Farmecul si magia Sardiniei

Sardinia, insula magica si seducatoare din mijlocul mării de smarald, un taram mistic, al nuraghiilor, al traditiilor, al sălbaticei și fascinantei Barbagia, al statiunilor si iahturilor de lux, al celor mai frumoase plaje din Europa. Ape cristaline, plaje cu nisip alb și fin, stânci de granit ce rasar dintr-o vegetatie mediteraneana sălbatica și parfumata. O vacanta plina de farmec, intr-un grup mic.
ID excursie: #168
Tip excursie: extern
Perioada: 2023-09-18 - 2023-09-26
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: San Teodoro, Sardinia
Transport: avion
Activitate: sejur
Dificultate: ușor
Grup: 17 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Cazare: Hotel Bonsai 4* Via Golfo Aranci, San Teodoro, 08020, Italia (este amplasat central in pitorescul orasel San Teodoro, la doar 2 km de una dintre cele mai frumoase plaje din Italia, La Cinta.

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors
•   cazare 7 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 7
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri
x     taxa hoteliera; se achita INDIVIDUAL la sfarsitul sejurului, la check out, la receptia hotelului. In Italia este intre 1.5 - 3.5 euro/zi de persoana.
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     excursii optionale**
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

**Vor fi comunicate pana cel tarziu luna iulie 2023. Inscrierea se va face in urma unui Email, la care va fi nevoie sa raspundeti daca doriti sau nu sa participatil la fiecare dintre propunerile noastre. Plata se va face cu 2 luni inainte de plecare si ulterior nu mai sunt posibile anulari.

Zboruri Lufthansa

18 septembrie LH1651 12:40 Bucharest (OTP) - Duration: 2h 10min - 13:50 Munich - Franz Josef Strauss (MUC), Terminal 2
18 septembrie  LH1910 14:50 Munich - Franz Josef Strauss (MUC), Terminal 2 - Duration: 1h 40min - 16:30 Olbia (OLB)

25 septembrie LH1911 17:25 Olbia (OLB) - 19:05 Munich (MUC)
25 septembrie LH1654 21:50 Munich (MUC) - 00:45 Bucharest (OTP) (se ajunge in 26 septembrie)
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: Sardinia, insula magica si seducatoare din mijlocul mării de smarald, un taram mistic, al nuraghiilor, al traditiilor, al sălbaticei și fascinantei Barbagia, al statiunilor si iahturilor de lux, al celor mai frumoase plaje din Europa. Ape cristaline, plaje cu nisip alb și moale, stânci de granit adapostite intr-o vegetatie mediteraneana sălbatica și parfumata.

Profilul si tipul excursiei: Vacanta cu plaja si baie, dar si activa, cu vizitare, cu incursiuni pe insula, cu croaziere, cu intalniri de cunoastere a traditiilor si a culturii locale.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane in profilul cerut pentru participarea in Singles Camp; persoane deschise, iubitoare de calatorii, de natura, de socializare. Care inteleg ce inseamna si ceea ce ofera un grup, dar si regulile de respectat pentru ca atmosfera sa fie una ca intre prieteni.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie Italia https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

Despre bagaje:
Bagaj de cala inclus: 23 kg
Bagaj de cabina: 8 kg, in limitele de dimensiune admise de compania Lufthansa

Vremea in Sardinia, in perioada lunii septembrie:
Temperaturi medii zilnice
Zilele sunt, de obicei, călduroase, cu seri blânde. Media zilnică maximă este de 27 C, iar media temperaturilor minime pe timp de noapte este de 18 C.

Soare și precipitații
Există 59% șanse de a avea o zi perfect însorită și 41% șanse de a vedea niște nori, cu o medie de 11 mm de precipitații în această lună. (foarte putin)

Cel mai bun moment pentru a fi pe plajă
Este o perioadă excelentă a anului pentru a înota în mare, apa având o temperatură medie de 24 C.

Scurta descriere a destinatiei:

Sardinia: o insula in mijlocul mării de smarald, un taram mistic, al nuraghiilor, al traditiilor, al sălbaticei și fascinantei Barbagia, al statiunilor si iahturilor de lux, al celor mai frumoase plaje din Europa. Ape cristaline, plaje cu nisip alb și moale, stânci de granit adapostite intr-o vegetatie mediteraneana sălbatica și parfumata. bun venit în Sardinia, o insulă magica si seducatoare.

Sardinia, sau în italiană "Sardegna", nu este o destinație mediteraneană obișnuită, ci o insulă italiană sofisticată, situată la vest de Italia continentală și la sud de Corsica. Cu peste 1.800 km de coastă virgină, este renumită pentru plajele frumoase, marea turcoaz și formațiunile stâncoase fascinante.

Are un relief extrem de pitoresc, pe alocuri montan, Limbara, Supramonte, Ogliastra, Gennargentu, Iglesiente și Sulcis, pe alocuri intins, iar in preajma insular. Se caracterizează printr-un aspect geologic foarte diferit de restul Italiei. Există, de asemenea, vestigii arheologice unice care datează de mii de ani, numite "nuraghi". Linia de coastă este în mare parte înaltă și stâncoasă și este înconjurată de multe insule mai mici, cum ar fi Asinara, grupul Maddalena, Tavolara, San Pietro și Sant'Antioco.

Clima este blândă în cea mai mare parte a anului, iar temperaturile sunt adesea plăcute chiar și iarna. Lumina intensă inundă drumurile de-a lungul coastelor, în timp ce acestea șerpuiesc prin cele mai sălbatice peisaje din interiorul țării. Multe dintre acestea sunt trasee nu tocmai bătătorite și sunt pătrunse de o atmosferă primordială impalpabilă care domină frumusețea peisajelor. Acestea sunt cărări și trasee de drumeție care duc la descoperirea celei mai exclusiviste și mai private Sardinia, care trebuie explorată în timp ce ești conectat cu spiritul locurilor, care îți atinge sufletul.

Mersul pe jos, mai ales intr-o companie placuta este cea mai buna reteta pentru trup și minte. Locuitorii Sardiniei sunt mari plimbareti, mai ales ca au pe unde si ce sa vada, asa se explica media de varsta foarte ridicata si  viața lunga, deseori centenara a celor de aici. Exercițiile fizice în aer liber fac parte din stilul lor de viață și se deplasează într-un ritm rapid și constant pe potecile din jurul satelor lor, capturând fiecare rază de soare și respirând aer curat în locurile bine conservate. Nu vă rămâne decât să călcați pe urmele lor, potecile sunt deja facute...

Populația este concentrată în cea mai mare parte în provinciile Cagliari și Sassari. Până în vremuri foarte recente, populația locuia în zonele interioare, departe de mare, iar economia se baza pe creșterea oilor și pe activități conexe.
Apoi a avut loc o foarte puternica dezvoltare turistică în zonele de coastă, astfel încât astăzi Sardinia, cu apele sale limpezi, peisajul său nealterat și clima ideală, este una dintre destinațiile de vacanță preferate de italieni și străini. Cu toate acestea, și în prezent, regiunea este prima din Italia pentru creșterea oilor și caprelor, precum și pentru producția de brânzeturi.

Situată în centrul Mediteranei, Sardinia a fost un important port de escală pentru civilizațiile de pe țărmurile sale. Deosebit de importantă pentru istoria insulei a fost civilizația nuragică din epoca bronzului încoace, care a lăsat dovezi excepționale în zonă: 8.000 de nuraghi, construcții antice din piatră în formă de trunchi de con. Cel mai semnificativ exemplar este Su Nuraxi din Barumini, dar există multe alte nuraghi bine conservate, împrăștiate pe insulă, precum și alte vestigii valoroase ale trecutului: mormintele giganților, adică monumente funerare din perioada nuragică, domus de janas, morminte preistorice sculptate în stâncă, menhirele din Sardinia, pietre verticale misterioase înfipte în pământ.
 

Su Nuraxi, unul dintre site-urile cele mai importante ramase de pe urma civilizatiei Nuragi

Un nuraghi ce s-a pastrat foarte bine.

Nuragicii erau războinici și navigatori, păstori și țărani împărțiți în triburi, care s-au angajat într-un comerț important cu popoare din Mediterana până în Libia.

În timpul erei Giudicati - începând cu secolul al IX-lea, când Sardinia a fost împărțită în patru Giudicati independenți - insula a suferit o tentativă de cucerire musulmană de către Mujāhid al-ʿĀmirī, o figură militară și politică din Spania islamică, care a fost zădărnicită de sardinieni, pe uscat, și de flotele Republicilor Maritime din Pisa și Genova, pe mare.

O altă etapă istorică fundamentală pentru insulă a fost cea a Regatului Sardiniei, înființat de Papa Bonifaciu al VIII-lea pentru a rezolva criza dintre Coroana de Aragon și Ducatul de Anjou.

La sfârșitul Războiului de Succesiune spaniolă, Regatul Sardiniei a devenit domeniul Habsburgilor de Austria și a fost cedat apoi Ducelui de Savoia Victor Amadeus al II-lea. În 1847 a avut loc fuziunea Sardiniei cu Casa de Savoia și extinderea Statuto Albertino pe insulă.

Paisprezece ani mai târziu, în 1861, din Regatul Sardiniei s-a născut Regatul Italiei.

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Ora de intalnire: 09:40. Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare ZBORURI: 18 septembrie LH1651 12:40 Bucharest (OTP) - Duration: 2h 10min - 13:50 Munich - Franz Josef Strauss (MUC), Terminal 2
18 septembrie  LH1910 14:50 Munich - Franz Josef Strauss (MUC), Terminal 2 - Duration: 1h 40min - 16:30 Olbia (OLB)
Transfer aeroport Olbia - San Teodoro cu un mijloc de transport inchiriat prin hotelul la care o sa fim cazati. Tariful/persoana va fi comunicat cand ne apropiem de excursie.

Cei care doresc sa ramana in "jurul casei" au o zi intrega la dispozitie pentru soare, plaja si baie pe plaja invecinata. Optional, pentru cei care vor sa si vada dar si sa se balaceasca o sa organizam impreuna cu hotelul un periplu al celor mai frumoase plaje apropiate de San Teodoro. Sardinia este cunoscuta pentru plajele sale fabuloase si ar fi pacat ca pe macar cele apropiate sa le vedeti. Tariful/persoana o sa fie functie de oferta hotelului si de cate persoane doresc sa mearga.

Cele mai bune plaje din San Teodoro
Mai jos veți găsi prezentarea unora dintre cele mai bune plaje din San Teodoro, în partea de sud a provinciei Olbia-Tempio. San Teodoro, un sat tipic de la malul mării din Sardinia, este renumit pentru plajele sale minunate, restaurantele excelente și lagunele cu flamingo roz. A fost un mic sat de pescari, dar acum este o destinație de vacanță populară și memorabilă din Sardinia, la doar treizeci de minute de portul și aeroportul din Olbia.

Plaja La Cinta (Spiaggia La Cinta) este una dintre cele mai lungi plaje (3,2 kilometri) din nord-estul Sardiniei. Este o plajă perfectă pentru oameni de toate vârstele. Plaja La Cinta are ape albastre curate, în mare parte puțin adânci, și nisip alb strălucitor. Se pot închiria șezlonguri de plajă, precum și bărci cu vâsle, iar în zilele cu vânt, plaja La Cinta este un loc minunat pentru windsurfing. Marcată de dune de nisip alb și de ienuperi, o fâșie îngustă de pământ separă plaja de o lagună cu flamingo roz care îi ocupă apele. Având în vedere lungimea sa imensă, plaja La Cinta este, de asemenea, ideală pentru plimbări lungi sau jogging. Una dintre cele mai bune plaje din San Teodoro!

Plaja Lu Impostu. La doar câteva sute de metri la sud de Cala Brandinchi veți găsi plaja Lu Impostu (Spiaggia di Lu Impostu). Este a treia plajă ca mărime din zona San Teodoro și are o lungime totală de 1 kilometru. Este o fâșie lungă și subțire de nisip alb, cu un iaz în spate, iar împrejurimile prezintă o avifaună interesantă, în funcție de sezon. Lu Impostu este ușor de accesat și foarte prietenoasă pentru familiile cu copii, deoarece apele sunt puțin adânci și există mult nisip alb pentru plimbări și construirea de castele până la apusul soarelui. Nu există multe facilități pe această plajă, deși parcarea este convenabilă. În partea de sud a plajei Lu Impostu, veți găsi un restaurant cu mâncare de pește și, adesea, câteva piețe și câteva magazine.

Plaja La Isuledda. La doar câteva sute de metri spre sud-vest de Cala d'Ambra se află plaja La Isuledda (Spiaggia dell'Isuledda). Aceasta este cea mai sudică plajă din vecinătatea San Teodoro și are un loc binemeritat pe lista celor mai bune plaje din San Teodoro. La Isuledda este orientată spre est și are o lungime totală de 400 de metri. Are ape cristaline și nisipuri deschise colorate cu mici așchii de corali roz, motiv pentru care este adesea numită sora geamănă a La Cinta. Plaja are un bar pe plajă care servește mâncare la prețuri accesibile și puteți închiria șezlonguri și umbrele de plajă. Plaja este potrivită pentru familiile cu copii. Poate fi puțin aglomerată în timpul sezonului înalt, deși tinde să fie mai puțin aglomerată în luna septembrie.

Plaja Cala Brandinchi, cunoscută și sub numele de "LIttle Tahiti", este situată la aproximativ 7 kilometri nord de San Teodoro și la 2 kilometri est de micul sat Monte Petrosu, are un loc foarte special în inimile noastre. Fiind una dintre cele mai frumoase și faimoase plaje din Sardinia, este cunoscută sub numele de "Micul Tahiti", datorită culorilor în stil caraibian ale apelor sale. Plaja Cala Brandinchi are ape uimitor de limpezi și puțin adânci, ceea ce face ca această plajă să fie perfect potrivită pentru familiile cu copii mici. Plaja Cala Brandinchi este orientată spre est și are o lungime de peste 700 de metri - perfectă pentru o plimbare relaxantă de-a lungul liniei de apă! A câștigat de multe ori un loc în top 10 al celor mai bune plaje din Italia. Foarte recomandată!

Excursie optionala de o zi, de vizitare si recreere in Arhipelagul Maddalena.

Sora mai mare a celor aproximativ 60 de insule și insulițe care alcătuiesc arhipelagul din nord-estul Sardiniei, vizavi de coasta Gallura, singura insulă locuită din parcul național, cu orașul său istoric și fosta bază militară italiană și americană.

O șosea străbate tot perimetrul: 45 de kilometri de panorame care îți taie respirația. Granitul și porfirul delimitează zone zimțate, golfuri, golfulețe și plaje, în timp ce interiorul este format din dealuri blânde. La Maddalena dă numele întregului arhipelag, din care este cea mai mare insulă, și parcului național al cărui centru administrativ este.

A fost o bază navală militară timp de mulți ani, după cum atestă muzeul naval Nino Lamboglia. Poziția sa strategică în Mediterana i-a marcat istoria: în 1793, armata franceză condusă de un tânăr ofițer corsican, Napoleon Bonaparte, a încercat să o invadeze, dar a fost reținută de flota comandată de Domenico Millelire, născut la Maddalena. Printre altele, insula a atras și atenția amiralului Nelson. Astăzi, ea captează visele de vacanță ale iubitorilor de peisaje naturale și frumusețe extraordinară.

Este unul dintre cele mai frumoase secrete ale Europei. Nu multa lume stie sau a aflat de acest loc paradisiac.

Excursie optionala Dorgali, Supramonte si excursie pe apa din Cala Gonone la Grotte del Blue Marino, Cala Luna, intreaga coasta protejata UNESCO.

Dorgali. O vizită în acest sat, situat pe coasta de est a Sardiniei, este un must see. Este renumit pentru grotele Bue Marino, unde odinioară locuia foca călugăr mediteraneană, dar și pentru atracțiile sale peisagistice și arheologice.

Istoria, artele manufacturiere, marea, munții sălbatici și pădurile parfumate din Supramonte vă vor duce într-o lume magică și legendară. În Dorgali, veți vizita un patrimoniu natural de invidiat de 225 de kilometri pătrați, unul dintre cele mai extinse teritorii municipale din Sardinia.

Plimbându-vă pe străzile sale veți vedea case din rocă vulcanică întunecată și ateliere, unde bijuteriile filigranate, ceramica și țesutul covoarelor vă vor permite să descoperiți vocația artizanală a satului. Puteți vizita bisericile San Lussurio, Madonna d'Itria și biserica parohială Santa Caterina. Veți călători înapoi în timp în timp în timp ce vă veți afla în muzeul arheologic, care conține artefacte din epoca nuragică (de asemenea, cele din situl din apropiere Serra Òrrios) și din perioadele punică și romană. La câțiva kilometri de zona rezidențială, puteți face o excursie pe valea Lanaittu și în legendarul sat Tiscali.

Cala Luna Între Barbagia și Ogliastra, în centrul coastei de est a insulei, veți găsi una dintre cele mai simbolice plaje din Sardinia, datorită aspectului său sălbatic și frumuseții sale nealterate.

una dintre minunile Golfului Orosei, precum și simbolul coastei de est a Sardiniei. Cala Luna este situată la jumătatea distanței dintre teritoriile Baunei și Dorgali și se caracterizează prin gura de vărsare a torentului Codula di Luna. Pereții stâncoși abrupți protejează și încadrează golful, presărat cu peșteri naturale umbroase și spațioase, care oferă adăpost de soare în cele mai fierbinți luni. Plaja aurie din centrul golfului este scăldată de marea albastră și limpede.

Este deosebit de populară în special printre pasionații de pescuit recreativ subacvatic sau printre persoanele care doresc pur și simplu să facă o baie în apele sale. Este dotată cu un bar, un loc de luat masa/răcoritoare și are ape puțin adânci, ceea ce facilitează jocul copiilor în mare. La plajă se poate ajunge pe mare, cu barca, cum ar fi ambarcațiunile care pleacă din cele mai apropiate porturi turistice (Cala Gonone, Santa Maria Navarrese și Arbatax). Pentru pasionații de drumeții, se poate ajunge la plajă printr-un traseu dificil (potrivit pentru adevărații experți), cu plecare din Cala Fiuli (Dorgali) sau din Baunei.

Blue Marine Grotto. Cavitățile marine, cândva habitatul focilor călugări, au devenit un loc vizitat și admirat de milioane de turiști, în Golful Orosei, în centrul coastei de est a Sardiniei.
Aici domneau odinioară "boii de mare", așa cum obișnuiau localnicii să numească focile călugăr, datorită formei lor conice și comportamentului lor îmblânzit ca cel al unui bou. Aceste mamifere magnifice, acum (poate) dispărute, au dat numele lor unei minuni a naturii: Grotele Bivolului de Mare (Grotte del Bue marino), din anii '50 una dintre principalele atracții ale Golfului Orosei, în special în Cala Gonone, pe teritoriul Dorgali. Astăzi sunt o destinație preferată de iubitorii de natură și reprezintă o îmbinare ideală între mare și munte: fac parte din sistemul carstic Codula di Luna, cel mai mare din Italia, șaptezeci de kilometri de tuneluri prin măruntaiele Gennargentu-ului.

Mai multe despre zona aceasta cu totul minunata. Istoria și arheologia, tradițiile și meșteșugurile, mările superbe și sălbăticia muntoasă a Supramonte, acoperită de o mantie de păduri parfumate, vă vor conduce într-o lume magică și legendară. Dorgali se mândrește cu 225 de kilometri pătrați de natură sălbatică, una dintre cele mai mari și mai frumoase zone din Sardinia. Pe străzile caracteristice ale centrului istoric veți trece pe lângă case din rocă vulcanică și buticuri cu bijuterii delicate în filigran și ceramică care, alături de covoare, exemplifică vocația artizanală a acestui oraș. Bisericile din San Lussurio, a Madonei d'Itria și a Sfintei Caterina stau mărturie a religiei atât de simțită de oamenii săi. Veți face o călătorie în timp la muzeul arheologic, unde sunt expuse relicve din epoca nuragică (în special cele din satul-sanctuar nuragic de la Serra Òrrios) și din epocile punică și romană. Nu departe de oraș se află trasee care îi conduc pe drumeți spre valea di Lanaittu și prin legendarul sat Tiscali, cetatea defensivă construită pentru a ține piept avansării romanilor.

În afara orașului, imediat după un scurt tunel, se află o veritabilă poartă între munți și mare, iar ochii tăi vor contempla priveliștea spectaculoasă a Golfului Orosei. O potecă de pământ bătută de vânt vă va duce până la Cala Gonone, renumită pentru golfulețele și golfulețele sale, destinația iubitorilor de natură, a aventurierilor și a excursiilor romantice cu barca. Este așezată pe un deal abrupt care coboară până la malul apei, unde plaje cu nisip auriu precum Cala Cartoe, Ziu Martine și Cala Osalla oferă relaxare liniștită. Cu barca, sau printr-o drumeție obositoare, puteți ajunge la Cala Luna, care se învecinează cu Baunei, una dintre cele mai încântătoare plaje din Marea Mediterană. Grație unei plaje cu nisip aproape pudră și înconjurată de oleandri înfloriți, a fost decorul filmului cult Swept Away, realizat de Lina Wertmüller. Mai departe în interior se află Codula di Luna, un defileu adânc cu pereți abrupți și ienupăr vechi care au acționat întotdeauna ca gardieni ai frumuseții acestui loc. O excursie ghidată din Cala Gonone vă va duce să vedeți faimoasa Grotte del Bue Marino, o serie de grote naturale care adăpostesc "păduri" de stalagmite și stalactite, un lac salin subteran și, cândva, locuința focii călugăr. În timpul evenimentului Cala Gonone Jazz, grota devine locul de desfășurare a unui concert cu adevărat unic și spectaculos. Și dacă tot vorbim de biologie marină, nu ratați ocazia de a vizita acvariul din orașul Cala Gonone.

Supramonte. Întinderea sa, de peste 35 de mii de hectare, cuprinde teritoriile a cinci sate, Baunei, Dorgali, Oliena, Orgosolo și Urzulei, precum și o parte din Golful Orosei. Supramonte este un lanț muntos care prezintă platouri și doline. Peisajul are trăsături distinctive identice între ele: bastioane uriașe, canioane adânci și vârfuri stâncoase care se înalță spre cer. Cu toate acestea, fiecare comună are "propriul" Supramonte, cu monumente naturale originale și unice.

Satul nuragic Tiscali îmbogățește teritoriul din Dorgali și Oliena. Grotta del Bue Marino este simbolul de necontestat al orașului Dorgali; defileul Su Gorroppu identifică Baunei și, de asemenea, Dorgali. În zona Supramonte di Oliena, deasupra văii Lanaittu, grota Corbeddu merită o vizită. Numele ei provine de la banditul care s-a adăpostit aici în secolul al XX-lea și este cunoscută pentru că este locul în care au fost descoperite rămășițele unui cerb, deja dispărut în epoca pleistocenă din Sardinia, de la care se presupune că oamenii au fost prezenți pe masiv acum 18.500 de ani.

Tur al partii de nord a insulei: San Teodoro - Porto Cervo - Castelsardo - Sassari - San Teodoro 

Porto Cervo. În Gallura, fâșia de pământ din nord-estul Sardiniei, se află regatul de necontestat al vacanțelor de lux: simbolul său este un mic și fermecător sat pe malul mării, o bijuterie arhitecturală situată într-o zonă de frumusețe naturală.

Capitală de necontestat a Costa Smeralda, Porto Cervo este un cartier din Arzachena, un oraș din zona Gallura, cu doar câteva sute de locuitori. În timpul verii, se transformă într-o procesiune extraordinară de sute de iahturi și personalități celebre: este foarte probabil să vă regăsiți în piață, făcând cumpărături cu vedete din cinematografie și televiziune. În fiecare zi este un flux continuu de angajamente cu jet setul internațional: petreceri, evenimente sociale, evenimente sportive, în special de golf.

Satul de la malul mării a apărut în jurul unui golfuleț natural care seamănă cu o căprioară. Vechiul port datează din anii 1960, când prințul Karim Aga Khan IV, captivat de frumusețea acestei porțiuni de coastă, a avut o idee genială când a decis să cumpere terenurile din această parte a Gallurei și, împreună cu scenograful elvețiano-francez Jacques Couelle, ajutat ulterior de mai mulți arhitecți italieni, a dat viață acestui paradis al turismului de elită internațional. În anii 1980, au început lucrările de construcție a noului port turistic, care este acum unul dintre cele mai mari și mai bine echipate din Marea Mediterană (700 de locuri de acostare pentru ambarcațiuni), sediu al Costa Smeralda Yacht Club, organizator de regate pline de farmec și prestigiu. Plimbându-vă de-a lungul docurilor, puteți admira iahturile ancorate ale unor personalități bogate și celebre sau le puteți urmări în timp ce părăsesc portul.

Castelsardo. Legendara Tibula din epoca romană, care în Evul Mediu era deja o fortăreață impenetrabilă, veche de secole, protejată de ziduri groase și 17 turnuri, până la apariția armelor moderne. Nucleul inițial al Castelsardo a crescut în jurul castelului Dorias, pe care tradiția îl datează din 1102, deși a fost probabil construit la sfârșitul secolului al XIII-lea. Astăzi este sediul frumosului Museo dell'Intreccio Mediterraneo (sau Muzeul de la Răscrucea Mediteranei), unul dintre cele mai vizitate muzee din toată Sardinia. La începutul secolului al XVI-lea, castelul a fost redenumit Castillo Aragonés și a devenit sediul episcopiei până când a fost construită Catedrala Sant'Antonio Abate în 1586. Această clădire uimitoare are un turn clopotniță cocoțat deasupra mării, este împodobită cu o cupolă din ceramică strălucitoare și adăpostește cripte la subsol, care la rândul lor găzduiesc muzeul Maestro di Castelsardo. În timpul domniei dinastiei Savoia, orașul a primit numele pe care îl are astăzi. Face parte din Asociația Cele mai frumoase orașe din Italia, iar fortificațiile sale nobile - bastioanele și scările abrupte - au rămas intacte. Turul orașului include vizite de neratat ale clădirilor sale religioase și istorice, cum ar fi Biserica Santa Maria delle Grazie, mănăstirea benedictină, episcopia, palazzo La Loggia, care din 1111 a servit drept primărie, și Palazzo Eleonora d'Arborea.

Cele mai caracteristice evenimente ale orașului au loc în timpul Săptămânii Sfinte, când ritualurile religioase cu un aer spaniol implică aproape pe toată lumea. Lunissanti, în lunea de după Duminica Floriilor, este sinceră și pitorească, mai ales în zori, când o lungă procesiune se îndreaptă spre Bazilica Nostra Signora di Tergu. După apusul soarelui, orașul este luminat de torțe, iar cântările sacre umplu aerul. Nu trebuie ratate nici Prucissioni care au loc în Joia Sfântă și Lu Lcravamentu de vineri. Orașul își sărbătorește patronul, Sfântul Anton, pe 17 ianuarie, cu mari focuri de tabără. Dar acest oraș este mai mult decât tradiția culturală, există și situri arheologice și monumente naturale care trebuie vizitate: nuraghele Paddaju, zidurile megalitice prenuragice de la Monte Ossoni și, la doar patru kilometri de oraș, domus de Janas, decorațiile cu coarne de taur ridicate și roccia dell'Elefante. Această porțiune de țărm este formată predominant din faleze înalte și roșii, dar există și câteva plaje, printre care Marina di Castelsardo, la intrarea în oraș, și plaja Lu Bagnu, la aproximativ doi kilometri și jumătate distanță și protejată de stânci acoperite cu verdeață. Țărmul nisipos se mândrește cu o apă cristalină presărată cu roci plate. Pasionații de windsurf și navigație nu trebuie să rateze punta La Capra, o piscină naturală situată între mare și țărm. Restaurantele locale oferă captură proaspătă: homar, raci, crab, arici de mare și scoici.

Sassari. Un oraș de artă și un centru istoric de referință culturală și economică în nordul Sardiniei, precum și locul de naștere al unor personalități marcante ale Republicii Italiene.
Fondat în Evul Mediu, când populația din vechea Turris Libisonis s-a refugiat treptat în interiorul orașului, Sassari a apărut pe un platou calcaros marcat de văi și defileuri și înconjurat de dealuri cultivate. Plantațiile de măslini și pădurile completează decorul celui de-al cincilea teritoriu ca mărime din Italia. Este orașul cu a doua cea mai mare populație din Sardinia (128 de mii de locuitori), inima unei zone care conține un număr dublu. A devenit municipiu în 1294, odată cu promulgarea Statutului de la Sassari, care reprezintă un corp de legi fundamental în istoria insulei. În secolul al XIX-lea, s-a extins dincolo de zidurile din secolul al XIV-lea care o înconjurau, legate între ele prin 36 de turnuri. Șase dintre ele au rămas încă în picioare. În locul castelului au fost construite cazărmile La Marmora, în prezent muzeu al Brigăzii Sassari, protagonist al evenimentelor militare din secolul XX.

Incursiune in cultura, istoria si pitorescul Sardiniei. O sa vedem:

Nuoro este Atena Sardiniei, plină de viață culturală încă din anii 1800, unde au trăit artiști precum Salvatore și Sebastiano Satta, Francesco Ciusa și scriitoarea Grazia Deledda, care au făcut orașul celebru în întreaga lume. O plimbare prin centrul istoric este o îndeletnicire relaxantă, un pas înapoi în timp, în timp ce pășești pe pavaje vechi de secole de-a lungul străzilor mărginite de case vechi din piatră, curți, porticuri și piațete care par să apară de nicăieri. Printre cartierele vechi se numără Séuna, care a fost cândva casa fermierilor și a meșteșugarilor, și santu Pedru, unde locuiau ciobanii și proprietarii de terenuri. Aici se află Muzeul Deledda, locul de naștere al laureatului premiului Nobel. Casa este un omagiu adus memoriei acestui autor care a deschis Sardinia către lume. Ea se odihnește în mica biserică della Solitudine, la poalele Ortobene, muntele orașului sau, așa cum l-a definit ea, "sufletul nostru", un parc natural care merită vizitat. Corso Garibaldi se numea pe vremuri Via Majore și a fost întotdeauna centrul social al orașului, cu magazine și cafenele atemporale. Serviți-vă o cafea la una dintre mesele în aer liber de acolo, apoi plimbați-vă pe străzile înguste și savurați o masă într-unul dintre numeroasele restaurante sau trattorias caracteristice. Nu departe se află vechea biserică delle Grazie și maiestuoasa Catedrală Santa Maria della Neve. Lângă aceasta se află un belvedere care duce la centrul cultural Tribu și la Muzeul Ciusa, care găzduiește multe sculpturi fascinante realizate de Francesco Ciusa, câștigătorul premiului întâi al Bienalei de la Veneția din 1907. Museo d'Arte di Nuoro (MAN) se află la o scurtă plimbare și găzduiește expoziții internaționale temporare și expoziții permanente ale artiștilor sardeni din secolul XX. De asemenea, nu trebuie ratat Muzeul vieții și tradițiilor populare din Sardinia, care vă va oferi o mostră de cultură materială și imaterială prin intermediul expozițiilor de îmbrăcăminte, bijuterii, măști, textile, unelte și referințe la cântece tradiționale, practici religioase și festivități. Nu ratați să vedeți costume ca acestea în uz real în timpul sagra del Redentore din ultima duminică a lunii august, la care participă grupuri folclorice din toată Sardinia. Sărbătorile includ o procesiune a credincioșilor care merg pe jos din oraș până la Ortobene, în vârful căruia, la o altitudine de aproximativ 1.000 m, se află statuia lui Hristos Răscumpărătorul (Redentore). Pe cele 1.600 de hectare ale muntelui se găsesc urme de așezări care datează din preistorie, cum ar fi domus de Janas, precum și o infinitate de peisaje superbe, cum ar fi parcul Sedda Ortai. Formațiuni stâncoase de granit cu forme neobișnuite planează intercalate între văi, căminul unei varietăți de mamifere și al unor păsări de pradă rare.

Mamoiada si Muzeul Mastilor Mediteranene O bijuterie de istorie și cultură situată la nord de masivul Gennargentu, la puțin peste 15 km de orașul Nuoro. Nu departe de Orgosolo, un centru cunoscut pentru picturile sale murale, Mamoiada își datorează o parte din farmecul său unei poziții geografice de invidiat, înălțându-se la o altitudine medie de 650 de metri deasupra nivelului mării.
Astăzi, Mamoiada are puțin sub 2500 de locuitori, iar faima sa se datorează în principal carnavalului său tradițional. Este una dintre cele mai vechi sărbători populare de pe insulă și prezintă Mamuthones și Issohadores. O multitudine de izvoare și cursuri de apă alimentează păduri luxuriante, pășuni și podgorii, de unde provin brânzeturile și vinurile excelente pentru care orașele Mamuthones și Issohadores sunt renumite. Mamoiada este un oraș primitor de 2500 de locuitori în inima zonei Barbagia di Ollolai, la granița dintre Gennargentu și Supramonte. "Drumurile ciobanilor" șerpuiesc pe versanții dealurilor, cândva folosite pentru a muta turmele în fiecare sezon, iar acum sunt itinerarii de trekking și ciclism. În timpul excursiilor veți întâlni sos pinnettos, clădiri vechi din piatră și lemn, unde ciobanii produc "fiore sardo", ricotta, sa frughe și casu martzu, delicioase tartine pe carasau, a căror preparare este un ritual de familie. Aromele intense ale viței de vie parfumează aerul de pe dealurile blânde de granit din jurul satului. Viile locale folosesc strugurii pentru a produce renumitele cannonau și granazza. Bucătăria este de tradiție agro-pastorală. O bună ocazie de a o descoperi este Tapas, un eveniment din noiembrie care face parte din Toamna în Barbagia, unde puteți savura jamboane, macaroane de busa, pâine frattau, friptură de purceluș de lapte, berbec fiert, fasole cu untură și su sambeneddu. Arta patiseriei și a coacerii este legată de festivaluri și sărbători, cum ar fi orulettas și s'aranzada tipice.

Orgosolo Leagăn al tradițiilor arhaice, Orgosolo dezvăluie o legătură profundă cu rădăcinile sale: este tărâmul Canto a Tenore (cântecul popular polifonic), proclamat patrimoniu mondial UNESCO. Locuit încă din preistorie, așa cum se poate vedea la domus de Janas, mormintele uriașilor și Su Calavriche, Mereu și Gorropu Nuraghi, la sfârșitul secolului al XIX-lea, satul a devenit cunoscut pentru banditism. Regizorul Vittorio De Seta, în filmul intitulatBanditi a Orgosolo (Bandiții din Orgosolo - 1961), descrie lupta acerbă pentru apărarea terenurilor confiscate de stat.

În timpul secolului XX s-a dezvoltat un ferment cultural, muralismul, care este încă activ și a cărui origine a fost un instrument de protest. Micile străduțe și casele de piatră sunt îmbogățite de picturi frumoase, care au făcut satul celebru la nivel internațional. Numeroși artiști au contribuit la crearea unui adevărat muzeu în aer liber: sute de picturi murale colorează străzile și spun povestea tradițiilor, a culturii și a disidenței profunde.

In prima parte a zilei program liber. Plaja, baie, plimbare, shopping, fiecare ce doreste. Urmeaza ca la orele amiezii sa predati camerele pt check out, apoi sa fiti transferati la aeroport. Check in si:
ZBORURI: 25 septembrie LH1911 17:25 Olbia (OLB) - 19:05 Munich (MUC)
25 septembrie LH1654 21:50 Munich (MUC) - 00:45 Bucharest (OTP)

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Zboruri
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Cina
Asigurare de calatorie
Transfer aeroport - hotel
Transfer hotel - aeroport
Excursii optionale
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 370 euro
Termen: 2023-06-09
rata 1
Valoare: 400 euro
Termen: 2023-06-15
rata 2
Valoare: 400 euro
Termen: 2023-08-03