Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain"

Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain"

O excursie in natura, cu drumetii, plimbari, vizite si socializare. Unul dintre cadrele de filmare pentru pelicula "Cold Mountain".
ID excursie: #87
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-05-27 - 2022-05-29
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Cheile Vargisului, Rezervatia de Mesteceni de la Reci, Bicfalau
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 26 persoane
Însoțitor: Diana Lupu

Prezentare excursie

Cazare: Pensiunea Mokus Bicfalau 3* http://www.mokuspanzio.ro/

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport zonal cu autocar/microbuz - ziua 2.
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile medicale si sanitare de calatorie si cazare. 

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: Cheile Vargisului, Rezervatia de Mesteceni de la Reci, Bicfalau

Profilul si tipul excursiei: O excursie in natura, cu drumetii, plimbari, vizite si socializare.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane interesate de socializare, de a calatori impreuna cu persoane apropiate ca profil, care-si doresc sa viziteze locuri mai putin cunoscute din Romania in compania unui ghid experimentat.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Despre locatie:Pensiunea Mókus (Veveriţa)

Pensiunea Mókus se află în judeţul Covasna, la 14 km de Municipiul Sfântu Gheorghe, într-o depresiune mică, în partea superioară a satului Bicfalău, aproape de pădure.

Este la numai 26 de km de Municipiul Braşov, iar oraşul Covasna se găsește la 35 de km.

Este o pensiune simplă dar ospitalieră, preparatele sunt de casă, cu specific maghiar.

Camerele sunt spatioase si au paturi separate.

Pensiunea are o terasa insorita, o grădină frumoasă cu pomi fructiferi, balansoare si alte facilitati disponibile contra cost: saună, jacuzzi, teren de tenis, ciubăr, teren de sport.

Imagini cu locatia in care veti sta:
 


Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Întâlnirea la pensiune între orele 14:00-15:00
În cazul in care doriti sa luati masa de prânz la pensiune este necesar sa anuntati din timp insotitorul de grup.
Ne cazăm și apoi vom face o plimbare prin sat împreună cu un ghid local, circa o oră și jumătate.
Tariful pentru ghidul local este de 10 lei/persoana, se va achita insotitorului de grup.
Putem merge puțin și prin pădurea aflată în apropierea pensiunii, este un loc de belvedere frumos la care se ajunge in circa o jumătate de oră.
Din punctul numit Kövesponk aflat la 942 m se poate admira minunata depresiune a Bârsei dar și munţii Ciucaş, Bucegi, Piatra Mare, Postăvaru, Făgăraş, Baraolt şi Bodoc.
În sat vom vedea cele mai frumoase conace secuiești din această zonă printre care Centrul Cultural Bicfalău, recent restaurat, Conacul Koréh-Dénes în prezent locuință privată și sediul Asociației Artelor și Patrimoniului din Transilvania dar și Biserica Reformata construita in secolul XV.

Bicfalău este un sat fermecător din Covasna, un adevărat tezaur de arhitectură traditională.

Localitatea a fost atestată documentar încă din secolul al XIV-lea şi adăposteşte nu mai puţin de 36 de conace, vechi de sute de ani, care au aparţinut odinioară nobililor maghiari. Nu este uliţă în satul Bicfalău pe care să nu fi fost ridicate măcar două, trei conace, cele mai multe zidite încă de acum trei, patru secole. Unele au avut norocul de noi proprietari, care au investit în reabilitarea şi introducerea lor în circuitul turistic.

Valoarea acestor conace este atât de mare încât autorităţile de aici speră ca satul lor să fie inclus în patrimoniul UNESCO.  În ultimii ani localitatea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare astfel că tot mai mulți turiști sosesc aici, atrași de frumusețea zonei și numărul mare de obiective. În judeţul Covasna există peste 200 de conace folosite pe vremuri de familiile nobiliare din Ardeal ca reşedinţe permanente sau de vacanţă.

Seara cina – ne bucurăm de atmosfera de grup

 Dupa micul dejun, mergem la Vârghiș cu microbuzul pe care îl avem închiriat pentru această zi, circa 60 km pe care îi vom parcurge până la intrarea în rezervație în circa o oră și jumătate, ultimii 10 km fiind pe un drum îngust dar foarte pitoresc.

Durată drumeţie: 5-6 ore

Lungime traseu : circa 10 km
Dificultate traseu drumeţie: medie

Tarif vizitare Cheile Vârghișului în 2021: 8 lei/pers.

Atenție, se pot parcurge porțiuni cu apă, traseul este accidentat, vom urca și coborî formațiuni stâncoase, vom traversa podețe suspendate, traseul nu este recomandat persoanelor care au probleme de vertij.
Echipamentul de munte este absolut obligatoriu! Bocanci de munte cu talpa care nu aluneca, de preferinta impermeabili.
Nu uitați lanterna frontalală, peșterile nu sunt amenajate.

 Vă rugăm să tratați cu responsabilitate recomandarea privind echipamentul. În lipsa bocancilor de munte nu veti putea participa la traseu.

Cheile Vârghișului sunt una din cele mai impresionante rezervații speologice si carstice din România.

Vom parcurge un traseu care cuprinde podețe si punți suspendate, pesteri, stânci de calcar si flora deosebita.

 Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita.

Noi vom vizita pesterile Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala.

Dupa-masa revenim la pensiune, timp liber

Cina – meniu tip grup

 Micul dejun, eliberăm camerele

Ne indreptăm cu mașinile personale spre Reci, circa 15 km

Vom face o plimbare plăcută de circa două-trei ore în rezervație, aceasta fiind unul dintre cele mai frumoase obiective naturale din județul Covasna.

Acțiunea se încheie în jurul prânzului.

Mestecănișul de la Reci, o zonă inedită, este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna și este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică.

Puteti viziona un filmulet de prezentare aici.

Rezervația se află în lunca Râului Negru, afluent al Oltului și face parte din bioregiunea continentală, dar cuprinde și specii de plante specifice stepei și habitatelor de zone umede. Frumusețea rară a sitului este data de pădurea de mesteceni, farmecul mlaștinilor și varietatea de plante și animale care trăiesc aici.

Printre speciile de plante pe cale de dispariție se numără otrățelul de baltă, o plantă carnivoră, dedițelul, stânjenelul, laleaua pestriță, nufărul alb etc.
Printre arborii și arbuștii reprezentativi pentru această rezervație se numără mesteacănul, pinul de pădure, arinul negru, alunul, zmeurul, măceșul și murul.
Pinul bancsian, specific zonelor cu vegetație vitregă, este o specie rară prezentă în rezervație.

Aici s-a filmat, în 2003, o parte din producția "Cold Mountain", cu Nicole Kidman și Jude Law, film premiat cu Oscar in 2004. Căsuța care a fost construită în pădure  cu ocazia filmărilor nu mai există dar veți recunoaște, cu siguranță, cadrul natural.


Lacul de la Reci, aflat în apropiere, este o altă oază de liniște și aer curat. Acesta este frecventat de foarte mulţi pescari în timpul sezonului de pescuit, fiind unul dintre punctele piscicole de referinţă de pe teritoriul judeţului Covasna.
Principalele specii de pesti pe care le ofera lacul sunt: caras, rosioara si crap.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Transport zonal
Insotitor grup
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Intrare la obiective turistice
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-05-23
rata
Valoare: 350 lei
Termen: 2022-05-23