Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting

Cheile Nerei si Cascada Beusnita. Drumetie si rafting

Excursie activa, cu drumetii, rafting, socializare, distractie si balaceala.
ID excursie: #60
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-05-12 - 2022-05-15
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Traseul spectaculos al Cheilor Nerei, cascada Beusnita, Lacul Ochiul Beiului si Lacul Dracului.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 48 persoane
Însoțitor: Iasmina Stoici

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Cheile Nerei 3* Sasca Romana

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 3 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 3
•   cina x 3
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid montan

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie**
x     transfer la capete de traseu
x     mese de pranz
x     taxa intrare in Rezervatia Cheile Nerei - Beusnita
x     rafting pe Cheile Nerei. Tarif 130 lei. Include: ghidaj, barci, veste pentru rafting.*
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     transfer la capete de traseu
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile sanitare impuse de autoritati. 

* Inscrierile pentru rafting se fac la insotitorul de grup, in prima zi. Tot lui i se achita cei 130 lei.

** Se vor organiza transporturi cu microbuze, in grupaj pe urmatoarele 2 rute:

Bucuresti Traseu: Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana (MICROBUZ 30 locuri).Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti. Transportul cu miniautocar de 30 de locuri nu este inclus in pretul excursiei si se achita cota din tariful de transport + costuri legate de sofer (cazare + diurna de masa). Daca toate locurile miniautocarului se vor ocupa, suma de transport (tarif + sofer) se imparte la 30 persoane. Tariful se achita la urcarea in miniautocar, unei persoane desemnate sa colecteze banii. Tariful de transport va fi anuntat cu 2 luni inainte de plecare.

Sibiu Traseul va fi: Sibiu - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Oravita - Sasca Romana si retur pe acelasi traseu.
Transportul cu microbuz de 18 locuri nu este inclus in pretul excursiei si se achita cota din tariful de transport + costuri legate de sofer (cazare + diurna de masa). Daca toate locurile microbuzului se vor ocupa, suma de transport (tarif + sofer) se imparte la 18 persoane. Tariful se achita la urcarea in miniautocar, unei persoane desemnate sa colecteze banii. Tariful de transport va fi anuntat cu 2 luni inainte de plecare.
    
Inscrierea la transport se face DOAR pe forum, nu sunand in agentie sau pe insotitorul de grup, nu trimitand Email-uri. Cu 30 de zile inainte de excursie se vor deschide 2 liste una pentru Bucuresti si una pentru Sibiu, in care va veti inscrie, individual (nu adaugati de altcineva). Inscrierea se face prin preluarea cu copy/paste a ULTIMEI LISTE (altfel ii lasam pe unii inscrisi pe dinafara) si adaugarea numelui si a initialei prenumelui, precum si a locului de urcare (conexiune). Evident ca pentru a putea posta pe forum, este nevoie sa aveti cont de utilizator, ceea ce v-am recomandat tuturor la momentul inscrierii in grup.

Persoanele care aleg sa vina in grupaj auto, sau nu au alta solutie de conexiune, vor trebui sa achite transferurile la cap de traseu: 50 lei. Se achita insotitorului de grup, urmand ca acesta sa redistribuie banii incasati celor care care au achitat transportul cu microbuzele.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici

Ce vedem in aceasta calatorie:: traseul spectaculos al Cheilor Nerei, cascada Beusnita, Lacul Ochiul Beiului si Lacul Dracului.

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, cu drumetii, rafting, distractie, balaceala.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane cu conditie fizica buna, sanatosi, care fac fata unui traseu montan. Sociabili, dornici de miscare, veseli si gata oricand de petrecere.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura: Echipament de vara + pantofi plastic de apa (care se folosesc si la mare contra intepaturilor aricilor de mare)

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Cheile Nerei, o zona superba:

Trebuie sa va spunem ca Singles Camp este unul dintre pionierii traseului de Cheile Nerei. Multe harti, multe indicatii si explicatii ale noastre au fost apoi preluate de ghizi, de agentii, in organizarea altor grupuri. Avem multe amintiri de acolo. Cateva sunt surprinse in imaginile de mai jos.

Fotografii facute de Embo in 2015:

Si de alti pasionati ai acelei minunate zone:

In fiecare an, unii participanti impartasesc si lasa ca amintire pe forum, bucuria zilelor minunate petrecute pe Cheile Nerei  Dati CLICK pe an si ajungeti pe paginile excursiei de atunci:

2021 vara 2021 primavara 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013

O prezentare a locatiei in care o sa stati:
Este amplasata intr-o zona linistita, aproape de raul Nera. Are o terasa generoasa unde o sa serviti masa si o sa socializati si o piscina in aer liber, deci nu uitati de costumul de baie. Camerele au fiecare baie proprie, climatizare, TV si WiFi.

 Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Pentru cei din Bucuresti: se pleaca la ora 7.00 din statia de benzina MOL PACII (Bulevardul Iuliu Maniu) linga statia de metrou[/b][/color], si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Montana. Va rog nu intarziati pentru ca traseul este lung, nerabdarea mare si nu tinem oameni in masina pentru ca cineva nu stie sa-si organizeze plecarea la timp. Deci trebuie inteles si asumat ca nu asteptam si ca daca intarziati si nu prndeti masina, trebuie sa va descurcati singuri pana la pensiune. 

Cei din Sibiu o sa plece spre Sasca Montana la ora 9.00 din Piata Garii (parcare, in fata Bisericutei). La fel ca si in cazul Bucurestiului, va recomand sa nu intarziati pentru ca microbuzul nu asteapta. Ne asteapta drum lung si nimeni nu este dispus sa astepte intarziatii.

Pentru conexiuni la traseele de transport, este nevoie sa contactati soferii, a caror numere o sa apara pe forum cu 1-2 zile inainte de plecare, pentru a stabili locul si ora de intalnire. Prin inscrierea pe forum ei vor sti ca din acea localitate au pe cineva de luat. Trebuie sa va intelegeti doar asupra orei.
Seara cina la pensiune, meniu de grup. Ghizii au sa va explice traseele locurile prin care veti trece, particularitatile. Si un pic de party... Ca doar si de asta mergeti acolo...Sa va distrati, sa va cunoasteti, sa va faceti noi prieteni.

Grupul are in jur de 50 de participanti, si din experienta cam toata lumea doreste sa mearga la rafting. Pentru ca grupul de "canotori" este prea mare pentru a fi indrumat, urmarit si monitorizat este nevoie sa-l impartim in doua. Grupul 1, compus din 25 de persoane, va fi preluat de insotitorul de grup si de gazda de la pensiune, care este initiatorul si organizatorul activitatii de rafting pe Cheile Nerei. O sa primiti tot instructajul necesar, totul se desfasoara cu maxima responsabilitate. O sa fiti transportati pana la capat de traseu, la Sopotul Nou, impartiti apoi pe mici echipaje si veti cobori pe Nera spre Sasca Romana. Este o actiune inedita, foarte interesanta si care va permite sa vedeti intregul traseu de 22 kilometri ai Cheilor Nerei (intre Sopotul Nou si Sasca Romana). Totul se desfasoara in deplina siguranta, fiecare barca are un conducator experimentat, dar ATENTIE, VOI SUNTETI CEI CARE VASLITI. Asa ca am rugamintea ca la acest program de raftind sa se inscrie DOAR cei care au conditie fizica si sunt dispusi la efort. Va recomand sa veti acest filmulet in care se vede clar ca TOATA lumea trebuie sa vasleasca pt ca barca sa inainteze corect:

si sa cititi acest articol, este detaliat si informativ despre cum decurge o excursie pe apa. Aveti si fotografii si filme si impresii: aici 

La intoarcere o sa fiti preluati si adusi cu microbuzul la pensiune. Pe drum veti avea mai multe opriri, astfel incat sa va bucurati de peisaje, de locurile prin care treceti. O sa ajungeti si La Scaune, dar in special la Ochiul Dracului, un loc care-mi place mie tare mult. Din pacate a trecut ceva vreme decand nu l-am mai vazut... 

Cateva lucruri despre raul pe care o sa-l parcurgeti partial: Nera izvorăște din Munții Semenic, în estul Banatului, la sud de orașul Reșița, în teritoriul comunei Prigor județul Caraș-Severin, fiind formată la confluența a două brațe Nergana și Nerganița. Curge drept spre sud de la vârful Piatra Goznei, de unde izvorăște. La satul Borlovenii Vechi, se întoarce către sud-vest, primind ca afluent principal pe Prigor apoi pe Rudăria, și trecând pe lângă numeroase sate, printre care Patas, Prilipeț, Dalboșeț și Moceriș, până ce ajunge la Șopotu Nou unde se întoarce către nord-vest, intrând în Cheile Nerei. Trece apoi pe lângă satele Sasca Română, Sasca Montană, Slatina-Nera, Bogodint și Naidăș de unde devine râu de graniță între România și Serbia, pentru 21,9 km.

Ceilalti 25, pregatiti de drumetie, cu echipament montan, obligatoriu gheata, rucsac, pelerina, frontala (treceti prin tuneluri neiluminate), papuci de apa, impreuna cu ghidul montam o sa urmariti un traseu de cca 12 km pana ajungeti la Podul Beiului, acolo unde iese Nera din chei. Treceti prin fanete, livezi, traversati Nera pe o punte suspendata si o sa incepeti apoi sa urcati pana la nivelul balcoanelor panoramice. De acolo pana la Podul Beiului traversati o zona foarte interesanta, un traseu parte sapat in stanca sub forma de tuneluri. Nu va abateti de la traseu, ramaneti in monom, este o zona in care exista vipere. Cei doi conducatori de grup sunt experimentati, stiu ce trebuie facut pentru a le alunga de pe poteca, nu are de ce sa va fie teama, decat daca parasiti perimetrul creat de ei.

De la Podul Beiului veti merge cca 6 km pe un drum forestier care serpuieste pe malul Beiului, cu o oprire la Cascada "La Vaioaga". Un loc exceptional de fotografiat, cine are aparate performante poate scoate niste efecte de curgere a apei grozave acolo. Drumul este plan, nu este decat efortul mersului, nimic mai mult. La capatul acestui drum se afla un camping si Pastravaria. Prin dreapta gardului care o protejeaza, se face o poteca ce urca usor deasupra bazinelor si va conduce printr-o poiana apoi prin padure pana la intersectia a doua vai: Beiul si Beusnita. Beusnita inainte de varsare este spectaculoasa. Depozitele de calciu au format mici adancituri, ochiuri de apa, un fenomen, pentru care in Jamaica am platit pentru a-l parcurge, 15 USD. Aici e gratis. Descaltati-va, luati pantofii de apa si balaciti-va in apa limpede, trecand cu atentie pe marginile acestor mici bazine. Stiu ca e un pic rece apa, dar va obisnuiti repede... 

Imediat in apropiere, langa pod este minunata lacrima, Ochiul Beiului. Fotografiati-l din mai multe unghiuri pentru a incerca mai multe efecte de lumina. Incercati si un filtru de culoare mai intensa, il aveti la telefoane. Ochiul Beiului este situat în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, un loc unde se aude doar ciripitul păsărelelor şi clipocitul apei. Daca nu aveti ghinionul altor turisti...Cu o suprafaţă de mai puţin de 300 mp şi o adâncime de aproape 4 metri, lacul de provenienţă carstică nu îngheaţă niciodată, nici măcar iarna. Şi asta datorită izvorului care împrospătează mereu apa şi face ca ea să aibă o temperatură constantă de 5-6 grade pe tot parcursul anului. Aici îşi petrec iarna raţele sălbatice, stârcii cenuşii şi alte păsări migratoare, care nu îşi mai continuă călătoria către ţările calde. Tradiţia spune că lacul ascunde multe mistere, care sunt alimentate mereu de lacrimile unui bei, de unde şi numele. Se spune că aceste locuri din Banat au fost stăpânite de un paşă, care avea un fiu de o frumuseţe rară, cu ochii albaştri şi expresivi, încât dacă te uitai, pur şi simplu te pierdeai. Acesta obişnuia să meargă la vânătoare în pădurile seculare. Într-o zi el s-a întâlnit cu o frumoasă fată de cioban, care era cu oile la păscut şi de îndată ce privirile li s-au intersectat, s-au îndrăgostit pe loc unul de celălalt. Se spune că atunci când tatăl beiului a aflat că fiul său iubeşte o fată de valah, a trimis un călău să o omoare. Tânărul a găsit-o pe fată fără suflare în locul unde acum este izvorul Beuşniţei şi s-a luptat cu călăul pe care în cele din urmă l-a ucis, cu preţul pierderii unui ochi. Din lacrimile ochiului pierdut s-a format lacul ce-i poartă astăzi numele. Sfârşit de durere, beiul şi-a înfipt jungherul în inimă şi s-a aruncat în lac. Se spune că fata s-a transformat în râu – Beuşniţa, iar din lacrimile şi jertfa beiului a luat fiinţă lacul turcoaz şi cristalin precum ochii şi sufletul lui.

De acolo va continuati drumul inca 300 m pana la Cascada Beusnita. Cascada Beuşniţa reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică. Are 15 m, iar în zilele senine, când razele soarelui străbat până la apele învolburate ale vaii, cascada pare înconjurată de zeci de curcubeie. Apa cade peste stânci, printre perne de muşchi, ca o pânză diafană şi acoperă micile grote care se văd în spatele şuviţelor de apă. Când debitele sunt mari, îndeosebi primăvara, efectul fonic este uluitor. Mai jos depunerile de calcar dizolvat care au luat cu ele muschi, gaze, tot ce au prins in cale au format mici bariere de travertin, o adevarata comoara geologica.

Cat faceti din pensiune pana la Cascada Beusnita? Pai mergand lejer, in cca doua ore ajungeti la Podul Beiului, iar de acolo pana la Ochiul Beiului cu povesti si opriri pentru fotografii, sa zicem 3 ore. De la Ochiul Beiului pana la Cascada Beusnita inca o jumatate de ora, este chiar un indicator acolo. Deci hai sa zicem, cu totul dus si intors, vreo 9 - 10 ore. E bine sa porniti de dimineata, pentru a avea timp de pauze, sa nu fie nevoie sa grabiti de loc pasul. Este o minunata plimbare, aveti prilejul sa povestiti, sa schimbati impresii, sa va cunoasteti.

Deci in jur de 18.00 - 19.00 toata lumea o sa ajunga inapoi la pensiune si cei care au fost la rafting si cei care au fost la Cascada Beusnita. Un refresh, cina si ...socializare! Cu dans evident! 
 

Faceti rocada: cei care au fost la rafting merg la cascada Beusnita si cei care au fost in drumetie merg la rafting. Seara evident program comun...

In jur de ora 9.00 se pleaca din pensiune, fiecare pe traseul lui. In drum opriri pt masa, pt obiective de traseu. Cei care vin din Bucuresti se intorc pe Defileul Dunarii, avand astfel ocazia sa vada in mers Cazanele Mari, Cazanele Mici, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal, Hidrocentrala Portile de Fier I....Cei care merg spre Sibiu, viziteaza Sarmizegetuza Regia si Biserica de la Densus, o capodopera bizantina.

Iasmina va lua legatura, pentru voi cei care mergeti spre Bucuresti, cu un barcagiu. Puteti alege o plimbare cu barca in zona dintre Cazane, este foarte frumos acolo. Stiu ca sunt printre voi doritori de a ajunge la Bigar, dar va spun la modul cel mai cinstit cu putinta ca nu merita efortul, drumul ocolit si extrem de prost sa vedeti o...dezamagire. Fotografiat din anumite unghiuri, clopotul cascadei apare ca spectaculos, dar este o iluzie optica. In realitate este foarte departe de publicitatea care i se face. Mult mai mult aveti de vazut si de castigat oprind la Mraconia si Statuia lui Decebal.

Programul excursiei poate suferi modificari, functie de vreme si alti factori care pot afecta activitatile.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Ghid local limba romana
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Transport zonal
Excursii optionale
Cheltuieli personale
Servicii nementionate
Bauturi

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-05-09
rata
Valoare: 360 lei
Termen: 2022-05-09