Valea Sambetei si Padurile virgine de la Sinca

Valea Sambetei si Padurile virgine de la Sinca

Intrati in paradisul natural al padurilor virgine, strabateti vai de poveste, va bucurati de locuri minunate, la poalele Muntilor Fagaras. Socializati, va distrati impreuna cu oameni faini.
ID excursie: #106
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-10-21 - 2022-10-23
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Satul de vacanță Dejani, Valea Dejanilor, cabana Valea Sâmbetei, Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, pădurile virgine de la Șinca, aflate în patrimoniu UNESCO
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: ușor
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Roua Muntelui Dejani 3*
16 persoane in camere twin (cu inca o persoana)
6 persoane in camera matrimoniala, regim single (cu plata suplimentului de 100 lei)

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transport pana la capete de traseu
x     supliment single 100 lei; se va anunta agentia pe Email office@bonvoyagesibiu.ro si daca exista disponibilitate vi se va confirma solicitarea, urmand sa achitati extra, la ultima plata, 100 lei. 
x     mese mic dejun, pranz si cina*
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare impuse de autoritati.

*Pensiunea ne pune la dispozitie bucataria si grill-ul exterior, urmand ca noi sa ne organizam si desfasuram la fata locului. Diana, va ajuta cu aprovizionarea, acolo fiecare isi va aduce aportul la pregatirea meselelor, la debarasare si spalatul veselei folosite.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: satul de vacanță Dejani de la poalele munților Făgăraș, Valea Dejanilor, un traseu pitoresc de-a lungul pârâului Dejani, cabana Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș, Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, pădurile virgine de la Șinca, aflate în patrimoniu UNESCO

Profilul si tipul excursiei: Intrati in paradisul natural al padurilor virgine, strabateti vai de poveste, va bucurati de locuri minunate, la poalele Muntilor Fagaras. Socializati, va distrati impreuna cu oameni faini.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de a calatori in tara, care isi doresc un grup cu care sa viziteze, cu care sas-si petreaca un sfarsit de saptamana si sa se distreze.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii
Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Despre locatie: 

Venim de multi ani aici, ne-am obisnuit, suntem de-ai casei.

Pensiunea Roua Muntelui este situată în satul de vacanță Dejani, la poalele munților Făgăraș, la 20 de km de municipiul Făgăraș

Un loc retras, primitor, foarte liniștit, aproape de pădure și pârâul Dejani.
Pensiunea oferă condiții foarte bune de cazare, cu dotări moderne, curte, foișor spațios și o priveliște grozavă spre munte.
Calificativul mediu de pe Booking este "Exceptional", respectiv 9.6

În prezent pensiunea nu mai oferă servicii de masă.
Pensiunea ne pune la dispozitie bucataria si grill-ul exterior, urmand ca noi sa ne organizam si desfasuram la fata locului.
Fiecare trebuie sa ajute la pregătirea meselor, la debarasare si spălatul veselei folosite.

Însoțitorul de grup va aduce cele necesare pentru gratar si micul dejun: carbuni, lemne, carne, cârnăciori, slănină, cartofi, ouă, brânză, zacusca, unt, gem, rosii, castraveti, ceapă, murături.

Cheltuielile urmeaza să fie împărțite în mod egal.
Avem rugămintea să anuntati din timp pe forum dacă aveti restrictii alimentare sau dacă nu consumati carne.

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Orele 15:00 întâlnirea cu însoțitorul de grup la pensiune

Ne cazăm si facem apoi o plimbare in apropierea pensiunii, de-a lungul râului.

La intoarcere, ne apucăm de grill
Atmosfera de lângă foc este grozavă și ce arome… Ne bucurăm să repetăm această experiență de câte ori este posibil. Am avut, de fiecare dată, ajutoare de nădăjde și idei noi de preparate la grătar...

După cină, petrecem.

Putem să rămânem în foisor la un pahar de vorbă si muzică, vom fi numai noi la pensiune.

Pregătim micul dejun, sandviciuri pentru drumeție si apoi, grupați pe masinile personale, ne îndreptăm spre Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde incepe traseul nostru, sunt circa 30 de kilometri.

Cabana Valea Sâmbetei

Grad de dificultate: mediu

Durata traseu: circa 5-6 ore dus-intors

Situata in partea estica a Muntilor Fagaras, supranumiti si Alpii Transilvaniei, la 1.400 m altitudine, Cabana Valea Sâmbetei este una din principalele porti de intrare in masiv, atât pentru parcurgerea crestei Fagarasilor, dar si ca punct de plecare către cel mai inalt vârf din tara noastra, Moldoveanu- 2.545 m.
Aflata la limita golului alpin, cabana ofera o vedere superba asupra Văii Sâmbetei, culminând cu Fereastra Mare si renumitul Colț Bălăceni, denumit si Matterhorn-ul României.

Accesul la cabana se face din apropierea Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde vom lăsa masinile. De aici urmăm un drum forestier de circa 4 km si apoi poteca turistica, pe malul pârâului Valea Sâmbetei. In total in jur de 3 ore, de la Manastirea Brâncoveanu si până la cabana.

Cabana nu ofera servicii de masa, vom mânca pachețelul pe care l-am luat cu noi si apoi revenim la masini pe acelasi drum.

La intoarcere  vizităm si mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, a cărei istorie începe din secolul al XVII-lea.
Cina o luăm la unul din localurile din zonă.

Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus

La pensiune ajungem spre seara, ne bucuram de atmosfera de grup cu oameni faini, de munte.

Duminica dimineata va propunem să exploram un templu al naturii cum puține se mai găsesc în Europa: pădurea virgină de fag și brad de la Șinca, de pe valea pârâului Strâmbișoara, pădurea în care se află cel mai înalt brad din Europa.

Pădurile virgine sunt ultimele zone de pe glob în care natura supraviețuiește în forma sa pură, fără nici un fel de intervenție umană.

Frumusețea și valoarea pădurii de la Șinca sunt recunoscute la nivel mondial, fiind declarată monument UNESCO.

Împreuna cu un ghid de la Ocolul Silvic, vom afla povestea unei păduri virgine, vom intelege importanța lemnului mort, a ciupercilor și insectelor, a procesului de regenerare naturală și cât de importante sunt fenomenele naturale catalogate adesea de oameni ca fiind „calamități”.

Durata medie de parcurgere a traseului este de o ora și jumătate, timp in care ne vom bucura de diversitatea oferită de arborii maiestuoși și de cei ce cresc cu răbdare la umbra acestora, de culorile frumoase ale ciupercilor și lichenilor, de foșnetul pădurii netulburate de activitatea omului. 

Traseul are o lungime de 3 km dus-întors cu 200 m diferență de nivel, fără porțiuni cu dificultate ridicată. Prezintă un grad de dificultate ușoară când este uscat și moderat când este umed.

Pentru aceasta activitate echipamentul de drumetie este obligatoriu : ghete de munte cu talpa aderenta, impermeabile, pantalon de drumetie, haina de ploaie/pelerina, un rucsac mic.

Tariful de vizitare este de 25 euro/persoana

Tariful include următoarele servicii: taxa de intrare, transportul grupului la cerere din intersecția Valea Strâmba până la intrare în pădurea virgină (aprox. 8 km de drum forestier) și un pădurar însoțitor.

Avem rugamintea sa anuntati pe forum, inca de la inscrierea in excursie, daca optati pentru aceasta activitate.
Fiind o pădure strict protejată, a cărei liniște nu trebuie tulburată, numărul vizitatorilor este controlat atent de cei ce îngrijesc aceste păduri.

In cazul in care ne strangem mai mult de 15 persoane, numarul maxim permis pentru o vizita, va trebui sa ne impartim in 2 grupuri mai mici.
Activitatea nu va avea loc in situatia in care sunt mai putini de 10 doritori, in acest caz vom face o plimbare pe Valea Dejanilor, aflată în apropierea pensiunii.

Actiunea se incheie in jurul prânzului.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Mic dejun
Pranz
Cina
Transport la destinatie
Transport zonal
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 100 lei
Termen: 2022-10-20
rata
Valoare: 300 lei
Termen: 2022-10-20