La excxursiile 8 + 1 nu exista Discount GOLD MEMBER. Tariful este calculat pentru adresabilitatea exclusiva gold member.
Cazari:
• 10/12 septembrie Ajaccio: Ibis Styles Ajaccio Napoleon 3*
• 12/13 septembrie Galeria: Auberge Ferayola 3*
• 13/14 septembrie Bastia: Hotel Port Toga 3*
• 14/15 septembrie Aleria: Hôtel Restaurant Atrachjata 3*
• 15/17 septembrie Bonifacio Villa Madra 5*
• 17/18 septembrie Propriano: Hotel A Streta 3*
• 18/19 septembrie Ajaccio: Ibis Styles Ajaccio Napoleon 3*
Descrierea serviciilor
Servicii incluse:
• zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
• transfer aeroport - hotel
• transport in circuit cu microbuz inchiriat 8 + 1
• cazare 9 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex*
• mic dejun x 9
• insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
* am dori sa va putem oferi la fiecare excursie, in fiecare locatie camere cu paturi separate (double twin), dar din pacate sunt multe hoteluri/pensiuni care nu pot asigura aceasta structura pentru intreg grupul.
Nu sunt incluse:
x asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x transfer aeroport Paris CDG - Paris Orly si Paris Orly - Paris CDG
x transfer taxi hotel - aeroport la plecare; microbuzul se va preda in dupamiaza precedenta.
x parcari, taxe de drum. Se vor aduna si imparti la numarul de participanti, la sfarsitul excursiei
x mese de pranz si cina
x intrari la obiective
x alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x cheltuieli personale
x informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale
*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.
Zboruri Air France
10SEP BUCHAREST OTP - PARIS CDG AF 1089 06:30 08:45 schimbare de aeroport:
10SEP PARIS ORY - AJACCIO AJA AF 4456 13:20 14:55
* OPERATED BY XK 0773 AIR CORSICA
19SEP AJACCIO AJA - PARIS ORY AF 4442 06:00 07:40 schimbare de aeroport:
19SEP PARIS CDG - BUCHAREST OTP AF 1588 15:20 19:10
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea
Ce vedem in aceasta calatorie: insula Corsica
Profilul si tipul excursiei: circuit cu microbuz 8 + 1.
Cui se adreseaza ca profil de participant: gold member Singles Camp, persoane active, care iubesc natura.
Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii
Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura: Echipament de vara
Trebuie sa aveti la voi:
• Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
Despre bagaje: un SINGUR troler de dimensiuni maxime 60x35x30 cm. Trebuie inteles ca spatiul de bagaje la un microbuz de 9 locuri este foarte limitat. In conditiile in care desi anuntati de la inceput asupra conditiei de bagaj, veniti cu unul supradimensionat, va fi nevoie sa va descurcati personal cu transportul extra al bagajului in cauza. Langa un mic rucsac pe care sa-l aveti zilnic pregatit pentru excursiile in natura: apa, pelerina, ceva de omorat foamea.
Calatoria cu microbuz 8 + 1. Chiar daca sunteti vechi in SC este posibil sa nu fi participat pana acum la o astfel de excursie, in grup foarte mic si in care eu sa fiu conducator auto si insotitor de grup. Si deci sa nu stiti ce are diferit o astfel de calatorie.
- evident ca intr-un astfel de microbuz nu aveti confortul unui autocar. Scaunele sunt mai inguste si nu pot fi lasate pe spate; coborarea si urcarea nu este pe scara si culoar de trecere ci direct pe fotolii.
- sunt multe coborari si urcari in microbuz. O astfel de calatorie vizeaza tot ce este frumoas pe traseu si se poate opri. Asta inseamna hop sus, hop jos de mai multe ori decat se face cu un autocar
- spatiul de bagaje este limitat si nu poate fi extins. Nu fortati va rog cu aducerea unui troler de dimensiuni mai mari decat cele anuntate, gandindu-va ca "ne descurcam cumva" acolo. Nu avem cum si va fi nevoie sa gasiti singuri o solutie. In nici un caz troler de cala + troler de cabina. Doar un troler!
- in microbuz NU SE MANANCA, NU SE CONSUMA ALTE BAUTURI in afara de apa. Si pe autocar exista regula aceasta, dar am mai intalnit persoane care nu tin cont. Aici musai trebuie sa se respecte. Nimanui nu-i place ca cineva sa-i manance la ureche, sau sa stea cu grija ca i se poate varsa pe haine cafeaua sau sucul vecinului
- in fiecare zi locurile in microbuz se schimba, in ordine, ca la volei. Fara discutii, fara incercari de a convinge pe altii sa va lase in fata ca va este rau, ca vreti sa pozati etc. Daca va e rau la drum, NU veniti intr-o astfel de excursie. Sunt multe sosele montane, cu curbe, deci o sa aveti doar disconfort in loc de placere.
Daca sunt atatea reguli si disconforturi, va scriu mai jos de ce aleg totusi sa merg cu unele grupuri, in aceasta varianta cu microbuz 8+1
• cu un grup mic si cu un astfel de vehicul flexibilitatea este mult mai mare decat in cazul in care calatoria se face cu autocarul
• putem opri cand dorim pe traseu, nu suntem limitati ca spatiu de parcare, timp sofer, etc
• in Corsica sunt multe drumuri foarte inguste, in special cele care urca la panorame; cu autocarul sau cu un microbuz mai mare este imposibil de mers pe acestea
• ofera intimitate grupului; scopul excursiilor SC nu este doar sa facem turism ci si sa oferim posibilitatea socializarii
Despre destinatie
Corsica, "Ile de Beaute", este renumită pentru peisajele sale montane spectaculoase, râurile sale repezi si limpezi, plajele pline de farmec, pădurile dese de pin, castan și fag.
Locuri ascunse, "secrete" din Corsica, în afara traseelor si a cărărilor bătute:
Cele mai frumoase sate din Corsica
Cele mai frumoase plaje din Corsica
Corsica este cunoscută pentru plajele sale uimitoare cu nisip auriu, ape cristaline și peisaje spectaculoase. Iată câteva din cele mai frumoase plaje:
• Plaja Palombaggia este considerată cea mai frumoasă din Corsica. Situată în sudul insulei, lângă Porto Vecchio, aici te poți bucura de nisip fin, ape turcoaz, stânci granitice și o vegetație luxuriantă;
• Plaja Pinarello este situată la nord de Porto-Vecchio și este perfectă pentru copii pentru că apa nu este foarte adâncă;
• Plaja Calvi este situată în nordul insulei, lângă orașul Calvi. Este destinația ideală pentru familiile cu copii datorită valurilor blânde. Dacă ești pasionat de călătoriile pe mare, poți închiria un catamaran pentru a trăi o altfel de experiență la Marea Mediterană;
• Plaja de l'Ostriconi, aflată în nordul Corsicii, este mai sălbatică și foarte apreciată pentru peisajele pitorești pe care le oferă;
• Plaja Saleccia este situată în deșertul Agriates și este inaccesibilă cu mașina. Poți ajunge acolo cu barca sau pe jos, dar merită tot efortul;
• Plaja Balista este locația perfectă pentru a face kitesurfing pentru că aici, de obicei, valurile sunt foarte puternice;
• Plaja Lotu face parte din deșertul Agriates și este accesibilă doar pe apă sau pe jos;
• Plaja Santa Giulia are formă de semilună și se află la doar câțiva kilometri de Palombaggia. Are nisip fin și ape puțin adânci.
Imagini cu locuri prin care o sa trecem si pe care o sa le vedem:
Gastronomie
Corsica, insula frumoasă și misterioasă din Marea Mediterană, este faimoasă pentru peisajele sale impresionante și cultura sa bogată. Dar nu trebuie uitate deliciile culinare unice pe care le oferă. Printre acestea se numără și renumita specialitate corsicană Veau aux olives. Acest fel de mâncare este preparat cu carne de vită fragedă, care este gătită lent și îmbogățită cu o selecție de mirodenii și, desigur, cu măslinele caracteristice ale regiunii.
Aromele și gusturile acestei mâncăruri sunt cu adevărat speciale. Carnea de vită este fragedă și suculentă, iar măslinele adaugă o notă distinctă de prospețime și savorare. Condimentele și ierburile aromatice folosite în prepararea acestei rețete completează perfect combinația de arome, adăugându-i un gust autentic și delicios.
Aziminu - un preparat tradițional cu pește, care vă va cuceri cu siguranță papilele gustative. Citește mai departe.
Aziminu este o rețetă autentică corsicană, în care peștele proaspăt este gătit în toate stările sale. De la fileuri de pește fin și suculente, la carne de pește afumată și până la fructe de mare delicioase, această mâncare oferă o explozie de arome și texturi.
Secretul Aziminu constă în combinația perfectă de ingrediente și în tehnica de gătit specifică. Peștele este preparat într-un sos bogat, obținut dintr-un amestec de roșii zemoase, ulei de măsline aromat și ierburi proaspete precum busuiocul și cimbrul. Gustul sărat al mării este accentuat de adaosul de câteva picături de lămâie proaspăt stoarse.
Civetul de sanglier, sau mistreț în sos, este un fel de mâncare tradițional corsican care își are originile în perioada medievală. Această rețetă autentică este realizată cu carne de mistreț marinată în vin roșu, într-un amestec de ierburi aromatice, legume proaspete și condimente specifice regiunii. Prepararea acestui fel de mâncare necesită răbdare și îndemânare, iar rezultatul este un adevărat deliciu pentru papilele gustative.
Carnea de mistreț este cunoscută pentru textura sa fermă și gustul sălbatic, iar marinarea acesteia în vin roșu conferă un savur intens și o aromă bogată. Condimentele precum cuișoarele, piperul și rozmarinul completează perfect gustul și adaugă un aer autentic preparatului.
Civetul de sanglier este, de obicei, servit cu garnituri tradiționale precum cartofi, legume de sezon și sosul delicios în care a fost gătit. Acest fel de mâncare este adesea întâlnit în restaurantele și tavernele autentice din Corsica, unde bucătarii locali păstrează cu mândrie tradițiile gastronomice corsicane.
Una dintre cele mai cunoscute și apreciate specialități corsicane este pulenda, o pâine delicioasă preparată din făină de castane. Această pâine are o istorie îndelungată și este considerată un simbol gastronomic al insulei Corsica.
Pulenda este o pâine densă și aromată, cu o crustă crocantă și un miez moale și pufos. Făina de castane, ingredientul principal al acestei pâini, îi conferă un gust distinct și o textură unică. Acest tip de făină este obținută din castanele crescute în pădurile de pe insula Corsica și are o aromă bogată și nuanțe ușor dulci.
Mezeluri din Corsica: figatellu, coppa si lonzu
Corsica este una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterană, iar pe lângă peisajele spectaculoase și plajele deosebite, această destinație oferă și o gastronomie bogată și autentică. Printre specialitățile locale, mezelurile ocupă un loc aparte, fiind o parte importantă a tradiției culinare corsicane. Citește mai departe.
Una dintre cele mai cunoscute mezeluri din Corsica este figatellu, o cârnaț de ficat de porc afumat și condimentat cu ierburi aromate specifice regiunii. Acesta are un gust intens și o textură delicată, fiind adesea servit ca aperitiv sau în combinație cu alte produse locale, cum ar fi brânzeturi și pâine proaspătă.
O altă delicatesă corsicană este coppa, o felie subțire de carne de porc afumată și condimentată cu usturoi, ierburi și vin. Coppa are un gust savuros și o consistență delicată, iar prepararea acestui mezel durează câteva săptămâni, pentru a-i permite aromelor să se dezvolte în totalitate. Este adesea servită ca și antreu sau ca ingredient în diferite preparate culinare.
Lonzu este un alt mezel specific Corsicii, fiind un fel de șuncă afumată și condimentată cu ierburi aromate și vin. Aceasta are o textură fragedă și un gust intens, fiind adesea servită ca fel principal, alături de diverse garnituri și sosuri.
Branza din Corsica: brocciu, cabrettu
Una dintre cele mai cunoscute și apreciate brânzeturi din Corsica este brocciu, un sortiment de brânză proaspătă, făcută din lapte de oaie sau de capră. Această brânză moale și cremoasă, cu un gust delicat și ușor deosebit, este utilizată în numeroase preparate tradiționale corsicane, cum ar fi fiadone (tarte cu brânză) sau cannelloni cu brocciu.
Cabrettu este un alt sortiment de brânză din Corsica care merită încercat. Această brânză este realizată din lapte de capră și are o textură fermă și o aromă distinctă. Este adesea servită ca atare, alături de o selecție de mezeluri și fructe de mare, sau folosită în preparatele tradiționale corsicane, precum ficat de porc cu cabrettu sau placinte cu brânză și cabrettu.
O altă brânză emblematică din Corsica este brânza de capră A Filetta, o delicatesă rafinată și savuroasă. Această brânză este maturată în frunze de castan și are o consistență moale și o aromă intensă, cu note ușor picante. Este adesea servită alături de fructe proaspete sau de miere de munte, oferind o experiență gustativă de neuitat.
Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:
• Reguli pentru membrii clubului
• De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
• Rolul insotitorului de grup
• Cum va informati ulterior rezervarii
• Reguli in timpul calatoriei
• Contract cu agentia de turism Bon Voyage
• Renuntarea unilaterala la o excursie
Zboruri:
10SEP BUCHAREST OTP - PARIS CDG AF 1089 06:30 08:45 schimbare de aeroport:
10SEP PARIS ORY - AJACCIO AJA AF 4456 13:20 14:55
Preluam microbuzul 8 + 1 inchiriat de pe aeroport, apoi mergem la hotel.
Check in , refresh iesim apoi in oras.
Cazare Ajaccio
Partea 1 a zilei: Ajaccio – Gorges du Prunelli – Castagniccia - Gorges du Prunelli view - Tolla&Lac de Tolla – Ocana - Stele de Sampiero Corso (drumetie usoara) – Suarella - Ajaccio
Partea a doua a zilei: free time in Ajaccio
Total zi: 85 km 2,5 ore
Cazare Ajaccio
Check out.
Ajaccio – satul Piana - Calanques de Piana – Punctul de panorama Point de vue – satul Ota - Pont de Pianella (podul arcuit) - Punct de Panorama Ota viewpoint – satul Partinello – satul Osani – Plage de la Galeria - sat Galeria
Total 145 km, cca 4 ore de condus.
Cazare Galeria
Galeria - Tour Génoise - Delta du Fango - Le Prince Pierre (un mic local, dar laudat de toata lumea; de acolo se vad ruinele castelului) – panorama Notre Dame de la Serra – oraselul si citadel Calvi – parcam Parchaghju Spanu si facem o drumetie la Punta di Spanu si Torra Ghjenuvese di Spanu.
Continuam cu satul Pigna - satul Sant'Antonino – satul Speloncato – satul Belgodere - Continuam pe T30 pe langa mare pana la Ogliastro. Langa este o plaja, cu acelasi nume Ogliastro. Intram apoi pe un drum ingust, panoramic si oprim pentru panorama:
- Bocca di Vezzu
- Viewpoint
- Baccialu et son four à pizza
De acolo, spre si pana la Bastia.
Total 180 km, cca 5 ore de condus dar cu multe opriri.
Seara ne-o petrecem la Bastia.
Cazare Bastia.
Dimineata free time individual pentru plimbare, relaxare, pana la ora de check out. La 11:00 plecam
Bastia – satul Vescovato – satul Piedicroce – Corte - Défilé de l'Inzecca – Aléria
Cca 4.5 ore 210 km
Cazare Aleria
La ora 09:00 plecam din Aleria si mergem 70 km direct pana la Porto Vechio. Cu microbuzul nu se poate urca la citadela, asa ca il lasam undeva jos intr-o parcare si de acolo, functie de cat de departe este locul in care luam microbuzul: sau o luam pe jos sau cu uber/taxi.
Sus ne asteapta o zona foarte frumoasa, cu panorame, cu stradute pitoresti, cu terase. O sa stam pana la 14.30, in care este inclus si pranzul.
Dupa amiaza plecam spre plaja Palombaggia (cea mai frumoasa din Corsica), apoi spre plaja Plage de Tamaricciu. Daca mai avem timp o sa vizitam alta plaja vestita a Corsicai, Rondinara.
De aici, foarte repede ajungem la punctual final al calatoriei noastre din aceasta zi: Bonifacio.
Total zi: 130 km cca 3 ore de mers cu masina.
Prima parte a zilei va fi cu timp liber individual, apoi dupa pranz, al 13:30 ne reintalnim pentru a merge la doua plaje frumoase din apropiere:
• Plage de San Giovanni – una foarte cunoscuta prin frumusetea ei
• Plage de Chevanu (cu parcare aici: Parcheggio Chevanu)
Total 55 km. 1.5 ore de mers cu masina.
Cazare Bonifacio
Bonifacio – Plage de Roccapina – satul Sartene - Plage d'Argent - Plage de Tralicetu - Point de vue – Tizzano – restaurant Chez Antoine.
Dupa pranz continuam: Plage de Portigliolo – Propriano
Total zi: 120 km 3 ore si jumatate de mers cu masina.
Cazare in Propriano.
Plecam la 12:00
Propiano – Ajaccio. La 16:00 trebuie sa predau microbuzul.
Dupa amiaza free time.
Total zi: 70 km. cca 1,5 ore
Cazare Ajaccio
Check out dis de dimineata, luam taxi si mergem la aeroport. Maxim la 03:30 trebuie sa ajungem pentru check in,
Avem zborurile:
19SEP AJACCIO AJA - PARIS ORY AF 4442 06:00 07:40
19SEP PARIS CDG - BUCHAREST OTP AF 1588 15:20 19:10
Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.