Pe drumul "Baltagului"

Drumetie, schi, relaxare la piscina si sauna, socializare si distractie. La Mălini. În mijlocul naturii, pe drumul Baltagului, sau la Crucea Talienilor, acolo unde s-a nascut cel pe care Eugen Simion l-a supranumit, metaforic "buzduganul unei generatii": Nicolae Labiș.
ID excursie: #81
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-02-25 - 2022-02-27
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Casa memoriala Nicolae Labis, Tezaurul uman viu Vasile Ungureanu, localitatea Baia – prima capitala a Moldovei, Drumul si Crucea Talienilor, Drumul Baltagului, Partia de schi Pojorata, Pasul Stanisoara si Vf Bivolu.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Davideea 4* Str Principala 288, Văleni-Stânișoara https://pensiuneadavideea.ro/

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   acces la piscina asa ca nu uitati acasa costumul de baie!
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     pranz sambata
x     acces la sauna  - tarif: 150 lei /ora (6 -8 persoane).
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile sanitare impuse de autoritati: certificat verde de vaccinare

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: La Mălini. În mijlocul naturii, pe drumul Baltagului, sau la Crucea Talienilor, acolo unde s-a nascut cel pe care Eugen Simion l-a supranumit, metaforic "buzduganul unei generatii": Nicolae Labiș. Puncte de interes turistic: Casa memoriala Nicolae Labis, Tezaurul uman viu Vasile Ungureanu (interpret popular la instrumente pastorale traditionale), localitatea Baia – prima capitala a Moldovei, Drumul si Crucea Talienilor, Drumul Baltagului, Partia de schi Pojorata, Pasul Stanisoara si Vf Bivolu

Profilul si tipul excursiei: drumetie, schi, relaxare la piscina si sauna, socializare si distractie

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, carora le plac iesirile in natura, care-si doresc o gura de aer curat si in acelasi timp sa socializeze si sa afle lucruri interesante.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: certificat verde de vaccinare

Pentru a fi in tema si anotimpul excursiei:

Despre locatie: Pensiunea Davideea 4* este asezata la poalele impadurite ale Muntilor Stanisoara, in statiunea turistica Malini. Este o zona cu peisaje de basm, bogata in istorie si cultura, cu o gastronomie autentica.

O locație care dorește să ofere confortul total al oaspeților și să simtă că au făcut “evadarea urbană”. Cazare 4 margarete, piscină & saună interioare, terasă acoperită, împrejurimi mirifice, obiective turistice culturale și religioase la maximum 40 de km.

Mălini se afla la 36 km de Gura Humorului, 56 km de Suceava si 61 km de Tg. Neamț.


Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, intre 13.30 – 14.00. Ne cazam, luam o gustare de pranz la restaurantul pensiunii iar la ora 15.00 plecam intr-o plimbare de 1-2 ore in imprejurimi. Cei care doresc, pot incerca partia de schi din apropiere. Este potrivita si pentru incepatori sau pentru cei care doresc sa incerce pentru prima oara sportul alb. La intoarcere va puteti relaxa la piscina cu apa sarata si la sauna.

Dupa micul dejun, echipati pentru drumetie, mergem sa reconstituim o parte din Drumul Baltagului si sa aflam daca personajele si intamplarile din spatele romanului scris de Sadoveanu  au fost sau nu adevarate.
Acest drum se suprapune peste unul istoric, denumit de localnici Drumul Talienilor.  Este drumul strategic construit de Carol I, pe Domeniul Coroanei Regalei,in perioada 1902-1914, intre Malini si Borca, intre Valea Moldovei si Valea Bistritei, la granite Principatelor Romane cu Imperiul Austro- Ungar.  Numele vine de la mesterii italieni (“talieni” cum le spuneau localnicii) care erau buni pietrari si au fost adusi pentru pentru constructia drumului.  Crucea Talienilor este simbolul finalizarii lucrarilor cand echipele pornite din Malini si Borca s-au intalnit in Pasul Stanisoara, la 1235m alt.
Traseul propus dureaza 6-7 ore, punctul final fiind Crucea Talienilor din Pasul Stanisoara (1235 m) de unde se deschide o frumoasa priveliste spre Vf. Bivolu (1530m), cel mai inalt din Stanisoara, spre Vaile Moldova si Bistrita.
Ca alternativa pentru cei mai putin pregatiti pentru drumetie, se pot inchiria ATV-uri de la pensiune pentru parcurgerea drumului in cca 2 ore.
La intoarcere avem o cina in aer liber cu ceaun, tuica si vin fiert

Mic dejun, program liber pentru schi sau piscina.
La ora 12.00 check-out si plecam spre centrul comunei Malini, la Casa memoriala  Nicolae Labis, in fosta locuinta a familiei de invatatori Profira si Eugen Labis, parintii poetului, locul unde a trait un timp din scurta si fulgeratoarea sa viata. Expozitia memoriala reconstituie climatul de viata si creatie al poetului, gratie obiectelor autentice (mobilier, carti si caiete, obiecte vestimentare, etc.).
De aici ne abatem pentru 30 min in localitatea Baia, prima capitala a Moldovei, vechi oras medieval disparut in prezent.
Incheiem cu un pranz la Pastravaria Poiana din Malini.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
 

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Transport zonal
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-02-05
rata
Valoare: 490 lei
Termen: 2022-02-11