei noi de preparate la grătar...

După cină, petrecem.
Putem să rămânem în foisor la un pahar de vorbă si muzică, vom fi numai noi la pensiune.
 

Pregătim micul dejun, sandviciuri pentru drumeție
Grupați pe masinile personale si echipati corespunzator, ne îndreptăm spre Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde incepe traseul nostru, sunt circa 30 de kilometri.

Cabana Valea Sâmbetei
 

Grad de dificultate: mediu
Durata traseu: circa 5-6 ore dus-intors

Situata in partea estica a Muntilor Fagaras, supranumiti si Alpii Transilvaniei, la 1.400 m altitudine, Cabana Valea Sâmbetei este una din principalele porti de intrare in masiv, atât pentru parcurgerea crestei Fagarasilor, dar si ca punct de plecare către cel mai inalt vârf din tara noastra, Moldoveanu- 2.545 m.
Aflata la limita golului alpin, cabana ofera o vedere superba asupra Văii Sâmbetei, culminând cu Fereastra Mare si renumitul Colț Bălăceni, denumit si Matterhorn-ul României.

Accesul la cabana se face din apropierea Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde vom lăsa masinile. De aici urmăm un drum forestier de circa 4 km si apoi poteca turistica, pe malul pârâului Valea Sâmbetei. In total in jur de 3 ore, de la Manastirea Brâncoveanu si până la cabana.

La cabana luam masa de pranz si apoi revenim la masini.

La intoarcere  vizităm si mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, a cărei istorie începe din secolul al XVII-lea.

La pensiune ajungem spre seara, pregatim cina si ne bucuram de atmosfera de grup cu oameni faini, de munte.

Micul dejun, eliberam camerele, mergem la Făgăraș, sunt circa 20 km.

Vom vizita impreuna cetatea, recent restaurata, si  Muzeul Țării Făgărașului „ Valer Literat” aflat în incinta cetății, care se mândrește cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese.

Acțiunea se încheie în jurul prânzului.

Cetatea Făgăraşului este cel mai impunător monument al ţinutului, unul dintre cele mai mari şi mai bine păstrate cetăți din întreaga ţară şi chiar din Europa.
Construcția acestui monument magnific a început la sfârşitul secolului al XIV-lea și a continuat prin adăugiri succesive până la mijlocul secolului al XVII-lea. Scopul suprem era apărarea sud-estului Transilvaniei de invazia tătarilor şi otomanilor.

Cetatea Făgărașului nu poate fi asociată cu imaginea unui singur domnitor, fiecare domnie în Transilvania a adus cetății îmbunătățiri semnificative, consolidări, adăugiri transformând-o din cetate militară în reședință a principilor Transilvaniei. Interiorul ei cuprinde istorie, evoluție, frumusețe, cultură, civilizație și mai presus de toate, faimă, recunoaștere europeană și avantaje strategice.

În prezent cetatea Făgărașului este muzeu si unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
 

Servicii

Servicii incluse
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Mic dejun
Pranz
Cina
Transport la destinatie
Transport zonal
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2023-05-11
rata
Valoare: 270 lei
Termen: 2023-05-11