Piatra Craiului. Drumetii de iarna din Plaiul Foii

Piatra Craiului. Drumetii de iarna din Plaiul Foii

Plaiul Foii - Parcul Național Piatra Craiului. Un program cu drumeții, multă bună-dispoziție, relaxare la ciubăr, cântece de munte la foc de tabără, pentru cei care iubesc muntele și mișcarea în natură.
ID excursie: #140
Tip excursie: intern
Perioada: 2023-02-24 - 2023-02-26
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Plaiul Foii - Parcul Național Piatra Craiului.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 20 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Supliment single: 110 lei. 4 locuri in acest tip de structura. Dupa inscriere comunicati agentiei, ca optati pentru aceasta varianta si daca vi se raspunde ca mai exista disponibilitate, adaugati la avans suplimentul de 110 lei.

Cazare: Pensiunea Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii 3*

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   acces la ciubar (3 ore intr-una dintre zile)
•   foc de tabara
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     supliment single (110 lei) - functie de disponibilitate
x     pranz sambata
x     acces la ciubar inca o zi = 300 lei/grup
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare. La momentul lansarii: certificat verde de vaccinare.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Plaiul Foii - Parcul Național Piatra Craiului. Un program cu drumeții, multă bună-dispoziție, relaxare la ciubăr, cântece de munte la foc de tabără, pentru cei care iubesc muntele și  mișcarea în natură.
Repetăm programul de anul trecut după zilele minunate pe care le-am petrecut împreună într-un decor feeric, la Panorama Pietrei Craiului, o pensiune frumoasă, cu gazde foarte primitoare.  Feedback acțiunea din februarie 2022, cu click: AICI 

Profilul si tipul excursiei: Excursie activa, cu drumetii in fiecare zi. Voie buna si socializare seara.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, cu pregatire fizica buna, care stiu ce inseamna o drumetie montana. Dornici de miscare, de socailizare si de petrecere in grup.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna + foarte recomandat: colțari semitehnici / crampoane– se găsesc la magazinele cu articole sportive, foarte utili in cazul in care poteca este acoperită cu gheață. Vizualizati aici
Se găsesc pe diverse mărimi, au 8-12 colţi şi un sistem de prindere universală, astfel încât se pot monta pe o gamă largă de bocanci.

Pentru balaceala la ciubar, nu uitati de costum de baie.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate 

Despre iesirea noastra

Bun venit, la munte, prieteni vechi sau noi! Ne așteaptă zile minunate într-un decor feeric, la poalele Pietrei Craiului, o cabană primitoare, aer curat și, sperăm noi, și zăpadă. O excursie frumoasă și multă bună-dispoziție pentru cei care iubesc muntele și  mișcarea în natură.

"Decor natural sălbatic, creasta de un alb strălucitor, pereți verticali impresionanți si piscuri semețe, gingașe garofițe, agile capre negre care te privesc cu mirare... Totul e miraculos... Aceasta este  PIATRA CRAIULUI."

Imnul Pietrei Craiului

Despre locatie: Pensiunea Panorama Pietrei Craiului
Pensiunea se gaseste in zona Plaiul Foii, la circa 13 km distanta de orasul Zarnesti, judetul Brasov. Pensiunea este situata intr-o zona inalta, drumul este asfaltat până in apropierea pensiunii. Se poate ajunge cu trenul până în Zărnești.

Magazine si bancomate se gasesc doar in Zarnesti, cel mai bine sa aveti la voi ce stiti ca aveti nevoie.
Recomandat sa aveti cash la voi pentru cinele optionale si pranzul la cabana Curmatura. 

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Plaiul Foii

Orele 14:00 - 15:00 întâlnirea cu însoțitorul de grup la pensiune.
Check-in dacă sunt gata camerele, la 15:00 plecăm pe traseu, o plimbare de circa 2 ore, o încălzire bună pentru drumeția de a doua zi.
Sa aveti sandviciuri la voi pentru vineri, nu se poate asigura masa de pranz la pensiune.
Pranzul se poate lua la Cabana Plaiul Foii aflata in apropiere.
De la Cabana Plaiul Foii (850 m alttudine) se urcă aproximativ 3 km pe drum forestier, pe o pantă domoală, pe Valea Șpirlea.

Revenim la pensiune pe acelasi traseu, cina, relaxare la ciubăr

Traseu drumeție: Fântâna lui Botorog (850 m) – Prăpăstiile Zărneștilor - Cabana Curmătura (1.470  m) - Poiana Zănoaga (1.350)- Fântâna lui Botorog (5-6 ore)

Prăpăstiile Zărneștilor

Cabana Curmătura

Ora 08:00 micul dejun, bufet

09:15  plecam in grupaj cu masinile personale spre Zărnesti, sunt circa 15 km.
Traseul incepe de la Fântâna lui Botorog, renumita poartă de intrare în Parcul Național Piatra Craiului, unde vom lăsa masinile. Ne aprovizionăm cu apă proaspătă de la izvor si pornim in drumetie spre cabana Curmătura.

 Dupa 1 km parcurs pe drum forestier intram intr-un sector de chei spectaculos cunoscut sub numele de Prăpăstiile Zărneștiului. In pofida numelui, acestea pot fi parcurse la pas, fiind, de fapt, un defileu străjuit de stânci inalte si strabatut de un drum serpuit. In unele zone, stâncile de pe cele două laturi ale drumului par că se ating, fapt care face ca plimbarea să fie una spectaculoasă.


Multe filme romanesti s-au realizat in aceste locuri, cele mai cunoscute fiind cele cu Mărgelatul. Frumusetea si salbaticia locului au atras si mari regizori de la Hollywood, cea mai cunoscuta productie fiind Cold Mountain.

 Zeci de trasee sunt amenajate in peretii defileului, cel mai lung avand 115 metri. Prăpăstiile Zărnestiului fac parte din Parcul Național Piatra Craiului, una dintre cele mai frumoase rezervații din Romania.

In functie de vreme si starea traseului, continuăm drumetia spre Cabana Curmătura fie pe drumul forestier sau pe poteca din pădure.

Cabana Curmătura nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai cunoscute de la noi din țară si reprezintă un punct principal de plecare pentru traseele din zona. Privelistea din fata cabanei este grozava in orice anotimp.

La cabana vom face pauza de pranz. După ce ne-am incarcat bateriile revenim la Fântâna lui Botorog prin Poiana Zănoaga si apoi coborâm pe poteca din pădure.

Este un traseu cu grad mediu de dificultate, fără portiuni expuse, diferenta de nivel fiind de circa 600m dar, atentie, nu este o plimbare in parc. Este necesar sa aveti o conditie fizica buna, sa fiti echipati corect si, de preferat, sa mai fi participat la drumetii iarna.

Orice tip de miscare cardio este benefic inainte de a veni la munte.

Seara cina, apoi ne bucurăm de atmosfera de munte, de focul de tabără.

Ora 08:00 micul dejun, eliberăm camerele

09:15 ne îndreptăm cu mașinile personale spre Schitul Colțul Chiliilor, circa 10 de minute.

Lăsăm mașinile la intrarea pe drumul care duce la schit, urmând ca de aici să urcăm pe jos, circa o oră și jumătate.

 Schitul de la Coltul Chiliilor este cel mai vechi asezamant religios atestat pe teritoriul Zărneștiului (1421). A fost construit sub colțul muntelui ca loc de refugiu din calea turcilor si tatarilor, fiind incendiat impreuna cu chiliile in anul 1718 din ordinul autoritatilor imperiale. Localnicii, insa, au continuat traditia, venind in fiecare an la schit impreuna cu preotii satului, in pestera de sub stanca amenajandu-se un altar si o toaca din sina de fier. 

Deși aflată la o altitudine destul de ridicată, la 1.125 m și fără acces auto permis pentru vizitatori, schitul atrage numeroși vizitatori, atrași de farmecul bisericuței din peșteră și de cadrul natural minunat în care se găsește.

Vizităm și noi peștera aflată în apropierea noii mănăstiri, ne bucurăm de liniștea de aici și apoi ne luăm rămas bun.

Excursia se încheie în jurul orelor 13:00.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Transport zonal
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 300 lei
Termen: 2023-01-26
rata
Valoare: 460 lei
Termen: 2023-01-27