Calimanii cu echitatie, rafting si drumetii

O excursie cu de toate: cu calarie, cu rafting, cu drumetie, cu petreceri, cu socializare. Toate in zona superba a Muntilor Calimani.
ID excursie: #89
Tip excursie: intern
Perioada: 2022-07-28 - 2022-07-31
Disponibilitate: 0 locuri
Locuri vizitate: Dorna Arini, Transraraul, Traseul 12 Apostoli, Centru de Echitatie "Domeniul Cailor Bucovina", rafting pe Bistrita, Tinovul mic de la Saru Dornei.
Transport: grupaj auto
Activitate: drumetie
Dificultate: medium
Grup: 27 persoane
Însoțitor: Lidia Mandache

Prezentare excursie

Supliment single: 200 lei/pers (6 locuri disponibile in regim single)

Discount tripla si apartament (cate 3 pers/camera): 90 lei/pers (9 locuri disponibile in regim triple)

Cazare: Pensiunea Arinas 4* Sat Cozanesti nr 14 A, 727201 Vatra Dornei.

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport zonal 2 zile cu autocar/microbuz
•   cazare x 3 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 3
•   cina x 3
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj sau: tren/autocar pana la Vatra Dornei, iar de la gara transfer cu taxi la pensiune
x     activitati optionale - echitatie si rafting - tarifele vor fi transmise  pe forum de catre insotitorul de grup
x     mese de pranz
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile medicale si sanitare existente in acel moment. 

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Dorna Arini, Transraraul, Traseul 12 Apostoli, Centru de Echitatie "Domeniul Cailor Bucovina", rafting pe Bistrita, Tinovul mic de la Saru Dornei.

Profilul si tipul excursiei: o excursie cu de toate: cu calarie, cu rafting, cu drumetie, cu petreceri, cu socializare.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, iubitoare de natura, de calatorii, care-si doresc sa experimenteze lucruri interesante si sa-si petreaca o minivacanta in compania unui grup de socializare.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp
Reguli in drumetii

Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Scurta descriere a destinatiei: Situata in apropierea statiunii Vatra Dornei, comuna Dorna Arini este considerata una dintre cele mai frumoase asezari din Tara Dornelor datorita peisajelor, tezaurului etnografic, a frumoaselor traditii si obiceiuri

Despre locatie: PENSIUNEA ARINAS se află în Vatra Dornei, amplasat in mijlocul unei gradini. Are terasă, acces gratuit la internet WiFi și parcare privată. Este notata de cei care i-au trecut pragul cu EXCEPTIONAL. Iata ce au scris despre ea: "Este foarte aproape de Vatra Dornei, este o locatie curata, cu gazde primitoare. Cladirea este noua. In spatele pensiunii curge un mic parau foarte placut!" "Exceptional! Locație, liniște un paradis unde sa te odihnești departe de zonele super aglomerate, gazdele minunate cu un bun și BIO mic dejun." "Genial!! Totul a fost excepțional! Pensiunea este modernă dar totuși are o tentă tradițională/de munte prin mobilierul perfect ales. Curățenia este top, totul aranjat și la locul lui. De asemenea, gazdele sunt de nota zece. Una din cele mai frumoase experiențe din hotelurile/pensiunile de pe la noi. Super recomand!!
P. S. Încercați micul dejun, mâncarea este foarte bună!"

Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Programul excursiei

Intalnirea cu insotitorul de grup este la ora 14.00, la pensiune. Ne cazam si plecam intr-o plimbare  la Domeniul Cailor Bucovina, un colt de rai nascut din pasiunea lui Cristian pentru cai.Vedetele locului sunt Peter si Viki, o pereche de frizieni care s-au adaptat perfect plaiurilor bucovinene. Aici puteti sa va initiati in tainele calariei in manej, sa parcurgeti un traseu calare pe poteca sau doar sa  admirati calutii si sa va fotografiati cu ei.

Cu o saptamana inainte, insotitorul de grup va transmite tarifele si fiecare va  opta  pentru ceea ce isi doreste. Atat lectiile in manej, cat si plimbarea se desfasoara in grupuri de max. 5 persoane.
Cina, muzica si socializare

Dupa micul dejun ne imbarcam in microbuze si urcam Transraraul, prin Pojorata, pana la Hotel Alpin Rarau. Aici este punctul de plecare in circuitul nostru care este deosebit de pitoresc, cu puncte de belvedere si traversari spectaculoase. Dupa 2 ore de traseu facem o pauza pentru pranz, iar la 13.30 microbuzele ne vor duce pe Valea Bistritei, la punctul de intalnire cu echipa de rafting de la Salvamont Vatra Dornei. Ne echipam, ne impartim in echipe si dupa instructaj pornim pe Bistrita, cca 12 km, intr-o cursa plina de adrenalina si distractie. Este o activitate optionala, asa incat cei care nu doresc sa participle, pot vizita statiunea Vatra Dornei, se pot opri la pensiune sau la cai.

Transraraul, al treilea drum montan spectaculos din Romania, dupa Transfagarasan si Transalpina,  este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. Traseul este denumit de localnici şi Drumul Comorilor, dupa o legenda legata de principalul  punct de atracţie, Pietrele Doamnei. Legenda spune că în 1541, domnitorul Petru Rareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte din avere de hoardele de tătari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares şi fiul acestora s-ar fi refugiat într-o pestera să se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi căzut peste locul în care se afla averea, ingropand-o odata cu hotii.
Piatra Soimului este un promontoriu stancos, un punct de belvedere spre Vf. Giumalau, Muntii Bistritei, Pietrele Doamnei si Vf Rarau, un loc perfect pentru fotografii unice.

Luam micul dejun, iar la 9.00 microbuzul ne va face transferul la Gura Haitii, de unde porneste traseul nostrum.
“12 Apostoli”, este una dintre cele mai frumoase destinatii din Parcul National Calimani si din tara, clasata in primele 7 cele mai frumoase trasee tematice. Mosul, Generalul, Nefertiti sunt doar cateva formatiuni eruptive cu figuri antropomorfe ce amintesc de culturile megalitice.
De la 1760 m, altitudinea la care se afla stancile, vom putea observa uriasa caldeira vulcanica strajuita de varfuri ce depasesc 2000m. Vom fi pe cel mai inalt vulcan din Romania.
In apropierea Rezervatiei Naturale 12 Apostoli, in jurul bornei de hotar care despartea Moldova de Bucovina si Transilvania avea loc in trecut “Nedeea de la Călimani” , eveniment la care participau romanii din cele trei provincii istorice.
In perioada in care mergem este sezonul afinelor si merisoarelor iar pajistea subalpine este plina, asa ca veti avea ocazia sa degustati aceste fructe minunate direct de la sursa.
La coborare  oprim la o stana turistica sa ne ospatam cu branza, slaninuta, ceapa, balmos, afinata si placinte, binemeritate dupa atata drum. Aici ne va astepta microbuzul care ne va duce inapoi la pensiune.
Traseul este de dificultate medie si dureaza  5 - 6 ore.
Daca sunt persoane care aleg sa nu faca acest traseu, pot opta pentru o plimbare cu telescaunul pe Dealul Negru din Vatra Dornei sau pentru calarie. Insotitorul de grup va face recomandarile necesare daca va fi cazul.
 

Tinovul este o zona umeda si mlastinoasa in care se acumuleaza turba. Accesul se face pe un podet de lemn, de unde putem admira muşchi cu o grosime de 30-40 centimetri sub care se află mlaştina, tufe de merisor si afin, specii de pini, molizi sau brazi cu forma şi colorit unice.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Servicii

Servicii incluse
Mic dejun
Cina
Transport zonal
Cazare
Servicii excluse
Pranz
Transport la destinatie
Intrare la obiective turistice
Excursii optionale
Cheltuieli personale
Servicii nementionate

Programul de plată

avans
Valoare: 200 lei
Termen: 2022-07-27
rata 1
Valoare: 300 lei
Termen: 2022-07-27
rata 2
Valoare: 390 lei
Termen: 2022-07-27