Padurea de Argint si Zimbru Safari

Ocazia si bucuria de a intalni si a cunoaste oameni, de socializa, de a petrece cateva zile impreuna cu ei. Plimbari in natura minunatului Tinut al Neamtului, vizite inedite la cateva asezaminte cu valoare culturala, istorica si religioasa, foarte mare.
ID excursie: #76
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-04-08 - 2022-04-10
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Muntii Stanisoarei, Parcul Natural Vanatori Neamt, Padurea de argint, satul manastiresc de la Varatec, Manastirea Agapia, schitul Sihla.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 16 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Codrii de Arama 3*, strada Principala, Varatec, com Agapia

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2*
•   cina x 2**
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

* Micul dejun cuprinde : preparate traditionale  de casa, branzeturi, zacusca de vinete, zacusca de ghebe, unt, dulceata de casa, lapte, iaurt, cafea si ceai.

**Cina de vineri cuprinde : ciorba, friptura la gratar cu cartofi aurii si salata de muraturi, desert
Cina de sambata cuprinde : platou aperitiv, miel sau vitel la ceaun cu muraturi si mamaliguta, desert

Meniurile sunt fixe, de grup, nu pot fi alese alte variante. Va rugam luati in vedere inca de la inscriere aceasta specificatie, pentru ca acolo sa nu existe alte cereri sau discutii.

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     suplimentul de single = 175 lei. Daca doriti sa ocupati unul dintre cele 4 locuri disponibile in acest regim, este nevoie sa comunicati inca din faza de inscriere
x     microbuz Varatec - Sihla, pentru programul celei de a doua zile. Tariful de inchiriere se va imparti la numarul de participanti. O estimare: cca 1200 lei/16 persoane = 75 lei
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile sanitare se calatorie.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache
 
Ce vedem in aceasta calatorie: Muntii Stanisoarei, Parcul Natural Vanatori Neamt, Padurea de argint, satul manastiresc de la Varatec, Manastirea Agapia, schitul Sihla.

Profilul si tipul excursiei: Este o excursie in natura minunata a jud Neamt, o sa urmariti poteci si trasee tematice, alese cu grija de Lidia si asezate intr-un program marca Singles Camp. O sa se viziteze cateva asezaminte de cult cu o valoare cultura, istorica si religioasa foarte mare, insa dorim sa atragem atentia de la inceput, NU ESTE O EXCURSIE GEN PELERINAJ SAU UNA CU TEMATICA RELIGIOASA. Asta pentru a nu aparea confuzii si asteptari altele decat cele pe care le promitem. Actiunile clubului sunt iesiri in spatiul natural, care vizeaza interactiunea intre participanti, relaxarea activa, recreerea intr-un mediu de bun simt.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, iubitoare de natura, care vor sa descopere locurile interesante din Romania, impreuna cu un grup de socializare.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl nu limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 
Locatia in care veti sta si veti avea mic dejunurile si cinele:

Imagini cu locatia in care veti fi cazati, care ne va fi gazda a doua oara:
 


Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, intre orele 12.30 – 13.00. Dupa ce ne cazam si luam un pranz frugal, plecam intr-o plimbare pe drumul vechi care merge de la Varatec la Agapia pentru o plimbare in rezervatia forestiera si peisagistica “Padurea de argint”


Frumusetea exceptionala a padurii de mesteceni este descrisa de Mihai Eminescu in versurile:

“De treci codrii de arama, de departe vezi albind,
S-auzi mandra glasuire a padurii de argint.
Acolo, langa izvoara, iarba pare de omat,
Flori albastre tremur ude in vazduhul tamaiet
Pare ca si trunchii vecinici poarta suflete sub coaja,
Ce suspin aprintre ramuri cu a glasului lor vraja.”
din "Calin, file de poveste".

La intoarcere coboram in satul manastiresc de la Varatec, care aminteste de satele moldovenesti din secolul trecut. In poiana cu un climat bland, mai tot timpul insorita, sunt in jur de 180 de casute fermecatoare cu cerdac, varuite in alb sau albastru si infrumusetate cu flori viu colorate. Aici locuiesc maicile de la Varatec, cea mai mare manastire de acest fel din spatiul ortodox, unde peste 400 de maici isi duc traiul.
 

Traseul de drumetie: Manastirea Sihla – Poiana Ciungi – Varatec (4-5 ore. 9 km)

Traseul este o relaxare pentru iubitorii de drumetii, fiind presarat cu pante medii si line, cu numeroase puncte de belvedere si o flora foarte variata. Din poiana Ciungi, in zilele cu vizibilitate buna, se poate admira masivul Ceahlau, toata valea Cracaului si vatra satului Varatec.

Dupa micul dejun ne imbarcam in microbuzul inchiriat care ne va face transferul la Manastirea Sihla, de unde porneste traseul nostru. In drum oprim si la Agapia, pentru a vizita manastirea si frescele sale unice, pictate de Nicolae Grigorescu cu prilejul renovarii din 1858.

Schitul Sihla

Manastirea Agapia

Prima oprire este  la Centrul de vizitare al Parcului Vanatori Neamt, unde vom afla informatii despre zimbri si despre pădurile care oferă protecție acestor animale. Impreună cu rangerii parcului, vom merge spre țarcul de aclimatizare de 180 de hectare, unde vom putea observa, fotografia si filma zimbri. Deplasarea se va face pe jos, echipamentul de teren fiind obligatoriu.Traseul este de aproximativ 3,5 km si dureaza 2,5 ore.
Țarcul de aclimatizare este folosit pentru ”pregătirea” zimbrilor ce urmează a fi eliberați, iar datorită dimensiunii sale foarte mari oferă o experiență de vizitare similară cu cea din libertate. În interiorul țarcului este o turmă de aproximativ 10 exemplare (numărul poate varia în funcție de calendarul de eliberare, fătări sau transferuri de noi exemplare).
În țarc vom putea vedea, cu ajutorul rangerilor, efectele pe care zimbrii le au asupra ecosistemului forestier. Aceste animale mănâncă lăstărișul tânăr, scurmă pământul, provoacă uscarea anumitor specii de arbori sau îi favorizează pe alții.
Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa unde zimbrul se întâlnește în libertate (prin pădurile din Ținutul Zimbrului și împrejurimi), în semilibertate (în țarcul de aclimatizare) și, în captivitate (la Grădina Zoologică Dragoș Vodă).

Dupa aceasta experienta inedita, mergem sa luam un pranz traditional moldovenesc si incheiem excursia la Muzeul de arta populara “Nicolae Popa” din Tarpesti.
 

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Transport zonal
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-04-07
rata
Valoare: 490 lei
Termen: 2022-04-07