Petreceri, socializare, ciubar si drumetii harghitene

Petreceri, socializare, ciubar si drumetii harghitene

Minivacanta in aerul parfumat si ozonat al padurilor de brad din Harghita. Mergem sa drumetim, sa socializam, sa ne balacim in ciubar si sa petrecem.
ID excursie: #247
Tip excursie: intern
Perioada: 2024-08-15 - 2024-08-18
Disponibilitate: 17 locuri
Locuri vizitate: Miercurea Ciuc
Transport: grupaj auto
Activitate: eveniment
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
925 lei / persoană

Prezentare excursie

Cazare: Mountain Rest Panzio Miercurea Ciuc 3*

Servicii incluse:
•   cazare 3 nopti la o pensiune de 3* - in camera dubla, cu paturi separate
•   3 x mic dejun
•   ciubar cu apa calda x 2 zile (vineri si sambata)
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj*
x     mese de pranz si cina (se vor organiza si anunta din timp meniurile pe forum)**
x     bauturi***
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale

*La pensiune se poate ajunge cu trenul până la gara din Miercurea Ciuc de unde puteti lua taxi.
Scrieti pe forum pentru a va grupa cu transportul.

**Tarif de grup cina: fel de baza + desert = 46 lei.

Tarif grill cooking camp: 52 lei. Meniul de grătar în aer liber ”Cooking Camp”  – garnitură gata preparată, carne condimentată pregătită pentru BBQ (ceafă de porc, piept de pui, mititei, cabanos, ciuperci cu brânză + cartofi steak, sos de smântână cu usturoi, sos de BBQ. Pregatirea la gratar o vom face noi, o ocazie perfecta de socializare.

*** bauturi:
Vin la litru – Domeniile Averesti – alb/rose/rosu   1 litru = 20,00 Ron
Bere la butoi – 30 litri – Manufactura Bere Csiki Tiltott   butoi   520,00 Ron

Precizare: cu cca o luna inainte de desfasurarea excursiei veti primi un Email cu servicii si activitati optionale. Pentru a putea beneficia de acestea, avem recomandarea sa raspundeti in termenul specificat si sa achitati sumele aferente. Raspunsurile in afara termenului sau neplata optionalelor, duc la imposibilitatea participarii.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 

Este un program personalizat, gandit si organizat 100% pentru Singles Camp&Travel de Diana, cea care va fi si insotitorul de grup. Este extrem de variat, de interesant si inedit, va da ocazia sa va relaxati mintea si corpul, sa interactionati si sa comunicati intre voi, sa va distrati.

Pensiunea Mountain-Rest Panzio

Este una dintre locatiile noastre de suflet, am petrecut aici multe zile frumoase, inclusiv doua treceri intre ani. 

Proprietatea are parcare privată, restaurant, bar, acces gratuit la internet Wi-Fi, o saună, ciubar, terasă şi facilităţi de grătar.
Camerele au televizor, baie privată cu duş şi minibar.
Magazine și alte atracții se găsesc în Miercurea Ciuc, la circa 10 km distanță.

Un loc in care sa va puteti bucura de aerul ozonat al padurii care o inconjoara, de rasfatul la ciubar si de intimitate. Un sfarsit de saptamana intr-un cadru natural de poveste. Calficativul mediu in urma review-urilor: SUPERB. Iata ce spun cativa dintre cei care i-au trecut pragul si i-au fost oaspeti:

"· Un loc de vis in inima naturii. Linistea, peisajul, drumul prin padure au fost exceptionale. La fel si camera - foarte calduroasa si curata, iar privelistea de vis. Micul dejun bun si suficient, iar personalul foarte amabil. Noi ne vom intoarce cu siguranta la aceasta pensiune!"

"Zona este splendida in padure, merita sa petreci cel putin un sfarsit de saptamana acolo. Dotarile cabanei sunt standard, nimic deosebit iar mancarea este in general BBQ. Zona , aerul si atmosfera fac toti banii."

"Pensiunea este amplasată în mijlocul munților. Linistea si priveliștea te face sa te simti răsfățat. Atat serviciile hoteliere f.bune cat și personalul.La restaurant servicii promte. Ne-am bucurat ca am ajuns aici. Sigur o sa revenim. Felicitam Montain Rest."

Fotografii cu locatia:

Trasee de drumetie si plimbari in jur:

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Ora de intalnire: 15:00 – 16:00 la pensiune,  apoi iesim la o plimbare in apropierea pensiunii
Seara, dupa cina - party, doar de asta ne-am întâlnit!

Dupa micul dejun mergem in grupaj auto la Șumuleu Ciuc, sunt doar 15 km și apoi la Miercurea Ciuc.

Vizităm întâi Mănăstirea franciscana si apoi urmam pe jos traseul spre altarul in aer liber amenajat in șaua dintre dealul Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic de unde vom avea o priveliste frumoasa, Șumuleu fiind totodata una dintre cele mai iubite zone de zbor cu parapanta din România.

Șumuleu Ciuc este un cartier al municipiului Miercurea Ciuc, județul Harghita.
Mănăstirea de la Șumuleu Ciuc aparţine franciscanilor observanţi, iar hramul este cel al Sfintei Fecioare Maria. Lăcașul datează din prima jumătate a secolului XV, când călugării franciscani au construit o biserică în stil gotic, care, în următoarele patru secole, a fost transformată, completată şi reconstruită de mai multe ori.

Cu toate că vechea mănăstire a trecut prin multe, inclusiv incendierea de către tătari, statuia Fecioarei şi altarul Sfântului Anton au rămas neatinse de flăcări. Statuii îi sunt atribuite puteri tămăduitoare şi tot mai multe persoane vin la Şumuleu pentru a-i cere ajutorul. Cu această ocazie a apărut și pelerinajul de Rusalii, iar la sfârşitul secolului al XVIII-lea apare ideea construirii unei biserici de dimensiuni mai mari care să facă față numărului mare de pelerini.
Statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, sculptată în lemn de tei, este cea mai mare de acest fel din lume.
Statuia o reprezintă pe Fecioara Maria învăluită în razele soarelui, având la picioare globul pământesc şi luna şi purtând în jurul capului o coroană formată din 12 stele.

Pelerinajul cu ocazia Rusaliilor catolice are o tradiție de aproape cinci secole și atrage sute de mii de pelerini din toată lumea. Ei vin să se închine la statuia făcătoare de minuni a sfintei Fecioare Maria, să se roage pentru sănătate şi bunăstare. Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc a fost vizitat în anul 2019  de Papa Francisc, cu acest prilej fiind scoasă din biserică statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.
Suveranul Pontif a oficiat atunci o slujbă închinată Fecioarei Maria şi a oferit un trandafir de aur sanctuarului marian, aşa cum face când merge la locurile de pelerinaj dedicate Maicii Domnului.

Miercurea Ciuc

De la Șumuleu mergem cu masinile la Miercurea Ciuc, vizităm centrul vechi și, daca este deschisa, cetatea Miko, cel mai vechi și mai important monument istoric al orașului, în care funcționează Muzeul Secuiesc al Ciucului.

Masa de prânz o luăm în Miercurea Ciuc, este timp liber, fiecare alege sa manance unde dorește.

Revenim la pensiune, timp liber pentru relaxare, seara PARTY!

Numele orașului Miercurea Ciuc este atestat pentru prima dată sub forma Csíkszereda într-o scrisoare din anul 1558, cu referire la târgurile săptămânale ținute aici în zilele de miercuri.

Muzeul Secuiesc al Ciucului

Construirea cetății Miko începe la 26 aprilie 1623 din ordinul lui Francisc Mikó (1585-1635), consilier al principelui Gabriel Bethlen, diplomat, cronicar, căpitan al scaunului Ciuc. Cetatea este reconstruită în forma actuală între anii 1714-1716 sub conducerea generalului imperial contele Stephan Steinwille, eveniment atestat și de inscripția în piatră așezată deasupra porții de intrare a cetății.

Muzeul prezintă 400 de ani de istorie: o expoziție ce începe cu istoria Castelului, cu prezentarea obiectelor găsite de arheologi, unele elemente arhitectonice fiind păstrate la locul original, dar și diverse materiale video captivante. Muzeul cuprinde și piese de istorie și arheologie, precum tezaurul dacic de argint descoperit la Sâncrăieni-Ciuc, costume populare, țesături, cusături, ceramică, sculpturi și picturi medievale, desene și acuarele. În muzeu se găsește și o colecție de carte veche ce provine de la Biblioteca Franciscană din Șumuleu-Ciuc.

Seara cina, socializare.

După micul dejun urcăm pe jos la Băile Harghita, pe drumul forestier care pleacă din apropierea pensiunii – sunt circa 7 km pe care ii vom parcurge in aproximativ 2 ore fara pauze.
Diferenta de nivel este de circa 300m.
Ne tragem sufletul la complexul Balu unde vom lua si masa de pranz, vara sunt amenajate mese in aer liber.
Cu forțe proaspete facem o plimbare prin statiune, profităm de aerul puternic ozonat de munte si revenim la pensiune pe acelasi drum.

Seara dăm start din nou petrecerii!

Băile Harghita

Staţiunea Băile Harghita, localitate balneoclimaterică montană, se află la 20 km distanţă de Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, la peste 1.300m altitudine, fiind cunoscută pentru mofetele de aici, pentru apele minerale cu proprietăți curative şi pentru condiţiile favorabile sporturilor de iarnă.

Dupa ce serviti micul dejun, cine doreste poate participa optional la o excursie cu jeep-urile locatiei in care veti admira zona de munte in care se gaseste pensiunea.

Excursia optionala dureaza in jur de 2 ore si tariful este in functie de numarul de participanti, aproximativ 75 lei/pers calculat la 6 persoane/masina.

Inscrierea se face pe forum pentru a sti numarul de masini de care avem nevoie.

Mini-vacanta in Harghita se incheie in jurul pranzului, cu speranta ca ati ramas cu amintiri de neuitat din aceste zile petrecute impreuna cu prietenii din Singles Camp.

Programul excursiei poate suferi modificari in functie de conditiile meteorologice, trafic, situatia sanitara – unele obiective pot fi inchise.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Cina
Transport la destinatie
Transport zonal
Bauturi

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2024-05-10
rata 1
Valoare: 425 lei
Termen: 2024-06-14
rata 2
Valoare: 300 lei
Termen: 2024-07-12