Coasta de Azur si Provence

Soare, mare, eleganta si bun gust, la vie en rose!
ID excursie: #26
Tip excursie: extern
Perioada: 2022-06-19 - 2022-06-24
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Nisa, Cannes, Monte Carlo, Eze, Menton, Provence
Transport: avion
Activitate: sejur
Dificultate: medium
Grup: 22 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Cazare: Villa Otero by Happyculture 4* 58 Rue Hérold, Nisa
Villa Otero este un hotel situat într-o clădire din anii 1920, în cartierul Muzicienilor din inima orașului Nisa, la doar 12 minute de mers pe jos de plajă.

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport avion  Bucuresti Otopeni - Nisa si retur, bagaj de cala si taxe de aeroport incluse
•   cazare 5 nopti hotel 4*, mic dejun inclus
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x  asigurarea medicala/STORNO
x  taxa de oras la hotel. Se va achita individual la check out.
x  transfer de la/la aeroport
x  transfer la obiective. se vor folosi mijloace de transport in comun
x  pranzuri, cine
x  intrari la obiective
x  alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x  cheltuieli personale
x   informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Zboruri BLUE AIR
19/06/2022 OB149 Bucuresti 20:35 - Nisa 21:50
24/06/2022 OB150 Nisa 15:25 - Bucuresti 18:50

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Despre aceasta calatorie: Soare, mare, eleganta si bun gust, la vie en rose!
Revenim pe Coasta de Azur cu un program nou, în perioada în care câmpurile de  lavandă din Provence sunt în plină floare.
Vom revedea celebrele locuri aristocratice si rafinate de pe Riviera franceză: Monaco, Nisa, Cannes, Eze, Menton dar vom ajunge si in Provence pentru a admira Cheile Verdonului, Marele Canion al Europei, Podișul Valensole, celebru pentru câmpurile întinse de lavandă, Moustiers-Sainte-Marie, unul dintre cele mai frumoase sate din Franța si multe alte minunății.
O experienta de trait cel putin o dată în viață!

Profilul si tipul excursiei: sejur activ cu vizitare prin excursii optionale.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de calatorii, interesate de zonele culturale, aristocratice, dornice de socializare. Mai active, dispuse deci la plimbari mai lungi, cu intelegere ca fac parte dintr-un grup.
Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: Franta si Principatul Monaco. Persoanele inscrise se vor informa personal si din vreme despre documentele solicitate la intrarea in Franta si Principatul Monaco.Se vor asigura ca pot respecta conditiile de intrare si de asemenea ca la data plecarii au pregatite documetele pentru prezentare si control, la imbarcarea din Bucuresti si la intrarea in cele doua tari. Facem precizarea ca organizatorii si agentia Bon Voyage srl Sibiu nu au nici un fel de responsabilitate in ceea ce priveste pregatirea si prezentarea corecta a documentelor de identitate si sanitar-medicale, necesare intrarii in Franta si Principatul Monaco. Agentia turistica nu poate fi considerata vinovata, nu i se poate imputa nimic si de asemenea nu i se pot solicita rambursari in situatia imposibilitatii unui participant de a pleca in excursie din motive ce tin de neincadrarea/nerespectare conditiilor de intrare sau refuzul de a fi imbarcati pentru ca documentele solicitate nu au fost minutios pregatite de catre o persoana ce a rezervat la aceasta excursie.  Nu limitam inscrierile la persoane vaccinate, nu conditionam in nici un fel inscrierea ci ne facem doar datoria de a va informa de unde va luati informatiile necesare pentru plecarea in excursie: site-urile Franta Principatul Monaco

Va recomandam sa aveti in bagaje: îmbrăcăminte si încălțăminte comodă, sport, șapcă/pălărie de soare, ochelari de soare, loțiune de protecție solară, costum de baie, prosop de plajă, șlapi.

Despre destinatie

Coasta de Azur, cunoscuta si sub denumirea de Riviera Franceza, este printre cele mai cunoscute destinatii de litoral din intreaga lume, reprezentand regiunea de coasta a Frantei incadrata la Nord de Alpii de Sud si cu iesire la Marea Tireniana, ce se continua in Est prin Monaco cu Riviera Italiana.
Din punct de vedere administrativ, aceasta este cuprinsa in zona Provence-Alpes-Coasta de Azur care este impartita in 6 departamente.
 

Impresionand prin simplitate si frumusete, Nisa, cel de-al cincilea oras ca marime al Frantei, este considerata a fi capitala Coastei de Azur. Orasul francez este un adevarat caleidoscop al istoriei si culturii, posibil prima asezare umana din lume, dovezile datand din perioada paleoliticului timpuriu. Numele il are ca mostenire de la vechii greci, care au denumit locul Nikaia– Orasul Victoriei.

Dupa o perioada de influenta provensala, locuitorii orasului decid in 1388 sa se supuna casei Savoia. Sub influenta italiana apar numeroasele conflicte cu Franta care-si lasa urmele. Nici din punct de vedere economic locuitorii Nisei nu o duc mai bine, caci italienii isi concentreaza atentia pe mult mai accesibilul port din Genova.

Avantul economic incepe abia in 1860, cand Nisa se intoarce la Franta definitiv. Clima prietenoasa si muntii din preajma atrag multi vizitatori in perioada victoriana, in special aristocrati si familii regale. Istoria multiculturala ii da un farmec aparte si o atitudine  deschisa catre vizitatorii internationali. Orasul devine rapid un centru turistic foarte popular. Abia mai recent
turistii incep sa fie interesati de Cannes sau alte localitati mai mici din jur, dar chiar si asa Nisa ramane cea mai populara destinatie franceza dupa Paris.

Datorita spectacolului ce il oferea atat natura, cat si omul, Nisa a devenit noua statiune de iarna a aristocratiei engleze, in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Artera principala a orasului inca mai poarta denumirea data de catre localnicii de atunci, Promenade des Anglais.

 Arhitectura vechiului oras dateaza inca din perioada baroca, dar si din frumoasa la Belle Epoque. Una dintre cladirile celebre din Nisa este Hotelul Negresco, in special datorita cupolei sale de culoare roz. Acesta a fost initial un palat realizat in anul 1913 de catre Henri Negresco si isi intampina vizitatorii cu un candelabru cu 16.309 cristale Baccarat. 
Nisa este cunoscuta si pentru Catedrala ruseasa ortodoxa, deschisa in anul 1912 de catre Tarul Nicolae al II-lea, catedrala ce este cea mai mare de acest fel din Europa de Vest. De asemenea, o arhitectura superba o are si biserica catolica inchinata Ioanei D’arc, realizata in anul 1930, de catre Jaques Droz, in elegantul stil Art Nouveau.

Nisa este orasul provensal cu temperament italian. Orasul in care gasesti laolalta stradute inguste imbibate in mirosurile si culorile traditional frantuzesti, fatade impunatoare ascunse dupa palmieri si vile şic cocotate pe colina.

Briza marii, muzeele, parcurile si gradinile generoase si, nu in ultimul rand, bunatatile din restaurantele, pietele si magazinele locale, fac din Nisa o destinatie perfecta pentru un city break relaxant si insorit.

Peisajul minunat al Rivierei Franceze si marturiile civilizatiilor antice au reprezentat o sursa de inspiratie importanta pentru numerosi artisti precum Marc Chagall sau Henri Matisse. Operele artistilor care s-au perindat pe tarmurile Marii Mediterane sunt expuse in fascinantele muzee ale orasului: Musée Chagall, Musée Matisse, Musée des Beaux-Arts Jules Chéret si Muzeul de Arta Moderna.
Nisa este recunoscuta si ca orasul lui James Bond de numele caruia se leaga seria cinematografica care a atras prin luxul afisat de acest personaj.

Gastronomia franceza la Nisa
In materie de delicii gastronomice, Nisa nu dezminte rafinamentul atat de caracteristic bucatariei franceze. Gastronomia tipica Coastei de Azur (si pentru Provence, de altfel) are inflexiunile sale regionale, cel putin in comparatie cu alte bucatarii regionale franceze, cu influente mediteraneene materializate in folosirea si consumul de fructe de mare, peste, legume si fructe. Pe de alta parte, concesiile facute unor astfel de influente nu altereaza cu nimic finetea pentru care orice gurmand apreciaza bucataria franceza.

O alta particularitate notabila a gastronomiei regionale respectate in Nisa se refera la folosirea extensiva a unei game ample de ierburi, cum ar fi dafinul, busuiocul, cimbrul, oregano si, in moderatie dar constant, usturoiul, uleiul de masline, ingrediente omniprezente. Acest aspect este exact ceea ce distinge gastronomia de pe Coasta de Azur de toate celelalte traditii culinare din Franta. Prestigiul si masura utilizarii uleiului de masline pe Riviera Franceza sunt reflectate de faptul ca regiunea este principala furnizoare de ulei de masline din Franta.
De asemenea, avand relatii comerciale maritime cu tarile nordice, in bucataria niçoise au patruns cateva alimente specifice ca pestele uscat si afumat.

Nisa nu e un oras ieftin atunci cand vine vorba de mancare, insa exista solutii pentru mese gustoase si satioase pe care sa cheltuiti putini euro.
In vechea Nisa gasiti mai multe boulangerii de unde va puteti cumpara cateva sortimente de branza, un borcanel cu dulceata de ceapa si o bagheta crocanta. Francezii au atatea sortimente de branza incat chiar daca mancati trei zile la rand doar branza, nu va veti plictisi si veti descoperi noi gusturi si arome. Ca o alternativa la branza, tot din boulangerii puteti sa cumparati quice-uri si alte tarte si placinte, care de care mai apetisante.

Specialitati culinare din Nisa:

Pissaladiere este o specialitate originara din Nisa, raspandita in toata regiunea Provence si care seamana cu o pizza cu multa ceapa si fara rosii.

Socca, un tip de clatita necrescuta (crepe) este facuta din faina de naut si ulei de masline si, este, de fapt, varianta franceza a ceea ce italienii numesc farinata sau cecina, iar argentinienii cunosc drept fainá.

Strazile din Nisa abunda in standuri de mancare unde se vinde socca, astfel incat prilejul unei degustari este chiar la indemana.

Salade nicoise / salata Nicoise (numita uneori si insalata nizzarda) este ambasadorul gastronomic al orasului Nisa in lume. Originile acestei salate nu sunt certe iar gama de versiuni ale salatei nicoise este si ea destul de ampla in ceea ce priveste modul in care ar trebui pregatita si ingredientele sale. Oricum, esenţial este că probabilitatea de a da peste reţeta originală şi peste produsul autentic în Nisa este considerabil mai mare. Astfel, salata este un amestec de felii de rosii, felii de oua fierte tare, cartofi fierti (discutabil) si mazare verde, toate prezentate pe un pat de salata verde (optional). Intregul „edificiu” este acoperit cu ton (fie de la conserva, fie uscat) si ansoa de la conserva.
 

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
 

Programul excursiei

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17.40. Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare     Zbor 19/06/2022 OB149 Bucuresti 20:35 - Nisa 21:50
Transfer privat dus-intors de la aeroport la hotel, se va achita însoțitorului de grup în prima zi.
Check-in, timp liber.

Excursie de jumatate de zi cu microbuz privat.
Tariful este in jur de 40 eur/pers

Atentie, tarifele privind excursiile optionale sunt calculate pentru un grup de 15 persoane. In cazul in care nu participa toata lumea, tariful se recalculeaza.

Vom avea la dispoziție 3 ore în Monaco și Montecarlo timp în care vom asista la schimbarea gărzii care are loc in fața Palatului Regal, vom vizita orașul vechi, un loc minunat cu străduțe frumoase și liniștite și numeroase magazine cu suveniruri și restaurante.

Monaco si Montecarlo
 

Principatul Monaco, cunoscut sub numele de Munegu in dialectul local, este a doua cea mai mica tara din lume, situata intre Marea Mediterana si Franta, pe Riviera franceza sau Coasta de Azur. Constand mai ales din vechiul oras Monaco si zonele construite ulterior, este si cea mai dens populata tara din lume.

Principatul Monaco este al doilea mic stat independent ca marime din lume, dupa Vatican. Este localizat pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence-Alpes-Côte d’Azur iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita. Temperatura minima medie este in ianuarie de 8 °C iar in iulie 26 °C.

Actualul stat este impartit in patru districte: orasul Monaco, cea mai veche parte a cetatii, asezat pe o stanca privind spre mare, Condamine, un centru de afaceri modern, rezidential, aflat la poalele fortaretei Monte-Carlo, elegantul cartier de cladiri moderne printre care Cazinoul si faimoase hoteluri si Fontvieille, celebru pentru gradina sa botanica cunoscuta sub numele de „Gradina Exotica”.

Stanca pe care se afla orasul Monaco, sediu al guvernului, este de fapt o terasa de piatra aflata la 60 de metri deasupra marii. Este un oras vechi, traversat de strazi pitoresti, caracteristice urbanismului medieval.

 Grandiosul palat regal a fost ridicat in mai multe perioade pe locul vechiului castel construit de genovezi in 1215. Aflat in cea mai spectaculoasa locatie a principatului, este o constructie cu vedere panoramica si interioare de o rafinata eleganta, decorate cu pretioase opere de arta, multe camere putand fi vizitate. Aripa de sud, datand din secolul al XV-lea adaposteste Muzeul Napoleonian si Arhivele Palatului. Nu departe se afla Catedrala din Monaco ridicata in 1875, loc de inmormantare a printeselor si principilor tarii.

Monte Carlo
Vom ajunge si la Monte Carlo, binecunoscut pentru cazinourile sale și pentru cursele de Formula 1, locul unde întâlnești cei mai bogați oameni din lume. Celebra Place du Casino se găsește în inima orașului Monte-Carlo și găzduiește cazinoul și opera. În imediata apropiere a intrării în cazino se află Café de Paris, pe de o parte și luxosul Hotel de Paris, pe de altă parte.

Eze Village


De la Monaco ne indreptam spre Eze, un satuc medieval cu case, stradute si alei din piatra, cu magazine cu suveniruri cu felinare de diferite forme, atarnate la intrarile in case. Sus, in castel, este unul dintre cele mai bune hoteluri din lume – La Chevre d’Or (5 stele).  Acest satuc te cucereste imediat iar dupa ce te plimbi minute in sir prin labirintul de stradute ajungi in varful muntelui unde vei gasi o gradina exotica celebra pentru colectia de cactusi. – biletul costa 6 euro. Panorama către Cap Ferrat, combinată cu mireasma mirodeniilor mediteraneene nu le veţi găsi nicăieri altundeva!

Predomina nuantele de albastru – cerul, marea, chiar si ceasul din turnul bisericii este albastru. Se mai vad acoperisurile de tigla rosie, multiplele nuante de verde ale cactusilor si steagul Frantei care flutura zi si noapte pe casele localnicilor. Din acest loc se considera in mod traditional ca incepe Principatul Monaco.

Vom vizita apoi una dintre parfumeriile din zona. Atât parfumeria Fragonard cât și  Galimard oferă tururi gratuite, de la magazinele de prezentare se pot cumpara sapunuri, parfumuri, la preturi mai bune decat in Nisa.
Deci... incarcati cardul si lasati loc in bagaje...

In afara fabricilor de parfumuri din oraş şi a atelierelor de sticlărie, Eze a avut un rol şi în creaţia filozofică universală, dar şi în muzica pop. Pe vremea când localitatea nu devenise atracţie turistică, cufundat într-o puternica depresie, Friedrich Nietzsche s-a vindecat pe străzile orăşelului medieval cu ajutorul soarelui provensal şi a terminat cu mare succes cea de-a treia parte a celebrei sale creaţii „Aşa grăit-a Zarathustra”.
 Ceva mai recent, membrii trupei U2 au locuit mai mult timp în Eze, iar în 2002, chitaristul trupei, Dave Evans, s-a căsătorit în biserica din centrul oraşului.

O excursie fascinantă de o zi in minunata Provence, cu obiective spectaculoase, unice în Europa si chiar in lume:
Parcul Natural Verdon și Cheile Verdonului – Marele Canion al Europei, le Lac de Sainte-Croix - un lac impresionant datorită localizării sale la confluența Alpilor, a Coastei de Azur și a regiunii Provence, Moustiers-Sainte- Marie - unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, vestitele Câmpuri de lavandă din  Podișul Valensole și alte locuri inedite.

Excursia costa in jur de 65 eur/pers, tarif calculat la 15 pers. Pentru mai putine persoane se recalculeaza.

Ne așteaptă o zi plină, vom parcurge circa 300 de kilometri  în locuri care îți taie răsuflarea…
Atenție, traseul nu este recomandat persoanelor care au rău de mașină sau de înălțime!

Cheile Verdonului sunt situate în sud-estul Franței, între Alpes-de-Haute-Provence și Var. Despre acest canion se spune că este cel mai frumos din Europa, fiind adesea comparat cu Marele Canion din Statele Unite ale Americii. Cheile sunt formate de râul Verdon, numit după culoarea turcoaz-verde, una dintre cele mai distinctive caracteristici ale canionului. Cea mai impresionantă parte se află între orașele Castellane și Moustiers-Sainte-Marie, unde râul a creat un defileu cu o adâncime de 700 de metri.

Moustiers Sainte-Marie
 


Moustiers Sainte-Marie, un sat cocotat pe stanca, vechi de sute de ani, este unul dintre cele mai frumoase sate din Provence. Satul face parte din Parcul Natural Verdon dar si din Geoparcul UNESCO din Haute Provence.  Un sat pitoresc cu străzi înguste și pietruite, mărginite de case tradiționale, în culori pastelate, cu acoperișuri roșii, șarmul tipic provensal.

Câmpurile de lavandă din  Podișul Valensole

Podișul Valensole este una dintre comorile departamentului francez Alpes-de-Haute-Provence. Se întinde pe o suprafață de 800 de kilometri pătrați și oferă peisaje excepționale, cu fundalul Alpilor acoperiţi de zăpadă și  mii de hectare de câmpuri de lavandă în prim-plan.

Câmpurile de lavandă ale Podișului Valensole sunt poate cele mai cunoscute și fotografiate nu numai în Provence, ci și în lume. Zona este plină de câmpuri (nu numai de lavandă, dar și de grâu și floarea soarelui), lacuri albastre adânci și sate pitorești.

Dupa micul dejun mergem la Cannes cu trenul, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.
 In Cannes vedem toate obiectivele importante: Palatul festivalurilor de film, Aleea stelelor, bulevardul La Croisette si plaja, Suquet, orasul vechi si punctul de panorama si Quirly, o gelaterie foarte buna…

Cannes
Cannes, cel mai elegant si popular oras de pe Riviera Franceza, este situat la 60 kilometri de granita cu Italia si 35 de kilometri de Nice. Candva un sat de pescari si in prezent gazda Festivalului de Film, Cannes uimeste prin eleganta si lux. Orasul are o suprafata de 19 kilometri patrati si aproximativ 70.000 de locuitori, numarul acestora triplandu-se in timpul festivalului anual de film.
Orasul de pe mare - Haute Ville. Panorama de sus aproape ca iti taie respiratia. Se vede orasul inconjurat de marea albastra si de insulele Lerins. In Portul vechi puteti gasi barci de pescuit in care pescarii lucreaza la plasele lor sau barci de agrement. La dig Albert Edouard vin cele mai frumoase iahturi din lume sa acosteze. Rue Meynadier-  o strada cu magazine de toate felurile plina de viata de dimineata pana noaptea.

Orasul are un climat de tip mediteranean, cu veri lungi si blande, pana la 12 ore de soare pe zi. Temperaturile in sezonul estival se situeaza intre 16 C si 23 C.

Atractii turistice :
-   Palatul unde se tine Festivalul de Film de la Cannes - aceasta structura fabuloasa a facut din Cannes una din cele mai populare atractii turistice din lume.
-   Promenade de la Croisette -  una dintre cele mai renumite promenade din lume, presarata cu gradini cu flori, peluze plantate cu palmieri, pini
-   Orasul vechi (le Suquet)
Farmecul zonei vechi e dat de stradutele inguste, pavate cu piatra cubica, de magazinele de suveniruri si de terasele si bistrourile de pe Rue St. Antoine
-   Plaja si Portul vechi
-   Insula Sainte Marguerite, unde se gaseste fosta inchisoare Fort Royal, locul unde a fost ținut celebrul prizonier cu masca de fier sau muzeul Castre, situat in incinta castelului medieval

Croaziera panoramică La Corniche d'Or


Dupa-amiaza, va propunem o croaziera spectaculoasa de 2 ore cu plecare din portul Cannes in care vom descoperi peisajele fascinante oferite de celebra coasta La Corniche d'Or si stancile rosiatice ale Masivului Estérel.
Croaziera a fost foarte apreciata in 2021 si am dori sa repetam experienta, vom avea ocazia sa vedem locuintele de vacanta ale multor staruri europene sau de la Hollywood.

Croaziera are loc doar miercurea si vinerea de la 14 :30 si biletul a costat 28 euro in 2021.

Dupa micul dejun mergem la Menton cu trenul, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Menton
 

Ville du Citron sau orasul lămâilor cum este supranumit, Menton este una dintre perlele Coastei de Azur, un  oras pitoresc cu aer italian, cladiri colorate, multe parcuri si gradini si privelisti fascinante,  destinatia perfecta pentru o zi relaxanta de weekend.

Mentonul a fost un loc de interes inca din perioada romana cand a devenit loc de popas si aprovizionare pe drumul Julia Augusta. Pozitionarea sa la Mediterana, la granitele puterilor timpului, a facut sa fie tentanta si revendicata permanent, regasindu-se sub autoritatea republicii Genova, a principatului Monaco sau sub protectoratul Sardiniei.

Atracții în Menton:

Grădina botanică Val Rahmeh cu plante și copaci exotici, în special din Japonia și America de Sud  - tarif 7 euro

Grădina  Fontana Rosa - o grădină istorică situată pe bulevardul Blasco Ibáñez din Menton – se viziteaza doar cu programare
Vila cu acelasi nume a fost construita de scriitorul spaniol Vicente Blasco Ibáñez care a locuit aici in ultimii ani de viata.

Muzeul Bastionului, ultima opera a lui Jean Cocteau
Cu exact 100 de ani în urmă, tânărul Cocteau descoperea Coasta de Azur în compania prietenului său Lucien Daudet, fiul lui Alphonse Daudet. Menton a devenit acum „oraşul lui Cocteau”.
 Cocteau nu iubea muzeele, dar, ca şi Picasso la Rochefort, îşi avea astfel, propria citadelă. Această construcţie, datând dintr-o epocă militară, l-a fermecat. Pentru podele a compus un mozaic, în nişe a plasat piese de ceramică, iar pe simeză a expus „Innamorati”, multicolorele sale guaşe. Ansamblul mărturisea pasiunea lui pentru zona mediteraneană, născută odată cu descoperirea, în tinereţe, a Greciei. Aici a creat „Şopârla”, a cărui copie exactă, formată din fragmente înfipte vertical în pământ unul câte unul, decorează esplanada noului muzeu.

Plajele din Menton au nisip si o parte din ele sunt private.

Zborul nostru este: 24/06/2022 OB150 Nisa 15:25 - Bucuresti 18:50

Pana la plecarea cu un microbuz trasfer privat, o sa parcurgem impreuna ceea ce ne-a mai ramas din ceea ce o sa vedem serile zilelor anterioare de excursie, atunci cand la sosirea din optionale, dupa un refresh, o sa avem plimbari de vizitare in oras.
Atractii/muzee/plaje in Nisa
Vieille Ville – Orasul Vechi din Nisa 
Orasul vechi din Nisa iti aminteste de eterna Roma – labirintul strazilor inguste, strazile pietruite precum si atmosfera plina de viata… incepe de la vest, de pe Colline du Château, si cuprinde bulevarde spatioase printre care Jardin Albert I, Place Masséna si Promenade du Paillon. Partea sudica a orasului vechi cuprinde Ponchettele – piata veche a orasului, acolo unde comerciantii de alimente aduc cele mai proaspete produse, situata  foarte aproape de Cours Saleya, – piata de flori din Nisa.
Un alt obiectiv turistic al Nisei, langa Cours Saleya, este Palais Lascaris,  un palat somptuos, definit arhitectural de stilul baroc, construit in secolul al XVII-lea si care a sevit ca resedinta Contelui de Castellar si familiei Lascaris-Vintimille. Veti putea vedea camerele superb decorate cu mobilier apartinand secolelor XVII – XVIII, tapiterii flamande precum si tablouri de plafon realizate de artistii scolii italiene.
Colline du Chateau
Pe colina cu vedere la orasul Nisa, se afla situl unui vechi castel ce a fost insa distrus de catre soldatii regelui francez Louis al XIV-lea in anul 1706. Astazi, intregul ansamblu a devenit o oaza de liniste si verdeata, cu copaci seculari si cascade, unde este amenajat un parc ce va ofera liniste, relaxare si privelisti spectaculoase. De aici puteti admira Baie des Anges, Vieille Ville si portul din Nisa. In interiorul parcului aveti la dispozitie restaurante si buticuri dar puteti vedea si ruinele a doua biserici; in plus, noaptea, Colline du Chateau va ofera un spectacol de lumini cu efecte speciale.
Muzee
Exista in jur de 15 muzee in Nisa, cele mai interesante fiind: Muzeul Matisse, Vila Massena, Muzeul Național Marc Chagall
 https://en.nicetourisme.com/Museums

La muzee si restaurante este obligatorie rezervarea.

Plaje

Intinzându-se  pe circa 7 km de-a lungul Baie des Anges, Promenade des Anglais găzduiește majoritatea plajelor din Nisa. Plajele publice au dotari minime si accesul nu se plateste. In schimb, plajele private ofera sezlonguri, umbrele de plaja, dusuri, dulapuri si dispun de restaurant/bar. Preturile difera in functie de locatie, media ar fi in jur de 25 euro pentru un sezlong cu umbrela/zi.

Este bine de stiut că multe plaje sunt cu pietricele, sunt recomandate incaltari speciale, inclusiv pentru a intra in apa.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Zboruri
Insotitor grup
Cazare
Mic dejun
Servicii excluse
Pranz
Cina
Transport zonal
Asigurare de calatorie
Transfer aeroport - hotel
Intrare la obiective turistice
Taxe hotel
Cheltuieli personale
Servicii nementionate
Costuri teste medicale

Programul de plată

avans
Valoare: 200 euro
Termen: 2022-06-03
rata
Valoare: 300 euro
Termen: 2022-06-03
rata
Valoare: 400 euro
Termen: 2022-06-03